Service Pack pro VB 6.0   zodpovězená otázka

VB6/VBA

Na OS Vista Home Premium 64 bit jsem nistaloval VB 6.0, nyní potřebuji naistalovat alespoň SP4 nebo vyšší. Nemůžu se však dostat za iunstalci MDAC_typ.exe. Proběhne signalizace rozbalování, ale instalace se nespustí. Existuje řešení? Prosím o rdadu!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Mohu se zeptat co vás vedlo k myšlence použití prastarého VB 6.0 v systému Windows Vista? Sám bych se divil, kdyby tato letitá záležitost šla instalovat bez problémů... Pokud se bez toho skutečně neobejdete, pak bych doporučil nějaký starý systém (Windows 98 Druhé vydání nebo Windows 2000) ve Virtual PC.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

VB6 se samozřejmě používá, a hodně. Vždyť to byla poslední verze schopná běžet bez frameworku, což je někdy dosud k nezaplacení. K původnímu dotazu: Jelikož je mdac součástí Vist, instalátor by jej měl umět přeskočit. Mě tedy VB6 SP5 šel do Vist nainstalovat v pohodě (Ultimate SP1).

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Musím nesouhlasit. VB 6.0 se dnes již nepoužívá prakticky vůbec (když už, tak maximálně pro údržbu starých projektů kde jsou nezbytně nutné nějaké drobné opravy a nevyplatí se migrace na .NET). Je to nejen kvůli jeho zastaralým technologiím, ale i kvůli nemožnosti použití plně objektově orientovaného vývoje, nekompatibilitě s novými systémy a spoustě dalších věcí. To že VB 6.0 je jediný VB který běží bez .NET Frameworku není žádný argument, protože dnes je Framework již součástí operačních systémů, nebo se tam nainstaluje v rámci automatických aktualizací nebo softwaru třetích stran (příkladem budiž ovladače ATI). Kromě toho existují specializované aplikace, které umí potřebné Frameworkové třídy přilinkovat přímo do zkompilovaného souboru (za cenu velkého zvýšení velikosti souboru až na desítky MB) a nebo virtualizační řešení (za cenu snížení výkonu) - v obou případech není třeba mít nainstalovaný .NET Framework ale je to samozřejmě řešení které se silně nedoporučuje...

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Ano VB 6.0 sa este bezne pouziva aj pod Vista OS.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Věřím tomu,že ho ještě pár lidí používá.Tvrdit,že se na windows vista používá bežně bych se ,ale asi moc neodvažoval.Většina už jede na .NET FRAMEWORKU ,který s námi ňejaký ten rok už je.Navíc nevidím výhodu v tom využívat staré technologie.Aplikace z VB 6 nejsou až tak moc přijemné pro oko.Myslím,že většina vývojářu jde s dobou, a chce vytvářet nejnovější a nejmodernější aplikace a ne aplikace z jazyka,který byl aktualní před 10 lety.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

VB 6 se ještě používá ????? :-D

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

A věřili byste tomu, že jsou instituce (státní), ze kterých povinně jezdí do Prahy s daty na disketě? Je to pravda. Proto přít se, zda se ještě něco používá, nemá význam. Prostě někdo používá něco, co jiný dávno ne. Mohou tu být názory z velké moderní nebo také malé konzervativní firmy (Visty dosud nepoužívají ani na jednom počítači) až názory amatérů... Co vlastně znamená "používá se" bez bližšího určení kdo a kde?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Důvodem použití 11 let starých technologií, nebo přenášení důležitých dat na disketě může být jedna nebo kombinace více následujících věcí: Lenost, neschopnost, nebo nedostatek financí pro modernizaci.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No častečný souhlas, ALE pracuji za posledních 8 let ve druhé firmě a aplikace byly pro státní správu a byly ve vb6, postupem doby se nektré části přepisovaly do NETU ale velice pozvolně, ono přepsat aplikaci, která se postupně vytvářela paár let, není uplně tak snadné a hlavně technika na které někteří úředníci pracují ... no od win 2000 přes XP home, XP profi a někde jen 256Mb Ram. Nebudu vb6 obhajovat, ale taková je zkušenost.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nedostatek financí je FAKT častý důvod -)) Mluvím z osobní zkušenosti.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vyznívá mi to jako snaha za každou cenu kritizovat. Co to je, když firmě i víc než 11 let stará technologie vyhovuje, není tak chudá, že by neměla na novou, jen peníze nerozhazuje. A zas je debata o ničem bez specifikace firmy a její činosti. Počítače může firma používat zcela okrajově.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Niekedy je problém pri konverzii kódu z VB6 na .NET, napr. mne pri jednom programe z VB6 ktorý funguje bez problémov aj na Viste vypísalo cca 2000 chýb varovaní a.p. Keď som zistil koľko času mi trvá odstránenie jedného problému tak som to veľmi rýchle nechal tak a nové funkcie + prípadné opravy dorábam naďalej vo VB6.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback