Kam směřuje tento web ?   otázka

Offtopic

Zdravím vás

Velmi si vážím vaší dosavadní práce na zdejším webu. Přesto bych měl jeden dotaz k současnému stavu. Nebylo by možné, aby se zdejší web tématicky věnoval vb.netu, jak již sám název domény nabízí? Pokud by se stránky jmenovali www.asp.net, tak bych zde přece taky nehledal informace o vb.net ?

Pozoruji, že postupně odcházíte od projektů ve visual basicu a přecházíte na jiné, kterého je jinak i u nás plný internet a tak trochu tím určujete další směr tohoto webu. Vždy jsem byl rád za tento web, protože jsem zde našel hodně zajímavého právě k visual basicu a v jazyce mateřském. Bohužel co se týče vb.netu tak je zde jasně patrný sestupný trend. Dá se říct, že poslední funkční prvek je diskusní fórum. Stačí se podívat na seznam posledních článků a pro koho jsou určeny.

Neberte můj příspěvek zle, píšu to jen proto, že je mi z toho smutno.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Kde jste si zde všimnul konkrétně něčeho, co by směřovalo k ústupu od VB.NET? Nic takového jsem zde nepostřehnul a to sem lezu prakticky každý den. Je sice pravda, že je tu pár věcí týkajících se C#, ale to jsou zanedbatelné vyjímky. ASP.NET sem také patří, protože to je technologie, ve které se dá psát ve VB.NET.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jako vtip dobrý. :-) Realita je taková, že článek o vb.net je zde skutečně výjimkou, stačí se podívat. Snad mi nechcete tvrdit opak ?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jako čtenář mohu říct, že to nejdůležitější z VB tu bylo napsáno nebo alespoň zodpovězeno v diskuzi.

A na konkrétní otázky v diskuzích se tu odpovídá rychle a užitečně. Mnohem lepší než kritizovat "úpadek" tohoto tématu VB, by možná bylo lepší navrhnout téma článku nebo o něj požádat...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jste tak tupý, nebo jste se jenom díval na poslední články? Dále si uvědomte, že momentálně hlavní obsah tohoto webu nejsou články, ale příspěvky v diskuzním fóru, které jsou z 99% o VB.NET.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Souhlas a velký dík za to!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

S tímto souhlasím i nesouhlasím...

Je zde spoustu zajímavých článků, a web by asi měl jít tímto směrem dál. Web se sice jmenuje VBNET, ale osobně zde víc přivítám články v C#. Hlavní ale je, že je to tu zaměřené na .NET.

Ovšem co se například týká některých seriálů...

Začali, bylo pár dílů, a tím skončily... Např (Silverlight)

Takže podle méh názoru:

- dávejte sem i jiné věci než VB.NET (člověk dostane přehled i o jiných věcech na platformě .NET)

- Udělejte zase pár zajímavých seriálů, nebo článků,... (WPF, WCF, Silverlight) ale také třeba rozšiřte stávající seriály

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Radí se vždycky dobře,ale bez podpory širší veřejnosti a návštěvníků tohoto webu to asi nepůjde.Pokud Vám chybí seriály a je v podstatě jedno o čem,tak jej zkuste napsat sám nebo zajistit aby ho napsal jiný odborník.Web základy dva lidé a není v jejich možnostech udržovat vše aktuelní a pokračovat ve všech rozdělaných seriálech - už vzhledem k tomu,že některé seriály dokončovat ani nemá smysl.Web je otevřen všem a pokud napíšete smysluplný článek o nějaký .Net technologii,tak tu bude na 100% zveřejněn a můžete se tak sám postarat o aktualizaci a obohacení tohoto webu.Bez toho jsou to jen prázdné plky do prázdna.

Když vemu příklad,tak p.Linhart sem přispívá články,snippety,komentáři do diskuzí,atd..což je dle mého ten nejlepší způsob.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Pokud zde hledáte (nebo očekáváte) články o C#, jste na špatném místě.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Bohužel se domnívám, že je tu dobře :-(

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Je to velmi jednoduché - většina autorů píše o tom, s čím zrovna dělá. Vzhledem k tomu, že já poslední dobou vyvíjím v C# a ASP.NET, píšu především články o C# a ASP.NET.

Mohl bych na to zaregistrovat novou doménu a napsat nový web (možná by si pak v Microsoftu všimli, že nemám být MVP za VB, ale za ASP.NET), ale to by dalo víc práce, na kterou nemám čas.

A VB.NET a C# se liší pouze syntaxí, takže články slouží i těm, kteří píšou ve VB.NET - prostě si kusy kódu zkonvertujte, anebo se C# naučte, nic na tom není.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Souhlasím s panem Hercegem. Web je určen všem programátorům a ať si každý vybere. Líbí se mi že máme na výběr v čem programovat. Já jsem začal už na škole v BASIC-G na počítači PMD85 později CONSUL 2717 a pak DIDAKTIK M.

Na střední škole už na PC 486 DX2 jsem programoval v QBASIC pod DOSem než jsem přešel na VisualBasic 5.0, pak 6.0, 8.0 a .NET

Díky těmto stránkám jsem nakoukl do seriálu C# což se mi velice zalíbilo ale určitě jsem nezanevřel na BASIC a většinu aplikací tvořím v něm.

Myslím, že stránky směřují správným směrem.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Před vánoci 2009 jsem se snažil někoho vyprovokovat k napsání článku jak tvořit grafy ve VB net. Mnozí říkali že by to bylo dobrý a všeobecně prospěšný. Uděhly velikonoce, další vánoce a nic. Tvůrci vebu se přeorientovali na C# asp atd.

Tak to asi autor příspěvku myslel a v tom s ním souhlasím.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Myslím že jsem vám odpovídal, že k tvorbě grafů se používá komponenta Microsoft Chart Control. To je tak těžké si ji stáhnout, nainstalovat a vyzkoušet, obzvlášť když je zdarma a existuje k ní dokumentace a příklady a potom se teprve ptát na konkrétní věci? Pokud nejste toto schopen zvládnout, těžko by vám pomohl nějaký článek.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Našel jsem v seriálu pro začátečníky " Vykreslujeme graf "

Nepřipadá mi, že by to bylo v C#.

http://www.vbnet.cz/clanek--49-vb_net_od...

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Sám za sebe můžu říct, že informace pro začátečníky či mírně pokročilé jsou tu v podstatě ucelené a kompletní a zbytek (pro pokročilé :) ) doplňuje fórum.

Pokud bych si mohl dovolit navrhnout témata, která chybí k tomu, aby se zde dalo najít uplně vše začátečnické, tedy to do jisté míry obecné, tak k tomu chybí tři věcy:

1) nějaké obecné pokračování k OOP v seriálu "začínáme s VB od p. Hercega"

2) něco více o používání .xml. "Práce s XML soubory ve VB.NET a v C#" od p. Hercega je sice moc dobře zpracovaný, ale třeba druhý díl by začátečníkům mohl velmi pomoci

3) problematika datových kolizí (zámky, izolace, transakce) a možná se dostane i na nejrůznější vychytávky MSSQL Serveru jako uložené procedury, triggery atp., jak navrhl p. Jecha v článku "Komunikace s MSSQL databází (VB.NET, C#)" by bylo také pěkné

Nic jiného obecného pro úvod do programování ve VB tu podle mě nechybí, ke konkrétním dotazům slouží fórum, k ještě podrobnějším/konkrétnějším/odbornějším slouží MSDN atp.

Proto je podle dobře, ne špatně, když se tu věnují úvodům do dalších problematik jako ASP a další.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback