Zdravím všetkých. Chcel by som sa spýtať, či mi niekto mohol odpovedať na moje otázky. Vo VB.NET2005 som vytvoril pomerne rozsiahlu aplikáciu na hydrologické modelovanie. V rámci tohto projektu som použil na grafické vyjadrenie výsledkov ovládací prvok "Microsoft Chart Control v.6". A mám s ním niekoľko problémov. 1. Ak program spúšťam na inom počítači (určite má nainštalovaný VB.NET 2 framework) vybehne mi hlásenie, že nastala chyba – bez popisu. Zistil som, že počítač nemá v sebe nainštalovaný ten ovládací prvok na tvorbu grafov. Ako mám riešiť túto situáciu, pretože keď som kedysi používal VB6 tak stačilo tento prvok umiestniť do adresára, kde je uložený program a fungovalo to. Toto ale nefunguje pri VB.NET 2005. 2. Tuto otázku som tu už kedysi položil, ale nikto mi neodpovedal, a mne sa doteraz nepodarilo vyriešiť tento problém. Občas je potrebné zmeniť Y-novú os z lineárnej na logaritmickú. Vtedy používam tento kód:
Me.AxMSChart2.Plot.Axis(MSChart20Lib.VtChAxisId.VtChAxisIdY).AxisScale.LogBase = 10 Me.AxMSChart2.Plot.Axis(MSChart20Lib.VtChAxisId.VtChAxisIdY).AxisScale.type = MSChart20Lib.VtChScaleType.VtChScaleTypeLogarithmic
Keď však kód prebehne, zmizne mi graf a aplikácia zamrzne (WaitCursor). Neviete kde môže byť problém? Budem skutočne rád ak mi niekto pomôže alebo ma nasmeruje na správne riešenie. Ďakujem.
|