VB6 a súbory z Foxpro DBF na WIN8, 8.1, 10   otázka

VB6/VBA

Dobrý deň, pred 15 rokmi som urobil program vo Visual Basicu 6 ktorý načítava tabuľky DBF ( cez MS ADO ) vytvorené pôvodne nejakou aplikáciou vo Visual FOXPRO (doteraz používanou), následne program podľa potreby užívateľa vytvorí rôzne zostavy pre tlač. Program pracoval bez problémov na WIN 98,ME, XP, Vista, 7 v 32 aj 64 bit verzii. Od Win 8 však načítanie súborov trvá neskutočne dlho. Tabuľku DBF čo sa predtým načítala za desatinu sekundy načítava 5 minút. Pri veľkých tabuľkách kde sa všetky predtým načítali za 3-4 sekundy na WIN 8-10 sa načítajú za 40-50 minút čo je absolútne neprijateľné. Všetky ostatné funkcie programu pracujú bez problmov. Nevie mi niekto poradiť či sa tento problém dá nejako vyriešiť ? Prepísať program pod .NET chce veľa času a ten nejako nemám. Vopred ďakujem za rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A jéé,.. to budou mít na fotbal.cz radost, protoze tam pouzivaji aplikace ve FoxPRO na správu obshau související s výsledky, zápisy z utkání atp :-)

Napadá mě jedině vyzkoušet různí módy kompatibility..

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nebylo by lepší to předělat do .NETu?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Skúšal som to spúšťať aj v režime kompatabilnom s WIN XP 7 a.p. žiaľ nepomohlo. Prepísať to pod .net je práca na niekoľko týždňov ono sa to za tie roky rozrástlo, hlavne zo začiatku. Posledné roky som iba sem tam opravil nejakú chybu prípadne sa dorobila nejaká malá zmena.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tím spíš by bylo lepší to udělat znovu, pořádně (OOP), s novými nástroji...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak sa mi to podarilo vyriešiť (náhodou), v ovládacích paneloch sú "Nástroje na správu", potom je tam taká nenápadná položka " Zdroje údajov ODBC 32 bitové ", tam som nastavil Používateľský DSN ovladač na Microsoft VisualPRO VFP Driver (*.dbf) a Driver Microsoft dBase (*.dbf) a program pracuje úplne bez problémov :-) Dal som to sem, možno to niekomu pomôže ak bude mať rovnaký problém.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dejte to na StackOverflow prosím :-) Jinak.-.. tuto odpověď jsem dnes už také zahlédl, když jsem pro vás zkoušel googlit, ale říkal jsem si, že to s tím souviset nebude (přesto, že mě samotného napadlo ODBC jako problém jako první :D ) dobře, že jste to vyřešil

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Našťastie WIN 8-8.1 nepoužíval takmer nikto kto používal tento program tak to nikoho netrápilo, všetci mali ME neskôr XP alebo 7 niektorí aj Win 2000 sem tam nejaká Vista a tam to išlo všade bez problémov. Teraz sa ale začalo prechádzať na WIN10 a začali mi zvoniť telefóny...... Samozrejme na vine nie je M....Soft lebo zmenil v OS niečo čo tam bez problémov pracovalo od čias Windows 98 ale ja lebo môj program nepracuje.........

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback