Jak ve VB.net mohu otevírat soubor v jiné aplikaci (konkrétně film ve VLC media payer)   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den prosím o radu jak můžu otevřít nějakej film ve VB.net. Pustil jsem se do aplikace ve které budu moct filtrovat seznam filmů na harddisku, ale nějak jsem se zasekl. Představuju si to tak, že zadam cestu k souboru a ten se otevře, ale nemůžu na to nikde najít odpověď. Předem moc děkuju za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

https://msdn.microsoft.com/en-us/library...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuju moc. I když mi to asi nepomůže - nějak se v tom nedkážu vyznat a navíc s anglickými texty moc velkej kamarád nejsem. Po zadání kódu a spuštění se IE spustil, tak už jenom musim zjistit jak to funguje...kdyby ještě přiletěla nějaká nápověda rozhodně bych se nezlobil...;-) mno tak ještě jednou děkuju a jdu se trápit...;-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Hledej "ProcessStart"...

V proceduře, která má soubor otevírat si napiš

Process.Start("soubor, který chceš spustit")

a soubor se otevře/spustí ve výchozím programu, který je ve Win na to nastaven...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Fajne děkuju moc...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A jestli můžu ještě otravovat, jde zjistit nějakou snadnou cestou délku videa a jeho velikost?...samozřejmě v programu...;-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

První možnost co mě napadá je pomocí wpf komponenty MediaElement. Tam je to relativně jednoduché pokud to máte ve wpf.

Druhá obecnější je použít například ffprobe nebo avprobe a přečíst si výsledek s OutputStreamu, nebo si ho uložit do souboru (umí ini soubory, uz nevím jestli i xml) a ten si parsovat. Ale rozhodně to není kód na dva řádky, je to už trošku složitější a obávám se, že bez základní znalosti angličtiny, alespoň na čtení dokumentace to nepůjde. Přece jen českých fór a článků moc není.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Mno jo jsem to tak nějak čekal, ale po těch letech co mam němčinu mi ta ájina prostě do palice neleze...tak děkuju založím si to k poznámkám a až budu programavat už trochu dýl(začínam už třetí tejden...;-)) tak se k tomu vrátím ...děkuju vám všem...moc mi to pomohlo

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

CestaKSouboru = "c:/nějakývideo.avi"

Process.Start(CestaKSouboru)

Spustí soubor v deafultní aplikaci. Více v odkazu nahoře. Stačí si projet kód...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No vidíš, ještě, žes to sem napsal, ono to totiž z té mé odpovědi nelze vyčíst...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ale pánové...přece by jste se tady nehádali...hlavně, že jste mi pomohli;-) ale snad už tenhle tejden ten program dodělam...potřeboval bych ale poradit kam bych měl pak dát kód (mno spíš ten paskvil) aby jste mě mohli ukamenovat a popřípadě pro budoucí časy poučit

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Sorry O:-) Po otevření okna stránky bylo dole v okně "DOTNETCOLLEGE: MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT" a nenapadlo mě, že jsou pod tím ještě nějaký odpovědi... Pak jsem si toho všiml, ale protože nejsem přihlášenej, tak jsem to nemohl smazat. Aby bylo jasno :D

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Asi je lepší když si sám vyberete v čem se bude soubor otevírat.

Process.Start("vlcmp.exe", "C:\cesta\muj_soubor.avi")
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To stačí jenom takhle? Zkoušel jsem už něco takovýho, ale zadával jsem celou cestu do programu files zrovna u tohodle programu mě to netrápí (všechny počítače mam na vlc nastavený) ale v budoucnu by se to mohlo hodit...děkuju...;-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback