stopky   otázka

VB.NET

Dobrý den,

dělám na aplikaci - stopkách - a nevím jak docílit toho, aby mi textbox psal aktuální čas stopek ve časovém formátu .(momentálně to píše v sekundách a pokračuje do nekonečna tzn. nezastaví se, když je sekund 60 = 1 minuta.) Děkuji mnohokrát

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkuste použít TimeOfDay

Text1.Text = TimeOfDay
nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Abychom mohli poradit, pošlete váš nynější kód.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Timer1.Enabled = True
        Timer1.Interval = 1000
    End Sub

    Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
        Timer1.Enabled = False
    End Sub

    Private Sub Button3_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button3.Click
        
    End Sub

    Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
        a = a + 1
       
        Dim TestDateTime As String = 1
        ' Returns "17:04:23".
        Dim TestStr As String = Format(TestDateTime, "HH:mm:ss")
        TextBox1.Text = TestStr

Zde posílám celý kod procedury( již trochu upravený)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Neumím VB, ale já bych tedy rozhodně odečetl od sebe buďto rovnou 2 DateTime (actual - start) udělal z toho TimeSpan a ten má na sobě přímo hodnoty jakou Hours, Minutes, Seconds,..

https://msdn.microsoft.com/cs-cz/library...

Není tedy problém udělat něco ve stylu (C#) String.Format(...., span.Hours, span.Minutes, span.Seconds)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

dobrý den

děkuji za odpověď, ale nevím jak používat timespan.... prosím Vás jestli byste nemohl specifikovat vaše řešení mého problému.

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

předem se omlouvám za syntaktické chyby, neumím VB, ale bude to nějak takto:

při startu stopek:

Dim start As Date = Date.Now;

Při každém ticku timmeru:

Dim now As Date = Date.Now;
Dim interval As TimeSpan = now - start;

TextBox1.Text =  internal.toString();

Případně má TimeSpan přímo property pro minuty, minuty celkem, hodiny, hodiny celkem atp..

https://msdn.microsoft.com/cs-cz/library...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback