uložení dat z sql databáze   otázka

ASP.NET WebForms, Databáze

Ahoj,

nevíte někdo jak uložit data načtená z databáze do nějaké proměnné,aby při aktualizování stránky nedocházelo pořád k načítání z databáze a zbytečné zátěži na síť???

Díky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkuste si vytvořit dataset a datatable. Při načítání stránky načtete data do dataTable a potom se budete vždy dotazovat na ní a ne na server:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Prosím o nějaký příklad. Zkouším,ale stále se nedaří. Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak nevim ... Zajimave reseni s datatable. A co kdyz se ve strance nepohybuji v postbacku ? =). Kazdopadne muzu doporucit spis nez cpat data z databaze do ruznejch poli, session, datatable atd =) brat z databaze pouze to co potrebuji. Ktomu muzou poslouzit napriklad ulozene procedury. Porad je vyhodnejsi brat pokazde z databaze 50 radku napriklad pri strankovani, nez cpat do pameti datatable s tisici radky udaju nehlede na to ze kdyz se data jakymkoli zpusobem zmeni tak se vam projevi az pri dalsim kompletnim reloadu stranky. Sestrit linky na siti je spravna myslenka, ale resit to tim ze to zacnete davat do pameti servru uz tak uplne spravna neni.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Samozřejmě souhlasím že je třeba načítat pouze to co potřebuju, ale původní příspěvek jsem pochopil tak, že nejde pouze o velikost vrácených dat ale i o množství dotazů posílaných na databázi. Tak první co mě napadlo je datatable:) Ale možná to je špatný přístup, s asp.net zas tolik zkušeností nemám, dělám spíš form aplikace:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V okamžiku, kdy aplikaci bude používat víc klientů a pro každého se bude pamatovat mnoho dat v session, se webserver přetíží. Daleko lepší je po každém postbacku požádat databázi, která vytáhne jen data, která potřebujete. Databáze není žádná hloupá krabička, je to sofistikovaný systém, který je na tyhle operace stavěn a optimalizován. Tím, že při přepnutí stránky provedete dotaz do DB, se nedopouštíte žádné chyby, ba právě naopak, je to naprosto v pořádku.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback