| 
                         Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně DataBindingu ve WPF. Mám objekt s Int32 proměnnou ID. 
public class clsActor
   implements InotifiPropertyChanged
   public shared readonly IdProperty as string = "ID"
   private _id as integer
   public property ID as integer
      get
         return me._id
      end get
      set (value as integer)
         me._id = value
         raiseEvent NotifiPropertychanged(me, new propertyChangedEventArgs(clsActor.IdProperty)
      end set
end class
Protože ve WPF není NumericUpAndDown tak jsem si ho vytvořil. Má vlastnost Value typu Double. Udělal jsem mu statickou hodnotu: 
  Public Shared ReadOnly ValueDependencyProperty As DependencyProperty = DependencyProperty.Register("Value", GetType(Double), GetType(NumericUpAndDown), New UIPropertyMetadata())
Ve formláři bych pak chtěl: 
        Me.numId.DataContext = Me.CurrentActor
        Me.numId.SetBinding(NumericUpAndDown.ValueDependencyProperty, clsActor.IdProperty)
Toto ovšem nefunguje, a ani si nejsem jistý zdali to takhle má být. Pro příklad pokud stejné zadání upravím na textbox: 
Me.textbox1.DataContext = Me.CurrentActor
        Me.textbox1.SetBinding(TextBox.TextProperty, clsActor.IdProperty)
Tak to funguje, chyba bude někde v usercontrolu(NumericUpAndDown) asi v dependenci property. Věděl by někdo jak to upravit, aby binding fungoval ? vlastnost objektu Id je integer a Vlastnost userControlu value je double, ale pokud ji udělám také integer, tak to stejně nereaguje. A radši bych ji měl jako ve winforms double. Pro širší použití. 

|