Načítanie dat z rôznych typov suborov   otázka

C#, VB.NET, Databáze

Zdravím.

Potreboval by som pomôcť s jedným problémom. Mám vytvorený program na analýzu a rôznorodé spracovávanie časových radov hodnôt. Všetko funguje ako má. Vstupné hodnoty do tabuľky o dvoch stĺpcov načítavam z textového súboru. Problém ale je, že užívatelia programu majú tieto vstupné dáta uložené v rôznych typoch súborov (xls, txt, + snáď všetky druhy databáz). Preto chcú aby bolo možné do programu importovať dáta i priamo z ich databáz. Riešiť toto načítavanie samostatne pre každý druh vstupného súboru by bolo príliš zdĺhavé. Keď som hľadal nejaké riešenie na nete tak som sa dopracoval ku stránke:

http://www.connectionstrings.com/

Napadlo ma teda že sa to dá riešit týmto spôsobom. Tak som si vytvoril okno kde som vložil dva text boxy pre "ConnectionString" a "SQL príkaz". A tu sa začínam strácať, pretože neviem ako teraz pokračovat, aký kód použit. Potrebujem dáta načítat do prázdnej tabuľky. Potom už viem ako pokračovat ďalej. Neviete mi niekto poradit alebo ma nasmerovať na správne riešenie? Je vôbec možné cez jeden kód načítat dáta do spomínanej tabuľky z toľkých druhov databáz? Do tejto oblasti programovania zrovna moc nevidím;-) Za akékoľvek odpovede dopredu ďakujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

"Riešiť toto načítavanie samostatne pre každý druh vstupného súboru by bolo príliš zdĺhavé" - pravda a pokud chcete číst různé formáty, musíte ke každému napsat kód.

Co myslíte s "http://www.connectionstrings.com/ ... Napadlo ma teda že sa to dá riešit týmto spôsobom"? Proč je tam tolik možností, pro každý formát jiná? Asi proto, že žádná univerzální není. Jedině, že se vstupní data budou zapisovat v jednotném formátu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback