čtení emailu ve VB6   zodpovězená otázka

VB6/VBA

Dobrý den,

Potřebuji poradit jak napsat kod ve Visual Basicu 6.0 do kterého bych zadal email a heslo k němu a dále mi načetl obsah emailu třeba do textboxu nebo listboxu. Odtud si pak parsováním získám potřebné údaje.

Pokud zná někdo způsob jak nainstalovat VB.NET na 386,486 procesory s WIN3.11,WIN98,WIN ME tak může kód být i pro VB.NET

Předem děkuji za rady.

Hezký den.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Proboha živého... VB.NET na prehistorickém hardwaru opravdu nerozjedete, podmínkou je u starčích verzí min. Windows 98 a u nového .NETu to jde od 2000 výše.

Co se týče načtení e-mailů ze schránky, možná pro to najdete nějakou knihovnu. Parsovat e-maily není nic snadného, specifikace je blbě napsaná a různí mailoví klienti generují e-maily různě. Stažení e-mailů přes POP3 tak složité není.

Ale nějak nechápu, jaký má dnes smysl psát e-mailového klienta, což je vyřešený problém, na 20 let starý hardware.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tu prehistorii jsem psal protože jsem tušil že mi napíšete abych použil VB.NET. Tímto se Vás samozřejmě nechci dotknout, poradil jste mi již mnohokrát a dobře. Dokonce jsem našel i Vaše příspěvky o OpenGL (už nevím kde a v této chvíly je to jedno) a pomocí OpenGL jsem udělal titulky k filmu pro kamaráda, ale to sem nepatří.

Co je složitého na parsování emailů v textboxu nebo listboxu? Je to jen text, který potřebuju zpracovat na písmenka a stím pak dále pracovat.

Jde o to že píšu program, který někomu poskytuji zdarma a někomu za peníze (max.50kč) a chci mít přehled o tom kdo má a nemá registraci.

Takže asi takto. Do emailu přijde zpráva, která obsahuje údaje o uživateli, jeho ID a případně jména. Kod načte obsah emailu a potom porovná s databází zda je registrace oprávněná nebo ne. Vím že bych mohl použít nějakou službu, ale mám obavy z toho že bude placená a já nechci předražovat svoje programy. Takže bych si to radši napsal sám.

Kromě toho dělám ještě v qbasicu a původním Atari basicu s televizorem. Prostě mě to baví a ke spoustě funkcí nepotřebuji knihovny a další věci. Zapojil jsem kolejiště a ovládám pomocí 4 LPT a 4 GAMEPORTU. Náklady byly 600kč. Porovnejte s moderním digitálem který umí to samé a stojí od 6000kč výš.

Pokud se Vás moje odpověd nejak dotkla, tak přijměte omluvu ale psal jsem to tak aby bylo zřejmé co potřebuji a na závěr vysvětlení.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já jsem byl jen zvědavý, protože mi nebylo jasné, proč to psát pro starý hardware.

Pokud Vás zajímá, co je složitého na parsování e-mailů, pak si napište třeba e-mail v Outlooku a podívejte se na jeho zdroják - i kdybyste bral e-maily jen v textovém režimu, tak jen naparsovat hlavičky toho mailu je netriviální záležitost. Proto je lepší na to najít nějakou knihovnu, možná existuje nějaká, co je zdarma. Napsat to ještě možná nedá tolik práce, ale musíte to otestovat.

Btw co do ovládání kolejiště, hrajju si s tím teď taky, ale do LPT a GAMEPORTu bych nešel - bál bych se, že mi ten hardware odejde a už neseženu náhradu. Pokud máte programování jen jako koníček, tak snahu na minimalizaci nákladů chápu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ovládání kolejiště:

Pokud použijete optočleny, nebo kontakty relé, tak aby se indukce z motorku nedosstala do počítače, tak se bát nemusíte. Výstup z LPT portu se dá do báze tranzistoru a v kolektoru pak může být cokoliv. Já používám diodu a fototranzistor a sním lze pak ovládat i relé (přemostit diodou) ale to už jsou znalosti TTL.

Jinak dík a budu hledat dál tu knihovnu. Zatím díky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Mě šlo o to, aby mi neodešel ten počítač s LPT a gameportem. Když odejde disk, procesor nebo paměť, tak už nové neseženu a můžu to vyhodit.

Proto jsem se radši rozhodl, že to budu ovládat přes Netduino. Je to sice dražší, ale když si vezmu, kolik stálo kolejivo, výhybky, lokomotivy a ostatní věci, tak se to v tom ztratí.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Napište mi na email [email protected]. Něco Vám pošlu. Možná Vás to bude zajímat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback