ASP.NET WebForms
8. 8. 2008 9:41
anonym
212.96.178.82
Dobrý den chtěl jsem vás poprosit o radu jak vyresit problem s vkládáním jmen do databáze. V prvku FormView v režimu pro vytváření nového záznamu mam 4 stejné textboxy do kterých se zadají jména.Když vyplním všechny 4 textboxy tak se mi to uloží do databáze bez problému. Otázka zní jak mám udělat aby se mi do databáze uložily treba jenom 2 jméná (když vyplním jenom 2 texboxy)a nevyhodilo to chybu nebo neulozilo to NULL. Jde nějak nastavit v databázi aby neukládala prázdné hodnoty?
Děkuji za radu
8. 8. 2008 12:46
Tomáš Herceg
1847 3847
Jakým INSERT dotazem hodnoty do databáze ukládáte? Nerozumím, jak byste chtěl neuložit některá jména a některá ano. Co bude v těch sloupcích, kde uživatel nevyplnil nic? NULL tam být nemá, takže jedině prázdný string. Zkuste to trochu upřesnit.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít