Sietova aplikacia   otázka

VB.NET, SQL

Caute, potrebujem vytvorit sietovu aplikaciu, teda aplikaciu, ktora bude nainstalovana na viacerych pocitacoch ale bude pouzivat len jednu databazu. Mozete ma nejako nakopnut? Nerad by som sa vybral cestou SQL servera, radsej cestou nejakej zdielanej databazy. Dufam ze som to do zrozumitelne vysvetlil. :-)

vdaka

cujan

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud nechcete používat SQL server, vyberte si z řady jiných databází. Vlastně neznám žádnou, která by neuměla fungovat v síti.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Současný přístup několika klientů do databáze umí skutečně 99% databází takže nechápu váš nesmyslný dotaz. Pokud řešíte zda-li se mají klienti připojovat přímo k databázovému serveru, nebo nepřímo přes nějaký vlastní aplikační server tak to je otázka použití a nasazení vaší aplikace, obecně bych ale doporučoval nepřipojovat klienty do databáze přímo.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ok tak, sa mne len slo o to ze mi ni eje jasne ako to prakticky realizovat ak mam napr. access databzu ako nastavit u jednotlivych klientov aby komujikovali prave len s tou jednou databazou, ktora je napr. zdielana na nejakom konkretnom pocitaci. Cize nie je mi jasna prakticka realizacia.

Vdaka

cujan

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V tom případě si asi budete muset někde najít příkad, jak se po síti k databázi připojit. Možná že vyhledávač bude to pravé ;-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Prosím vás Access není žádná databáze určená pro současný přístup a komunikaci více klientů, ale pouhá uživatelská záležitost dobrá leda tak na evidenci zboží v potravinách (Northwind).

Pokud chcete skutečně začít dělat něco s databázemi, nastudujte si základy a použijte nejlépe Microsoft SQL Server (Express Edition). Jak už jsem řekl ideální je napsat si aplikační server který jako jediný bude přistupovat do databáze a vyřizovat požadavky klientů. Chcete to už ovšem mít s tím nějaké zkušenosti. Klienti mohou komunikovat s aplikačním serverem například pomocí WCF.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

oki ale ked pouzijem MSQL server tak to je dalsia aplikacia co musi byt instalovana okrem mojho programu a tomu sa ja chcem vyhnut, chcel by som to vsetko zahrnut do jedneho celku.

Inac nevies mi poradit nejaky serial na nete kde si to mozem prestudovat, ja viem ze google nieco najde, ale ked neviem ani presne co hladam. Resp. Mozno ako autori webu by stalo zato sa tomu povenovat v nejakom clanku.

dikes

cujan

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Stačí, když bude MSSQL Server nainstalován pouze na jednom stroji. Ostatní klienti mohou přistupovat k DB na serveru a k tomu jim stačí .NET Framework

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Oki ale ked to chcem fakt riesit bez servera, tak ako sa to da este inac riesit?

dik

cujan

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Takže vám jde o řízený přístup ke sdíleným datům pouze pomocí například sdíleného adresáře? To nebude žádný med. Ale je pravda, že se toto často řeší pomocí sdíleného Excel dokumentu. Musíte zjistit jak se chová při konfliktech (některé menší firmy to používají). Je mi jasné, že všechni napíšou, že jsem prase, když něco takového nabízí, proto na svoji obhajobu také říkám, že lepší je verze se SQL Serverem - toto je velmi provizorní a nespolehlivé řešení.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback