Kopírování dat   otázka

VB.NET, I/O operace

Dobrý den... Předem se omlouvám za to, že podoubná otázka již zde byla, ale přeto (poradil jsem se i se sterjdou Googlem) ale neím nevím... Chtěl by ch septat na to že potřebuji KÓD do VB na přenesení souboru dokument.txt (jenž je ve složce s programem) na místo někde v disku C:. Děkuji za každou odpověď!!!

tall 22

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To by mě zajímalo, jak jste formuloval dotaz na Google, že se Vám podařilo nic NENAJÍT.

www.google.cz/search?q=VB.NET+FILE+COPY vrací mraky relevantních informací.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Máte pravdu ale mě jde jen kopírovat soubor a nahradit soubor - nikoliv adresář... :(

Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim FileToCopy As String
        Dim NewCopy As String

        FileToCopy = "C:\Users\František.František-PC\Desktop\ip.txt"
        NewCopy = "C:\Users\František.František-PC\Desktop\123"

        If System.IO.File.Exists(FileToCopy) = True Then
            System.IO.File.Copy(FileToCopy, NewCopy)
            MsgBox("File Copied")
        End If
    End Sub
End Class

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Tak co chcete vlastně udělat? Kopírovat nebo přesunout celou složku včetně případných podsložek a souborů?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Potřebuju dostat soubor X do složky Y .... :(

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

S uvedeným kódem vám kopírovat soubor určitě nejde - v "NewCopy" totiž chybí jméno cílového souboru. A jestli složka "123" neexistuje, jen doplnění jména cílového souboru nestačí.

Pokud jste uvedený kód spustil, jistě došlo k chybě.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Co se tedy s tím dá dělat???

Přidat code na vytvoření složky???

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejlépe uděláte, když budete víc dělat sám, než čekat na hotové řešení. IO jste použil, podívejte se, co dál nabízí - přece jen trochu napovím: složka je "directory" a má-li se něco vytvořit, slouží "creat". I pro složku lze použít "exists" a vytvořit novou složku a v ní ještě další složku lze vytvořit jedním příkazem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback