Smartphone   připomínka

Offtopic

Ahoj, uvažuji o koupi smartphonu. Zatím jsem žádný neměl, takže jsem si pročítal recenze, kde ale bohužel narážím na celkem protichůdné názory.

Proto bych chtěl poprosit ty, kdož mají s touto problematikou zkušenosti, zda by se nemohli vyjádřit a poradit:)

Jsem omezen tím, že smartphone musí být z aktuální nabídky O2 (budu ho kupovat přes známého který tam má s firmou benefity).

Uplně původně jsem uvažoval o iPhone. To jsem ale zavrhl z důvodu záporných recenzí a také jsem se rozhodl, že chci mobil s Windows, abych se mohl ve Visual Studiu vyřádit:)

V současné době uvažuji o Samsung i900 Omnia u kterého jsem nenašel, že by postrádal nějákou důležitou funkci a který můžu mít za zajímavou cenu. Sympatická je také vnitřní 8GB paměť (dle popisu až 8GB, nevím co si pod tím mám představit).

Uvažoval jsem také o HTC Touch Pro ale tam už by nebyla tak výhodná cena a také má malou vnitřní paměť.

Budu vděčný za Vaše názory, komentáře, připomínky:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jenom malá připomínka nejedná se o smartphone ale o Pocket PC (komunikátor) hlavní rozdíl je v tom že smartphony nemají dotykovou obrazovku.

Jinak Omnii nebo HTC, osobně bych šel spíše do toho HTC ale zamozřejmě záleží o kolik se ta cena liší. Po sowtfarove stránce není co řešit oba modely beží na stejném operačním systému. Spíše bych se zameřil na hardwarove parametry. Oba mají přes 500 Mhz takže nebude problém i s náročnejšími programy. HTC má víc RAM ale i 128 MB u omnie je dostatek. Čeho bych se bál je ten displej u omnie respektive jeho rozlišení, 240 x 400 px je docela nestandartní a nevím jak by se zobrazovaly programy dělané pro standartní rozlišení VGA (480x640 px) i když podle zkušeností uživatelů většina programů funguje korektně. Dalším rozdílem je hardwarova klávesnice, pokud hodně píšeš tak je to výhoda pokud moc nepíšeš tak to jsou gramy a rozměry navíc, to už ale záleží opravdu na každém podle potřeb.

Nejlíp bude když si zajdeš do nějakého obchodu kde bys mohl obě tyto zařízení porovnat. Pokud buděš mít nejaké otázky mužeme je tady probrat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No, já mám HTC Touch Pro a nemůžu si na nic stěžovat. To, že má malou vnitřní paměť, ničemu nevadí, umí paměťové karty Micro SD, které stojí pár korun. Já osobně mám 8GB paměťovou kartu a kapacita bohatě dostačuje. Vyšší cena je jediný problém, taky jsem hodně váhal.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za reakce, je pravda že u Omnie mě to rozlišení také zarazilo, ale četl jsem na tento mondel celkem kladné recenze. Přemýšlel jsem i o nižší verzi HTC, jenže jedna neumí paměťové karty a druhá má také "divné" rozlišení. Raději bych HTC Pro. Zkusím se pozeptat zda by ještě nešla něják srazit cena, protože jinak vypadá opravdu dobře.

Díky;)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takže nakonec jsem udělal kompromis a pořídil jsem si HTC Touch Diamond. Specifikací se podobá HTC Touch Pro. Hlavní rozdíl je v tom, že nemá hardwarovou klávesnici (což mi nevadí) a nepodporuje paměťové karty. To byl důvod proč jsem se původně rozmýšlel jestli do něj jít, ale tento model má vnitřní 4GB paměť (prostor pro systém a programy je oddělen, takže 4GB jsou skutečně pro data) a to mi plně dostačuje.

Spoustu lidí si stěžovalo, že pokud do windows mobile nainstalujete českou nadstavbu, systém se zpomalí natolik, že s ním nejde skoro pracovat. Proto mě příjemně překvapilo že všechno běží velmi svižně i s češtinou.

Jsem taky unešen z polohového senzoru. Hra s kuličkou je velmi pěkná a také se mi moc líbí, že pokud jsem na webu a používám prohlížeč opera, při otočení mobilu systém zareaguje a otočí celou stránku. Škoda jen že to nejde i mimo web, například na ploše a v jiných aplikacích (nebo jsem nepřišel kde se to zapíná).

HTC mám teprve od včerejška takže se s ním učím zacházet a objevuju spoustu nový věcí. Zatím si ale myslím, že to byla dobrá investice:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud se vám líbí hraní s pohybovým senzorem a dotykovým displejem, tak to jste si měl pořídit iPhone. Tam je toto možné standardně používat v jakékoliv aplikaci. Rovněž displej iPhone je vícedotykový, což přináší mnohem větší možnosti využití. Jediná nevýhoda je uzavřenost systému (a nemožnost jednoduchého vývoje aplikací jako u Windows Mobile), což je bohužel politika shnilého jablka.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ano já vím a to byl také hlavní důvod proč jsem chtěl mobil, ve kterém je Windows Mobile. Do něj si můžu lehce napsat nějákou aplikaci. A také jem slyšel že hodně funckí iPhone nejde používat,protože je plně nepodporuje operátor (3G síť).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takže už jsem se trochu seznámil s telefonem a jsem s ním spokojen:) Jenom (vzhledem k tomu že nemám hardwarovou klávesnici) si nedokážu představit jak probíhá hovor s nějákým call centrem, kde se potřebuju prokousat jejich IVR menu pomocí tlačítek (zvolením příslušných čísel se prokousat do sekce kterou potřebuji). Displej se totiž při uskutečnění hovoru vypne abych třeba uchem nezavěsil:) Takový hovor jsem ještě neabsolvoval, ale asi si zkusím zavolat na svého operátora:)

Jedíné co jsem na svém telefonu našel a co mi celkem dost vadí je, že se nelze spolehnout na budík. Už se mi podruhé stalo že mi ráno nezazvonil budík (jenom jednou malinko zavrněl a to je vše). Přitom jsem měl telefon nastaven stejně jako jindy, tj. na vibrace a u budíku jsem měl nastaveno že má zvonit,vibrovat a blikat. Možná to má nějákou spojitost s uloženýma úkolama ale je to stejně divné. Funkci kdy telefon nezvoní pokud jsem na schůzce mám vypnutou nehledě na to že na 6 hodin ráno samozřejmě žádnou schůzku naplánovanou nemám. Asi to vyřeším nějákou externí aplikací která stávající budík nahradí. Prý jich je několik celkem vydařených.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Typ dotazu byl změněn na Připomínku, protože zahajujete diskuzi ve které neočekáváte jednoznačnou odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nechtěl jsem zakládat nové téma když se to netýká programování, takže to přidám do stávajícího.

Určitě spoustu lidí zaregistrovalo, že s jakýmsi updatem protokolz ICQ přestalo fungovat množství neogiciálních klientů. Na PC mi to je jeno, mám oficiálního klienta. Ale ve svém HTC jsem měl QIP. Nemáte někdo tip na fungujícího ICQ klienta pro windows mobile?:) To co jsem našel na netu mi buď nešlo nainstalovat a nebo se s ním nešlo připojit. Na oficiálních stránkách jsem bohužel oficiálního klienta pro windows mobile nenalezl.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

QIP byl hned opraven, verze 2041 funguje opět korektně.

Více zde:

http://smartmania.mobilmania.cz/forum/vi...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Problém vyřešen, díky za radu:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback