Email? Který?   otázka

Offtopic

Zdravím, přemýšlím o založení svého nového emailu, a hledám nejlepší řešení. Nabízí se otázka, můžeme ti něco doporučit, a říct důvod, proč si myslíte že je "lepší" než jiný? Google, Microsoft, Seznam, centrum, ...

Díky :-)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Já jsem naprosto spokojen s e-mailem na Seznamu. Jednak se mi líbí doména @email.cz (nikoliv @seznam.cz) a jednak umožňují e-mailové účty IMAP, což je vynikající pokud používáte více počítačů, vše se synchronizuje. Rovněž jejich živá online podpora je skvělá, zodpověděli mi všechny technické dotazy.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Záleží na tom, co všechno od něj očekáváte. Na MS mailech lidé často chválí Exchange (okamžité notifikace o příchozí poště), pak samozřejmě bezchybné propojení s Outlookem atd. Pak se jednotlivé služby liší kvalitou kalendáře, situováním prvků v uživatelském rozhraní a podobně. Já osobně používám Gmail, mám doplněk do Thunderbirdu, který dělá to samé, co Exchange (tedy ne úplně, ale pro mně je efekt stejný) a věřím tomu, že kdybych chtěl, určitě bych využil i Tasks a Calendar, ale fakt je, že na tyhle věci mám mobil, takže u mailu jsem to nijak neřešil. Nejlepší bude, když si to vyzkoušíte sám, protože na takovouhle věc se nelze zeptat stylem: která e-mailová služba je nejlepší? Můžete se zeptat maximálně na: která e-mailová služba se Vám nejvíce líbí?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Je potřeba uvážit také cenu. Ještě jsem neviděl e-mail hostovaný na Exchange zadarmo a ne všichni by využili všechny jeho možnosti. Kalendář a kontakty používám zdarma dostupné z Windows Live, není to sice nic moc, ale pro moje účely plně dostačující.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Záleží, na co ho chcete. Já sem měl (mám doteď) jak seznam, tak gmail i jíné a jsem stoprocentně nejspokojenenjší s gmailem. Především díky vyhledávání (a štítkování), které i kvůli práci využívám takřka denně a funguje naproste bezchybně (proto jsem přestal používat i outlook s jeho (ne)vyhledáváním). Gmail má také pěkný kalendář pod stejným účtem, vč. odesílání upozorňovacích SMS zpráv, ale nemá moc dobrou správu kontaktů (nevím jak ostatní, tam jí aktivně nepoužívám). Jiné rozdíly jsou (z mého pohledu) asi spíše o zvyku. Na seznamu mi vadí, že ho po roce nepoužívání zruší, což neni zrovna ideální.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já jsem si zvyknul na Microsoftí Exchange Server, takže používám Office 365. Jedná se o službu placenou (5€ za měsíc), ale pokud hledáte "nejlepší řešení", tak by to mohl být kandidát. Dají se ale sehnat i české Exchange hostingy, nemám s nimi ale zkušenost.

Výhodou Exchange je kompletní synchronizace e-mailů, kalendáře, kontaktů a úkolů v počítači, v telefonu a kdekoliv jinde, přístup přes webové rozhraní je taky velmi dobrý. Součástí je samozřejmě kvalitní antispam a antivir, který nepropouští viry, phishing a spam filtruje velmi dobře, takřka bez chyb.

Ale záleží, jestli tyto funkce využijete, každému se určitě nevyplatí za e-mail platit, pokud mu stačí menší funkcionalita.

Co se týče seznamu, odešel jsem od něj před lety, protože jejich serverům trvalo klidně pár hodin, než mi doručily zprávu. Exchange díky push notifikacím o novém e-mailu ví prakticky hned.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak to se mi za celou dobu co mám účet na Seznamu (cca. 5 let) ještě nestalo. Ohledně filtru nevyžádané pošty na Exchange serveru (nasazeném v podnikovém prostředí) jsem slyšel jen samé stížnosti a nadávky, obzvlášť co se týče blokování zcela korektních příloh e-mailových zpráv. Nejlepší filtr na nevyžádanou poštu má Gmail.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Ty filtry záleží hodně na tom, jak to má administrátor nastavené. Paranoidní osoba na takovém místě je pak neštěstí pro celou firmu.

U Office 365 se mi ale nikdy nestalo, že by to odmítlo přílohu. A spam filtr funguje se 100% přesností, ještě se mi nestalo, že by to nechytilo spam, anebo udělalo falešný poplach. I když je pravda, že mě moc spamu nechodí (řádově jednotky zpráv za týden).

To naopak GMail mě nehorázně štve - nepropustí ani zazipovaný C# zdroják, exe soubor nebo něco podobného - místo kontroly antivirem to globálně zakáže. Jednu dobu snad nepropouštěl ani wordové dokumenty, které obsahovaly makro.

Přitom je to naprosto zbytečná a hlavně neúčinná paranoia - viry se dají propašovat i jinak (stačí odkaz a většina uživatelů na to stejně klikne), zatímco ostatním to akorát otravuje život.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A mimochodem když jsem si na Gmailu před lety založit účet, tak než jsem komukoliv stačil dát adresu, už jsem tam měl 10 spamů a neustále přibývaly. Buď gmailu někde leakoval seznam uživatelů, nebo ten spam prostě generují - jinak to není možné.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback