Kompatibilita prohlížečů - chyba   připomínka

Offtopic

Zdravím,

Internet Explorer již v 6-tkové verzi jsem neměl rád a v 7-mičkové verzi ho nesnáším. Používám nejradši FireFox a nebo Operu. Problém je v tom, že stránky (zejména diskuze) je celá chybně zapozicovaná. Nešlo by s tím něco prosím udělat? Btw, když se vždy kouknu do diskuze a chcu reagovat/něco napsat, přihlásím se, pak zjistím, že díky rozhozenému pozicování nic nenapíšu, přepnu se na IE7 a skoro vždy už napíšu jako anonym, protože si neuvědomím, že nejsu přihlášen.

Není to trochu škoda? Přeci jen, používat Internet Explorer je jako nechat virům a červům den otevřených dveří do Vašeho PC.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za upozornění, problém jsem opravil. Za nepříjemnost se omlouváme. Neodpustím si ovšem jeden komentář.

Váš názor o dnu otevřených dveří pro viry do počítače při použití Exploreru možná někomu připadá vtipný, ale je přinejmenším dosti zastaralý. Od vydání ServicePack 2 na Windows XP je Internet Explorer 6 stejně bezpečný jako Firefox. Nová verze Exploreru je v mnoha ohledech lepší než Firefox - rychlejší, hezčí a má použitelnější záložky. Když spustíte Firefox, žádné tam nejsou, musíte lovit v menu nebo znát klávesovou zkratku.

Co se týče bezpečnosti, byl to problém IE6. Viry se tenkrát zkrátka dělaly na Explorer, protože ho používali všichni. Nikdo ve skutečnosti nemůže říci, jestli Firefox nebo Opera nemají děr více, žádný hacker je pořádně "neotestoval", viry na ně nikdy nikdo nevytvářel. Záleží na inteligenci uživatele - pokud někdo krade software a hledá na něj cracky nebo se kouká na porno a neumí to, má počítač zavirovaný hned. Navíc z Firefoxu ten crack nestáhne, protože se mu nenainstaluje ten ActiveX vir, takže je uživatel spíš naštvaný. Svádět všechno na prohlížeč nejde.

Můžu za sebe říct, že používám Explorer 7 na Windows Vista a nemám s ním problém. Nikdy jsem pořádně nepoužíval nic jiného než Explorer (vyzkoušel jsem ale všechny tři prohlížeče) a vir jsem nikdy neměl.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji.

Jinak ať se mohu obhájit s těmi otevřenými dveřmi. Protože se živím tvorbou www stránek a musím znát i bezpečnost tj. i nějaké hackerské triky, novinky apod., dovolím si argumentovat následujícími fakty:

1) IE povoluje ActiveX => tento prvek by měl být zakázán

2) IE6 se SP2 (IE7 sem netestoval) dokáže do sebe natáhnout (a teď si nejsu jist zda vira nebo červa) pomocí chybné interpretace rámců. Ostatní prohlížeče to nesvedou.

3) IE pokud spadne nestandardním skriptem, nedokáže mně obnovit relaci. A z toho i plyne, že IE je lehce ovladatelný a nabouratelný přes skriptovací jazyky (díky AJAXovému řešení) Velmi hezkou ukázkou je "jitko"

IE 7 má také výhody, jedinou co jsme našel je dokonalá zabudovaná RSS čtečka a rychlý studený start oproti FireFoxu nebo Opeře.

Ale nechci vyvolávat flame, je to čistě subjektivní pocit.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ad 1) Ano, ale bez ActiveX vám nepůjdou i některé služby - např. Windows Live One Care, což je moc pěkný online antivirák a podle mnoha ohlasů je velice kvalitní. Je jasné, že je tato technologie snadno zneužitelná, od toho se také dají ActiveX komponenty podepisovat. Podepsané komponenty Explorer povolí, nepodepsané ne (IE6 SP2).

Ad 2) Tato chyba už byla opravena v rámci kumulativní aktualizace.

Ad 3) To je ovšem dost hypotetické, ale uznávám, že se to stát může.

Alternativní prohlížeče nemají tolik děr, protože mimo jiné polovinu technologií neumí (viz třeba ty ActiveX). Je pravda, že ActiveX není ideální technologie a rozhodně neměla být vůbec vymyšlena, realita je taková, že se bez ní na některé banky zkrátka nedostanete.

Ani tyto problémy ale nic nemění na tom, že pokud nenavštěvujete weby s nelegálním obsahem (warez), nehrozí vám prakticky nic. Pokud se někdo soustředí na vývoj virů pro Firefox, najdou se v něm také chyby. Program bez chyb neexistuje.

Používání prohlížeče je samozřejmě otázka osobních preferencí a zvyku. Každému vyhovuje něco jiného. Webdesignéři to holt mají těžké, každý prohlížeč si dělá, co chce.

Mimochodem, před chvílí jsem si kvůli odladění té chyby s fórem nainstaloval Firefox a třikrát mi spadlo Visual Studio. Nikdy před tím mi to neudělalo. Buď je to zákon schválnosti anebo mě ten prohlížeč nemá rád.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback