VB2005 - ovládání seriovým portem   zodpovězená otázka

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

Zdravím všechny,

měl bych dotaz, ve VB5 CEE jsem vytvořil program na ovládání zařízení pomocí seriového portu. Totéž chci nyní pomocí VB2005, ale pokud pošlu na seriový port skupinu řídících znaků, tak se na port nedostanou, po znaku chr(0)se další část řetězce dál nedostane. Obdobný problém je při čtení portu.

Tady je kod, kterým se pokouším na COM1 poslat

SerialPort1.Open()
RETEZ = Chr(&H2A) + Chr(&H61) + Chr(0) + Chr(&H6) + Chr(&HFE) + Chr(&H1) + Chr(&H20) + Chr(&H81) + Chr(&HCE) + Chr(&HD)
SerialPort1.WriteLine(RETEZ)
SerialPort1.Close()

Kdyby někdo věděl co stím, budu rád když mi poradí.

J. Altera

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nepomohlo by kdyby jste posílal data jako pole bytů?

Dim bytes As Byte() = {@H2A, @H61, 0, .....}
SerialPort1.Write(bytes, 0, bytes.lenght)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky moc, už to jde, tak se jdu teď zabývat čtením portu :-) a uvidíme jak se s tím poperu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback