EU vs Microsoft   připomínka

Offtopic

Omlouvám se za tento offtopic, ale je to zase jeden ze článků, které mě dokážou nadzvednout ze židle.

http://www.novinky.cz/clanek/159039-eu-o...

Já osobně IE používám v práci a doma mám firefox. Dle mého subjektivního názoru je firefox (pro mě) lepší, ale podotýkám že to je pouze můj názor, nehledě na to že i IE jde celkem přizpůsobit.

Ale něják moc nechápu, co vlastně EU po Micorosftu chce. Aby se IE prodával zvlášť, nebo v systému bylo předinstalováno 5 prohlížečů? Příjde mi celkem logické, že microsoft do svého operačního systému dává svůj prohlížeč. Uživatel ho přece nemusí používat. Může si pomocí něj stáhnout například zmíněný firefox a o IE už nemusí zavadit. Jasně, mohla by tu být možnost aby si uživatel zvolil, že IE nechce nainstalovat. To je ale zase jiné téma.

Pokročilý uživatel si třeba stáhne jiný prohlížeč a běžný domácí uživatel je rád, že má v OS všechno co potřebuje a nemusí nic okolo shánět.

Přijde mi že žaloby tohoto typu na Microsoft mají pouze dva účely:

1)Dát práci týmu byrokratů v Bruselu

2)Vyždímat z úspěšné soukromé firmy co nejvíce peněz v duchu: oni mají hodně tak jen ať se rozdělí, stejně to ani nepoznají.

Silně mi to připomíná jednu vlastnost o které jsem si myslel že je doménou čechu a to je závist.

Jak ale vidím i jinde převládá názor: kdo je bohatý a úspěšný, musí být automaticky podvodník a za neúspěch nemůže neschopnost, ale právě všichni ty podvodníci.

Zajímalo by mě jak se na to díváte vy ostatní a jakou máte na tuto věc názor.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Můj názor na tuto věc je celkem stejný.Hledají kraviny aby si mohli namastit kapsy.Myslím ,že IE konkurenci nebrání je to prostě špína.Pokud si vzpomínám tak měl Microsoft kdysi problém i kvůli WMP.Šlo o tentýž důvod.Zkrátka Microsoft je bohatá a hlavně úspěšná firma s celkem super systémem.Celkem by mě zajímalo co by EU dělali s linuxem , kdyby se začal používat tak masově jako windows a microsofti produkty.Jsem zvědav kdy EU začne dělat něco pořádného a užitečného , než hledat kraviny (za účelem vytřískat miliony) co akorát lidem zvedají mandle.Ano pane Dědku smrdí to závistí.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Aby nakonec někdo nezažaloval Microsoft za přítomnost průzkumníka ve Windows, on by to totiž nějaký byrokrat odklepl docela rád :-/.

A napadlo někoho z EU, jak si má začínající uživatel PC stáhnout jiný prohlížeč, když nebude mít IE? To má zajít za nějakým IT odborníkem? Už jenom proto doufám, že Microsoft spor vyhraje.

Mimochodem, všechno špína se hází na Microsoft, ale co Apple? Ten má přece taky v systému prohlížeč a další aplikace a ještě jsem neslyšel, že by se s ním kvůli tomu někdo soudil...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No tak Applu si dle mě nikdo nevšímá proto, že pořád je proti windows hodně málo používaný. S tím prohližečem nevím, asi EU počítá s tím , že má každý firefox na CD v šuplíku :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Naprosto souhlasím.

Máte business? Znamená to automaticky, že jste ve vatě a nemáte starosti. Za úspěch může náhoda, nepoctivost a další vlastnosti, kteří ostatní, poctivě pracující nemají. Proč? Nedokážou připustit, že za úspěchem stojí především dřina s nejasnou budoucností a odhodláním to zkusit.

Microsoft není na špičce ze setrvačnosti. Microsoft je na špičce, kvůli profesionálům, které zaměstnává. Jasně, je to firma, které jde jako všem ostatním o zisk. Jenže dokáže si ho zasloužit.

To ale nevidí EU, která podivným způsobem zkouší vymlátit nějaký ten zlaťák do sbírky. Je to smutné. Microsoft není ten zlý, jen chce poskytnout uživatelům plnou sortu služeb. Uživatelé, kteří si Windows koupí a nainstalují, tak mají vše pohromadě. V ceně jsou totiž právě programy Internet Explorer a Media Player atp.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dle mého názoru je naprosto nechutné, jak se EU pořád trefuje do Microsoftu jen proto, že má firma patřičný úspěch. Slovem 'patřičný' myslím velké sumy penež za velmi kvalitní produkty.

A to, že MS poskytne IE k Windows? K Linuxu dostanete taky spoustu software navíc.

Jediný problém je v tom, že MS si úspěch zasloužil tvrdou a dobrou prací. To se dneska neodpouští. Dnes je každý, kdo má peníze zloděj. Jak říkáte.

Nebudu se moc rozvášňovat, zkazil bych si den a za to mi tahle banda byrokratů nestojí. S Vaším názorem se ztotožňuji.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Za tohle může hlavně Opera, protože její vývojáři jsou neschopní ignoranti, kteří neumí svůj prohlížeč prosadit seriózní cestou, ale musí se uchylovat k pochybným praktikám (přijde mi to jako žalování ve škole, "a máš to, ty jeden Microsofte, keclý u EU, že si dáváš IE do systému, to se nesmí"). EU pak ráda uvítá stížnost na Microsoft, protože se z něj dají vytřískat peníze, abychom si tady za ně mohli pořádat a budovat kdejaké krávoviny a mohli se vděčně obracet k modré vlajce s hvězdami, jak nám EU pomáhá a kde bysme byli bez ní. Připomíná mi to trochu hvězdy červené a pěticípé, ke kterým jsme se museli obracet před pár lety (i když já jsem to osobně nezažil).

Opera není špatný prohlížeč, minimálně je rychlejší než Firefox. Ale dost dlouhou dobu tak nějak stagnuje - neumí Silverlight a nejnovější technologie, které téměř okamžitě přijímá Firefox nebo IE.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback