Odchytavani souboru pro tisk   otázka

Offtopic

V jedne nejmenovane firme, pracuje jeden nejmenovany konstrukter. Vsude tvrdi, kolik ma prace, ze nestiha a jine nepravdive kravinismy. Jedna ze lží co tvrdí, je, že chodí po večerech do prace, kde údajne dodelava co nestihl pres den. Ovsem jednou byl pristižen, že po večerech sice chodi do prace, ale pracuje na jednom časopise, co si tam i tiskne.

Chtel bych nekde sehnat (nebo napsat) nejaky programek co by odchytaval soubory, které jdou na tiskarnu a z ktereho počítače. Dale bych mu chtel nahrat do pocitace programek, co by odchytaval zda pracuje v CAD systemu jak tvrdi, nebo ve Wordu. Kdy a jak dlouho.

Resil jste uz nekdo podobny problem? (nemyslim problem s kolegou, ale se sledovanim prace)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Teoreticky není problém takový program napsat, daleko efektivnější metoda je zatlačit toho člověka do rohu a chytře na něj něco vybafnout, on se přizná sám.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Osobně bych problém neviděl tak jednoduchý:

1) To, jestli pracuje ve Wordu či CAD systému by se jistě dalo celkem jednoduše monitorovat - na monitoring činností na PC existuje mnoho programů a fůra firem je využívá (existují jak komerční řešení, tak i volně stáhnutelné produkty - vyhledávač Vám jich jistě vyplázne několik stran)

2) Nevím, co by Vám ale takový monitoring řekl, protože jako konstruktér určitě musí pracovat hodně i s kancelářskými programy (psaní zpráv, výpočty,...) (samozřejmě záleží na konkrétní náplni práce)

3) má-li rozumného vedoucího, pak ten musí poznat, jestli má splněny úkoly nebo ne a hodnotí jej podle odvedené práce, ne dle hodin "odsezených" v zaměstnání - konstrukční práce sice nelze jednoduše "onormovat", ale pokud šéf pravidelně kontroluje, co jeho podřízený vyprodukoval, pozná, kolik tomu věnoval času

4) pokud byste mu na počítač dal nějaký "špiclovací" SW, pak jej na tuto skutečnost musíte předem upozornit (jinak si zahráváte s úřadem na OOÚ), takže pro začátek zkuste tu nejjednodušší věc - oficiálně jej informujte, že takový SW na PC má (i když žádný nebude - ale o tom on nemusí vědět). Možná si pak dá pozor a bude sekat latinu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jde o síťovou tiskárnu připojenou k serveru? Pak by jistě šlo problém vyřešit pomocí služeb serveru. Síťová tiskárna zapisuje statistiku tisku do systémového protokolu.

Pokud máte práva k serveru, zkuste na něm spustit eventvwr (prohlížeč událostí) - na jeho položce systém po kliknutí pravým tl. vyberte zobrazení a filtr nastavte na print - ještě lze filtrování upřesnit na Id události = 10. Tak nějak to bylo na MS serveru 2000, již nemám možnost to ověřit.

Pokud byste na server (nebo jiný počítač, ke kterému je tiskárna připojená) přistupoval z jiného počítače, pak po supuštění eventvwr hned nahoře na položce menu "Prohlížeč událostí (místní)" klepněte pravým a volte připojení k jinému počítači - pak je to stejné jako ze serveru.

Možná by se dal i vyhledat hotový program a možná stačil by vbe nebo js soubor (skript).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback