Vytvoření exe ve VB 2008   zodpovězená otázka

.NET

Dobrý den,

Chtěl bych se zpetat jak vytvořit exe soubory ve VB 2008. Přečetl jsem si zde v seriálu VB.NET od začátku, že je najdu ve složce projektu\BIN\RELEASE. Na stejné téma tu padnul i dotaz, nicméně se vždy jednalo o verzi 2005. Ve 2008 nemám onu volbu build solution, přes kterou se to, jak jsem se dočetl, dělá. V menu Build mám však build a publish, přičemž build mi soubory nevytvoří.

Dále bych se mě zajímalo, zda potom musím kopírovat celý obsah složky RELEASE nebo stačí jenom jeden exe soubor. Mohl by mi někdo poradit?

Děkuji za případnou radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V Solution Explorer poklepejte na My Project, v něm na záložku Compile a podívejte se, co máte v řádku Build output path - mělo by tam být: bin\Release\

Někde jinde se tu píše, že stačí kopírovat jen exe soubor. Vím, že to funguje, nevím však, proč se potom generují a k čemu by měly sloužit další soubory.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Další soubory jsou především kvůli ladění - když v programu nastane chyba, tyto soubory pomáhají zjistit o ní další informace.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Příkaz build EXE soubory vytvoří, to jste se špatně podíval. Akorát je možná nevytvoří do složky Release, ale do složky Debug. Musíte si nastavit režim, ve kterém kompilujete (někde nahoře je na to nějaký ComboBox, tedy alespoň ve visual Studiu, jak je to v Express verzi netuším).

Teoreticky by měl stačít pouze soubor EXE plus soubory, které jste do projektu přidal vy (např. textové soubory s nastavením atd). Nejjistější je dodávat celou složku Release.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak tedy v bulid output path: mám bin\debug. Nicméně v express verzi tu mám ComboBox s volbami Active(debug), Debug, Release, All configurations. Když jsem nastavil Release, změnila se bulid output path: na bin\release. Zavoláním build z menu se mi ale ve složce release opět nic nevytvořilo. Ve složce debug ale soubory jsou (jak jste psal, že jsem se špatně podíval). Někde jsem tu ale četl, že tyto jsou určeny pro ladění nebo optimalizaci, či co. Bylo by rozumné je použít?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ne, nejlepší je vždy pro dodávání vytvořit čistý Release build.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já když vyberu v combu Release a dám Build projekt případně Build Solution, tak se mi to vytvoří normálně do složky Bin\Release. Zkuste kdyžtak dát Rebuild, pokud tam nějaká ta položka je.

Jinak buildování v režimu Debug je určeno pro vývoj - neprovádí se tam optimalizace, aby se programy dobře ladily (v optimalizovaných programech často blbne krokování, optimalizace mohou např. obrátit cyklus - místo od 1 do 10 půjde od 10 do 1, je to totiž o trochu rychlejší; takových případů jsou stovky). V Debugu se optimalizace vypínají, aby program dělal přesně to, co je v kódu, a nevymýšlel si zlepšováky.Release mód je určen pro publikování a distribuci - je to zoptimalizované, aby to bylo rychlejší (i když ve VB.NET či C# se optimalizací moc nedělá, ale třeba v C++ je to hodně znát).

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Ok, děkuji všem z rady.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Když dělám aplikaci ve Windows Vista, měla by jít i na Windows XP? Používám VB 2008 Express. Většinou ta stejná aplikace nefunguje. Když si pohraji s nastavením tak zase občas funguje a já vůbec nevím čím to je :(

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak ja som už dávno nevidel program v bin\Release\ aj keď som vybral "All configurations" alebo "Release"

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

zdravim forum.

Je moznost Release a další i ve VS2005 express? Otočil jsem VS na ruby, ale comboBox nikde nebo uz jsem fakt slepej...

Nechce se mi věřit že by to bylo až ve VS2008 express.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback