SQL Server Management Studio   otázka

Offtopic, Databáze

Zdravím vás,

Po nainštalovaní SQL Server Management Studia 2008 sa mi otvoril súbor SQL Server Installation Center a neviem sa pohnúť ďalej. Napadlo ma, že skúsim stiahnuť SQL Server Management Studio 2005, ale moje verzia Web Developer-a je 2008. Máte s tým niekto skúsenosti ?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A v čem je konkrétní problém? Pokud chcete nainstalovat MS SQL server tak v instalation center dáte Instalation a vyberete hned první možnost "new SQL server stand-alone ..." a mám dojem že se muselo vybrat že chcete novou instanci, protože ono se to sice tvářilo že už tam jedna instace je, ale nebylo tomu tak. Taky jsem s tím měl trochu problémy, ale když zagooglíte tak určitě najdete přesný návod (mě to myslím nasměrovalo přímo na stránky Microsoftu)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

googlil som a nakoniec sa mi to podarilo nainstalovat podla jedneho anglickeho (nie microsoft) navodu. Ale mam este jeden problem. Napriklad ked pracujem s nejakou databazou v MAnagement studiu a tu istu databazu pouzivam aj vo Web developeri tak zmeny, ktore spravim na databaze v MAnagement studiu sa mi neprejavia vo Web developeri. Riesim to iba tak ze upravenu databazu skopirujem z priecnika ( do ktoreho mi ju ulozil MAnagement stuido ) do Web developera, lenze tam mam tu neupravenu tak sa musia na tvrdo prepisat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je pěkná blbost - pokud pracujete s jednou databází, tak se změny projeví v obou aplikacích. Nevím, co myslíte tím překopírováním, ale to je jedno.

Předpokládám, že když v Server Management Studiu přidáte do databáze tabulku, pak ji ve Visual Studiu nemůžete najít. Ona tam je, ale Visual Studio si samo nezjistí, že se databáze změnila. Stačí na databázi kliknout a dát Refresh a bude tam vše, co potřebujete.

Databáze je na disku uložená jenom jednou, pokud pracujete s tou samou. Někam ji zkopírovat není úplně jednoduché, i když to samozřejmě jde.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback