MP3-prokázání legálnosti   zodpovězená otázka

Offtopic

Zdravím, tentokrát se můj dotaz vůbec netýká programování. Jedná se spíš o hypotetický dotaz.

Dočetl jsem se, že při vstupu do USA vám mohou zkontrolovat přenosná média (včetně mobilu) zda se tam nenachází nějáký nelegálně získaný obsah. A protože plánuji USA navštívit, chtěl jsem se zeptat zda někdo neřešil obdobný problém, tedy jak prokázat legálnost např. hudby v MP3 přehrávači nebo mobilu. Jde totiž o to, že mám doma originální CD, ale samozřejmě (asi jako každý jiný) je mám zgrabované do MP3. Další problém je, že od většiny nemám doklad od koupi, protože většinou CD a DVD dostávám jako dárek.

Pokud by skutečně někdo přišel na to že tam mám MP3 a spokojil by se s vymazáním, není problém. Horší by to bylo kdyby mi například chtěli zabavit mobil (což údajně taky můžou).

Takže, neřešil jste na cestách někdo obdobný problém? Vůbec nevím jaká je pravděpodobnost kontroly:)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Žádnou osobní zkušenost nemám, ale prokázat legálnost Vašich skladeb půjde jen horko těžko. Obávám se, že bude stačit podezření k zabavení Vašich přístojů, a nějaká hlubší investigace bude probíhat jen s těží. Pokud by jste s sebou měl originální nosiče, nebudou to dané složky patrně vůbec hrotit, ale pak postrádá smysl brát sebou ta samá data též na jiných médiích. Být Vámi, beru pouze prázdná zařízení a kýžené skladby odložím na nějaké FTP, odkud si je budete moci ze států zase vyzvednout. Přeji cestování bez problémů :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ok, takže to radši nebudu riskovat a z mobilu smažu vše, co by mohlo způsobit problémy:) Jinak děkuji za radu a za přání bezproblémové cesty:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Taky bych Vám doporučil to smazat,bude to jistější.Jinak je to diskutabilní, podle zákonů ČR můžu držet "legálně" pro vlastní užití jak hudbu tak filmy (krom softu).Nevím jak v Americe a tahat sebou originál nosiče no....Jinak Vám též přeji šťastnou cestu a v pořádku se vraťte :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Víte co vám řeknu? Že kdyby se o nějakou takovou kontrolu, nebo nedejbože mazání něčeho pokusil nějaký sebevědomý, frustrovaný yankee na letišti, tak ho s tím okamžitě pošlu tam kam patří a ještě k tomu přidám nějaké to fuck. Takovou nehoráznost by si nedovolili ani v komunistické Číně!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No, dokud jsou tyhle mafiánské praktiky organizací typu RIAA či naše OSA podporovány vládami, můžeme skutečně jen nadávat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No, jestli byste si nechal submisivně hrabat v notebooku či mobilu, tak já tedy rozhodně ne.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To záleží, co je pro vás v danou chvíli jdůležitější - jestli dostat se přes letištní kontrolu, nebo si zachovat svou hrdost, ale jet domů. Nevím, nikdy jsem takovouhle kontrolu nezažil, ale těm, co to budou kontrolovat, jde stejně jen o to, aby si mohli v papíře odškrtnout, že někoho zkontrolovali.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Samozřejmě, bylo by mi to proti srsti, ale když vstupuji do jiného státu, měl bych respektovat povinnosti, které mi vyplývají z jeho zákonů. Pokud by se o to někdo pokusil bez toho, aby mu paragrafy kryly záda, to bych si líbit nenechal, ale abych z toho v konečném důsledku měl problémy jen já, o to nestojím. Koneckonců, data se dají šifrovat, dají se vytvářet obrazy disků, firmwarů, takže udržet svá data v anonymitě by problém nebyl, ale za tolik úsilí by mi to nestálo.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já si o tom samozřejmě taky myslím svoje, jenže hádejte se s někým na letišti, když potřebujete vpustit do země. Navíc bych nerad přišel o Diamonda. No raději to smažu a vydržím bez hudby. Jen to něják musím vymyslet s GPS navigací, plánujem si půjčit auto a bez GPS bych tam nerad jezdil, přeci jen jistota je jistota. V mobilu mám nainstalované IGO a na to tak úplně nemám licenci (do budoucna si plánuju koupit klasickou GPS navigaci, tak do toho teď nechci investovat).

Tak mě napadá, nemáte někdo nějáký typ na GPS software do mobilu (vyzkoušel bych trial verzi bude-li). IGO mi tak úplně nevyhovuje a TomToma se mi nepodařilo rozchodit.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Rád bych se zeptal k té GPS. Mám atraktivní nabídku Diamonda a co jsem slyšel/četl, je to perfektní telefon, ovšem objevili se nějaké názory, které kritizovali přesnost a rychlost jeho GPS modulu. Jaká je Vaše zkušenost?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na přesnost si nemohu stěžovat, bez problémů jsem podle něj jel v Praze a včas mě upozornil na odbočení a to i na poměrně složitých křižovatkách. Jediné co bych mu vytknul je to, že poměrně dlouho hledá signál z družice. I když mám aktualizovanou polohu družic přes aplikaci "rychlé GPS" občas se stane že hledá signál 3 minuty i více. Ale když se chytí tak je to už OK. Dokonce má možná i příjmač TMC (zprávy o dopravní situaci podle kterých se přepočítává trasa). Alespoň mi to IGO našel jak hardware. Sice mi to tady (v Pardubicích) pořád píše, že signál TMC v této lokalitě není dostupný, je ale pravda že například v Praze jsem to nezkoušel. Podle mě by mohla být nepřesnost způsobená i softwarem který používáte (já mám IGO) a taky nastavením. GPS občas používám i při pěší chůzi(například když jsem hledalv Praze budovu s posluchárnou, ve které jsem měl zkoušku) a po nastavení režimu pro chůzi upozorňoval tak akorát včas. Navíc pokud se přemluvím a jdu si zaběhat, popřípadě jedu někam na hory na track používám aplikaci G-Watch (nevím jestli ji znáte, jsou to pěkně zpracované stopky a pokud ji používáte na zařízení které má GPS, dokáže vám průběžně měřit vzdálenost jakou jste za daný čas urazil, zobrazuje průměrnou rychlost apod.) Je to asi jen přibližné, ale řekl bych že to docela odpovídá skutečnosti. Jediné co mi tedy vadí je delší doba při hledání signálu. Ale beru to tak, že to je především telefon a ne navigace:)

Jenom pro upřesnění, já jsem si kupoval Diamonda na podzim, takže mám Diamonda I. Typuju že vy máte nabídku na nového Diamonda kde může být vše úplně jinak;)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Šlo mi hlavně o přesnost za chůze. Nevím, který software ten známý používá, na to se ještě poptám. Ale údajně se některý software chová tak, že když detekuje chůzi, drží ukazatel stále na chodníku nebo cestě, a až po delší vzdálenosti ukazuje skutečnou polohu. Což je podle mě výhoda, ale pokud na to člověk není zvyklý, může ho to zmást a jevit se to jako nepřenost navigace. Takže díky za info, na tohle se ještě poptám.

Jinak ten Diamond bude myslím taky první řada. Je totiž víceméně z druhé ruky, ale nepoužívaný, protože dotyčný mění telefony nezdravě rychle, takže se u něj Diamond moc neohřál. Děkuji Vám tedy ještě jednou za info ;)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vykašli se na mazání hudby, prostě před odletem změň příponu těch souborů na .dat a přejmenuj tu složku na Program Files nebo na něco takového a nikoho ani nenapadne, že to je hudba. A stejně si myslím, že na 99,999% tě kontrolovat nebudou.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nejlepší navigace pro ČR je SmartMaps Navigator, je to skutečně špička a mapové podklady snad lepší nejsou. Pro Evropu potom GARMIN City Navigator, rovněž špičková kvalita, s mapami od Topos a.s. se vyrovná SmartMapsu.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tomáš Herceg: Pravda to mě nenapadlo, díky:) Jinak taky si myslím že riziko že mě budou kontrolovat je malé, ale jistota je jistota.

Ondřej Linhart: Díky, podívám se na to. Sháním hlavně něco, kde by byl dobře zpracovaný severozápad USA a jihozápad Kanady. Co se týká navigace jako hardware, přemýšlím o TomTom, párkrát jsem podle něj jel a vyhovoval mi. Ale jsou tam samozřejmě jenom evropské mapy a kvůli jedne dovolené se mi nechce kupovat mapy USA a Kanady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zajímavé téma, pár kolegů z práce několikrát cestovali do "komunistické" Číny, nikdy je nikdo takto nešacoval. Tyto kontroly jsou v USA prý kvůli teroristické hrozbě. Data bych moc něšifroval, nají právo datová úložiště zkoumat, nebude šifrovaný HDD znamenat tohle je terorista? Jak dlouho se budou snažit lámat do šifrování, nebude u nich HDD několik týdnů? Netuším nic o IQ amerických celníků, ale jak budou zkoumat každý paragon k softwaru (v češtině)? Jak daleko hoši zajdou? Na RFID kartu je možné taky nahrát nějaká podvratná data. Vždy když pojedu do USA, tak si sebou vezmu FLASH paměť, například K9F1G08U0M. Opravdu na letišti vytáhnou programátor? Vždyť i do kalkulačky je možné nahrát nějaká nekalá data. Nebo si je terorista pošle zašifrované mejlem.

P.S.: Opravdu se těším na Vaše postřehy z celní kontroly.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já doufám že na nějákou důkladnou celní kontrolu nedojde. Myslím si (doufám) že šance že by si k důkladné kontrole vybrali zrovna mě je velice mizivá.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback