Změna data na SQL serveru   zodpovězená otázka

Databáze

Zdravím, řeším problém kdy se má spustit moje aplikace využívající SQL server (konkrétně MS SQL 2000 - bohužel). Jde o to, že uživatelé zpětně zadají do aplikace data která už tam měli dávno být (ale nejsou vzhledem k vývoji aplikace) a já potřebuji zpětně vygenerovat nějáké sestavy a provést procedury které jsou závislé na datu a čase. Jediné co mě napadlo je hýbat ručně s časem na serveru a tak aplikaci ošálit. Je zde ale problém že na instanci tohoto SQL serveru běží několik aplikací a výpadek si nemohu dovolit.

Je možné nějákým způsobem (i když se smiřuju s tím že to asi nepůjde) SQL server přesvědčit aby funkce getdate() vracela datum a čas které ji řeknu že má vracet? V aplikaci je poměrně dost stored procedur a nechce se mi je všechny přepisovat na nějákou proměnnou kterou bych naplnil datem.

Pak mě ještě napadlo zkopírovat databázi na jiný server, tam změny provést a vrátit ji zpátky. Tady je ale zase problém že jako drouhou databázi mám k dispozici pouze express verzi SQL serveru, takže mi databáze zkopírovat nejde (i když tam mám jen tabulky, views a stored procedury - řekl bych že tam není nic co neumí express verze).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zdravím, SQL 2000 Server má i odlehčenou verzi MSDE 2000, když ji nainstalujete, tak bez problémů na ní rozjedete i backup databáze z ostrého serveru. MSDE jde nainstalovat i na normální stanici a můžete jej spravovat i pomocí konzole plného SQL.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To jo, ale z SQL Express (2005) se databáze blbě migruje zpět na 2000 ;-(

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ano, proto pan Dědek musí nainstalovat MSDE 2000 a má po problémech. Backup z SQL 2000 přenese bez problémů na MSDE 2000.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To by mohlo vyřešit můj problém. Zkusím zjistit jak to je s licencováním této verze (zda je zdarma). Pokud ano mám vyhráno. Děkuji:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

MSDE 2000 je zdarma a měla by sloužit pro vývoj aplikace. mám takový pocit, pokud máte instalačku Office 2000, tak tam je také nějaké MSDE, ale to nemá v sobě implemetovány servis peky.

http://www.microsoft.com/DOWNLOADS/detai...

Je tam ale menší opičárna s instalací, nejde nainstalovat po spustění setup.exe ale musí se to nějak pomocí CMD a parametrů. Když tak zítra ráno, až budu v práci zkusím pohledat, jak jsem to spouštěl.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback