SharePoint nebo ASP.NET   otázka

ASP.NET WebForms

Mám aplikace v Accessu, uvažuji o předělání do MS SQL a hledám vhodného klienta pro zobrazování dat. Máte někdo zkušenosti s využitím SharePointu k tomuto účelu ( SharePoint 10 budeme ve společnosti zavádět jako DMS )? V ASP.NET jsem něco již dělal ale zda je SharePoint vhodná platforma pro zobrazování firemních databází nevím.

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud jde jen o zobrazování dat z DB,tak by postačila technologie ASP.net potažmo Silverlight.Sharepoint slouží spíše ke sdílení dokumentů,excel listů,atd...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Sharepoint se pro tyto věci dá použít, ale upravit ho tak, aby dělal, co chcete, dá minimálně stejně práce (ze zkušenosti spíš víc) než napsat specializovanou ASP.NET aplikaci.

Pokud by vaše webová aplikace měla stejně duplikovat části funkcionality Sharepointu, tzn. např. sdílení dokumentů, a zbytek byl jen malá část, asi bych ohnul Sharepoint. Pokud aplikace nemá mít se SP moc společné funkcionality, na SP se vykašlete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky.

Hledáme nyní nějaký systém pro DMS ( oběh a uložiště dokumentů - oběh faktur po společnosti atd. ) . Doporučujete pro toto SharePoint ( asi SharePoint server 2010 nikoliv jen SharePoint Foundation ) a pro překopání Access databází pak raději specializovanou aplikaci ASP.NET ( společného se SP mohou mít funkce autentizace - nic asi víc) ? Cílem je to vše nejlépa publikovat pomocí tenkého klienta.

U SP pro DMS a Workflow mám trochu obavu, že uživatele zahrneme spoustou funkcí, které nepotřebují a to co chci aby běhalo opravdu dobře se nepodaří udělat blbuvzdorné a přehledné. Pro DMS a Workflow radíte raději specializované aplikace pro toto určené ?

Ještě jednou díky za názor

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Stačit bude Foundation, je zdarma a funkčností naprosto dostačuje. Nevím jak velká je ta access db, ale pokud to není nic velké tak by se to mohlo naimportovat přímo do SP listů. Pak už si s tym můžete dělat co se vám zlíbí. Pokud by se to muselo převést do SQL, tak taky není problém. Dělat zvlášťní web a k tomu ještě DMS je pakárna. SP se dá upravit k obrazu svému poměrně snadno. V SP2010 už není programování "fičur" takový opruz jak tomu bylo ve verzi 2007.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback