Visual Web Developer   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Jaký je rozdíl mezi Microsoft Visual Web Developer 2005 a Microsoft Visual Web Developer 2005 express? To druhé je zdarma? A nevíte, kdy bude jakýkoli Microsoft Visual Web Developer v češtině?

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

jo a ještě, 2008 je placená?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud se cete učit ASP.NET tak jděte do kat. ASP.NET a tam to budete mít.

Existuje jenom Visual Web Developer 2005 Express Edition nebo Visual Web Developer 2008 Express Edition. Neexistuje žádný "Visual Web Developer 2005" a "VWD 2005 Express" (odlišný není). Web Developer je zdarma !!!! Pro širší možnosti je "Visual Studio" kderé je placené. A nechápu proč si myslíte že novější edice (2005 a 2008) tedy VWD 2008 je placená.

(Souvisí z v. 1) Pokud chcete programovat v ASP.NET měl by jste alespoň trochu vědět o programových edicích (viz. věta 6.) a o prog. nástroji pro ASP.NET.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

V zásadě když pominu pár věcí máte pravdu,ale todle mi moc nesedí "Pro širší možnosti je "Visual Studio" kderé je placené." . Tím že si pořídí Visual Studio mu podle mě nerozšíři zásadně možnosti v ASP.NET

Dále Visual Studio placené je i nění dle verze (Express edice jak rok 2005 , 2008 jsou zdarma) Další edice jsou placené (STANDART,PROFESSIONAL,TEAM SYSTEM).Pokud se nepletu programy s EE se nedají prodávat komerčně.Ono v podstatě verze EE je pro začátečníky co si to chtějí omrknout a naučit se základy.

Jinak tazateli doporučuji používat verzi 2008.Myslím ,že čeština na programovací jazyk je zbytečnost.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tím "širší možnosti" jsem myslel že v něm je prog.nástroj na C++, VB.NET, ASP.NET, C# apod.

PS: Nevěděl jsem jak to asi mám napsat

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je to jen o slovíčkaření. V zásadě jde o to že "Visual Stuido express edition" neexistuje. Je to "VB .net express edition" "C# exrpess edition" atd. Visual studio je standart, profesional atd. jak jste napsal.

Co se týká komerčního využití express nástrojů tak na tom je krásné to, že je MS neomezuje. Tzn. že v express edici si můžete vytvořit program a komerčně ho šířit (teda alespoň v edici 2005 jako to je u 2008 nevím, ale předpokládám že licenční ujednání je stejné)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No tak tomu se říká opět počítačové časopisy.Kdysi na DVD bylo "Visual Studio express edition" zdarma (byli tam jazyky příslušící standartně Visual Studiu".Jinak s tou komercí jsem se asi spletl ,ale mam za to ,že sem to někde četl (je možne že ten článek psal někdo kdo o tom ví dost málo).Jinak díky za reakci.Aspoň už nemám v hlavě klamné info :).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

V Express edicích můžete vyvíjet i komerční aplikace.

Velké Visual Studio obsahuje mnoho různých nástrojů, které jsou nezbytné pro práci v týmu, proto se platí. Co se týče toho, co můžete napsat do kódu a které funkce a knihovny můžete používat, na edici nezáleží. Ale velké Visual Studio má návrháře tříd, databázové nástroje, podporu pro správu verzí, unit testing a stovky věcí, které začátečníci nepotřebuji, ale profesionálové ocení.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Shrnutí:

Visual Studio je placený nástroj. Existuje v několika verzích (2000, 2003, 2005, 2008...) a edicích (Standart, Profi, Team Suite...) - z toho tedy názvy jako: Visual Studio 2008 Profi, Visual Studio 2005 Team Suite a další. Visual Studio obsahuje komponenty pro psaní ve Visual Basicu, C#, pro vytváření ASP.NET webů atp. Microsoft se rozhodl dát ke stažení tyto jednotlivé komponenty v osekané verzi zdarma ke stažení a i komerčnímu využití. Ty jsou pojmenovány jako tyto komponenty, tedy například: Visual C# Express, Visual Basic .NET Express, Visual Web Developer Express atp. - ve výsledku si stáhnete klasické Visual Studio, které má však obsaženou jen tu, či onu komponentu. Omezení je, že najednou lze pak používat vždy tu jednu konkrétní komponentu (i když v PC jich můžete mít nainstalovaných více).

Díky takové propojenosti je lehké nebýt přesný při vyjadřování termínů - logicky ale pod označením Visual Web Developer je jasné, že se jedná o produkt z Express edice, protože Visual Web Developer je sice součást Visual Studia, na druhou stranu samostatně se dodává jen v Express edici.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Tak vám všem moc děkuju, takže když programuju v VB. Net a vypadá to, že ještě dlouho budu (ale chci začít i s céčkem) tak co mám používat? Visual Web Developer Express nebo Visual Basic .NET Express? Samozřejmě v češtině bych brala jen ovládání programu, tak jsem to myslela, jelikož jsem na to zvyklá všude( Dreamweaver,Photoshop...)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jsem zmaten z vašeho dotazu.Visual Basic.Net je na klasické WinForm aplikace.Visual Web Developer je nástroj na tvorbu webových aplikací.Jinak ve Visual Web Developeru jde využít jak vb.net tak C#.Jinak k té češtině nevím.Na VB6 jsem ji našel(na .Net ne),ale i tak je relativně zbytečná.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ptáte se správně. Visual Basic .NET Express je pro psaní Windows aplikací (služby, formulářové a konzolové aplikace atp.). Visual Web Developer Express je pak pro psaní webů. V obou nástrojích je možné psát ve Visual Basicu, jen každý slouží na něco jiného - jak už jsem psal, pokud si koupíte celé Visual Studio, budemete mít tyto všechny komponenty na jednom místě.

A co se týká češtiny, tak existuje jistý (teď už oficiální) částečný překlad ve formě popisků, ke stažení zde:

http://www.microsoft.com/downloads/detai...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuju, moc jste mi pomohli.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback