Spouštění aplikací   zodpovězená otázka

VB.NET

Dočetl jsem se,že ke spuštění aplikace napsané ve VB musí byt nainstalovaný na komplu nejaký doplněk. Jakýsi Visual Basic 6.0 Run-Time Redistribution Pack.no ale to je napraktické když budu chtět nejaký svůj progr. zveřejnit na netu tak to budu moset každému vysvětlovat co si tam má ještě doinstalovat?jak se proti tomu dá ZAKROČIT????

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Od toho jsou instalace. Naštěstí ve VB6 to šlo řešit jen dokopírováním knihoven. Záleží ale na tom, co za komponenty používáte.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

S Visual Basicem 6.0 nemám moc praktických zkušeností, ale vzhledem k tomu, že jste dotaz napsal do sekce VB.NET nevím, kam je Váš dotaz přesně mířen. Pokud k programům, které vypadnou z Visual Studia (tedy VB.NET), v základním (nepoužíváte-li speciální knihovny) potřebujete Windowsy a NET Framework.

Pak, samozřejmě, pokud využíváte knihovny DirectX, pak tam musíte mít i ten, pokud knihovny MS Office, tak ty, atd...

Hlavní bude ten NET Framework - ale protože ten v poslední době vyžaduje dost velká část programů je dost pravděpodobné, že jej uživatel na počítači již bude mít a pokud ne, instalátor ho na to upozorní a uživatel si to nainstaluje přímo z NETu. Alespoň tak to fungovalo u mně, když jsem si své výplody portoval na jiný "čistý" počítač.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Téměř vždy je potřeba mít nainstalované nějaké podpůrné knihovny ať už se jedná o .NET Framework, VB6 Runtime, Visual C++ Runtime, nebo Java Runtime Platform. Některé jsou ve výchozím stavu součástí Windows, některé ne.

Pokud se dobře pamatuji tak jediná věc která nepotřebovala další podpůrné soubory byly aplikace z Delphi (možnost vše přilinkovat do EXE souboru) ale potom zase nic nedělající aplikace měla 400 kB.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tyhle věci řeší instalátor aplikace, který můžete vytořit, takže se nemusíte ničeho bát. Navíc Windows XP konkrétně v sobě Visual Basic 6.0 runtime již mají a to samé platí i pro Windows Vista. Takže v 99% případů nemusíte doinstalovávat nic.

Co se týče novější verze Visual Basic .NET, na počítači musí být nainstalován .NET framework, který ale používá tolik aplikací, že v praxi je opět téměř všude nainstalován. Windows Vista jej má již integrovaný v sobě a uživatelům Windows XP se tam dostane pomocí automatických aktualizací.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback