Master pages   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Zdravím, učím se ASP .NET podle článků pana Hercega a nyní jsem se dostal k MasterPages. Pomocí metody jsem umístil placeholdery a všechno potřebné atd. To mi funguje, ale nevím, jak udělat, aby se mi když kliknu na tlačítko v menu do placeholderu otevřela požadovaná stránka.

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Do menu dejte normální HTML odkazy - <a href="Stránka.aspx">Stránka</a>. Stránka.aspx je název stránky, která má v sobě Content a sama se napojí na příslušný MasterPage, který zvolíte v prvním řádku v direktivě Page.

Kdyžtak vydržte během víkendu plánuji třetí díl.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Huráá, už se těším(e)....

Jenom Vám budu asi brzo spílat, protože bude-li Váš seriál pokračovat ve stejném duchu, doženete mne k tomu (už jsem si s touto myšlénkou začal pohrávat), že kompletně překopu celý náš firemní web, který jsem před lety v potu tváře plichtil v php-čku s využitím MyQSL-ka, do současnější technologie. No to zase bude práce.... (že já, blbec, jsem konstruktér a tudíž tyto činnosti páchám pouze z mladického (teda už spíše stařeckého) zápalu a ve svém volnu) :-)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Doporučuji nezačínat s tím hned, ale až poté, co seriál skončí. Pokud začnete hned, nebude ta aplikace stát za moc - neznáte stovky funkcí, které už ASP.NET obsahuje a akorát byste je psal znovu. Chce to trpělivost.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano to jistě chce. Já to těch zkouším jen tak z dlouhé chvíle, ale musím říct, že mě ASP .NET nadchlo. Mimochodem díky za ten tip, funguje to dobře.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, nebyl jsem přihlášen.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Samozřejmě s Vámi plně souhlasím a i proto se těším na každé pokračování Vašich seriálů (ať již o AQP.NET, VB, či jiné zajímavé články na tomto serveru). A do "inovace" firemních stránek se rozhodně hrnout okamžitě nebudu, protože, jak jste správně odhadnul, prozatím pouze začínám sbírat představy o tom, co by nová platforma mohla umožňovat a to je na tvorbu sutečných stránek hodně málo. Ale alespoň mám nějaký rozumný a rozumový důvod tyto nové technologie pokoušet, protože pokud se má očekávání splní, mohlo by to do budoucna být mnohem pohodlnější, než mým PHP-čkem a já se dokopu netoliko k předšlání stránek, ale i k rozšíření jejich funkčnosti, které jsem v době jejich vzniku plánoval, ale prozatím jsem se k tomu nedostal.

Takže jen tak dál a děkuji Vám za nás všechny poznání-chtivé.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback