Pomoc pri ASP.NET C#   otázka

C#, ASP.NET WebForms, Databáze, .NET

dobry den,

chtel bych se zeptat, zda by byl nekdo ochoten mi pomoci pri reseni jednoho problemu pred kterym nyni stojim. Jedna se o spravne nasmerovani reseni. Jde o formular (formview), kam by se zadavaly vysledky mereni a provadely se nejake kontroly. Vysledek by se odeslal do databaze. Jelikoz jsem zacatecnik, uvital bych reseni, ktere by respektovalo me znalosti. Mam neco uz rozpracovane, ale nemohu na zaklade mych znalosti dokoncit. Google nepomaha :) Respektuji financni odmenu.

Dekuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Když si projdete seriál o ASP.NET tady na webu, tak to zcela jistě budete umět...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Bohužel takový seriál tu není. Já určité základy mám a také vím, že se mohu stále zlepšovat, tak jako každý. Můj problém je spíše v použití Javascriptu na straně klienta ve spojení s ASP.NET pro provedení výpočtu a kontrol ve FormView. Potom bych si s tím snad už poradil. Nenašel by se někdo, kdo by mi s tím pomohl ? Hledání na googlu mi nepomohlo. Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Když nenapíšete o co se jedná, s čím si nevíte rady, co přesně vám nefunguje apod., těžko vám někdo pomůže...

P.S. když se mrknete vlevo do menu, jsem si zcela jistý, že tam najdete seriál o ASP.NET. Pokud ten vám nestačí, tak na mstv.cz jsou videotutoriály...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Popisi tedy moji situaci.

V databazi mám 3 tabulky:

tblHmotaSpecif - chemicke specifikace hmot.

tblHmotaRecept - oznaceni receptury, podle ktere se hmota micha

tblHmotaNamer - namerene vysledky

Na strance HmotyNamerInsert.aspx (v adresari Vstupy) mam FormView, kde bych chtel zadavat prave namerene vysledky.Nejdrive vyberu dropdownlistem typ hmoty a dle typu hmoty se mi dotahnou do druheho dropdownlistu existujici receptury vybraneho typu hmoty a zaroven se naplni posledni registracni cislo typu hmoty. Dle registracniho cisla se do poli Min a Max dotahnou meze pro jednotlive chemicke prvky.

Toto jsem zvladl, ale nyni nevim jak dal.Potreboval bych po zadani etalonu (nejaka referencni hodnota) a namereneho vysledku u konkretniho chemickeho prvku, spocitat vysledek u kazdeho chemickeho prvku:

vysledek = (vzorek/etalon)*100

Chtel bych,aby po zadani etalonu a vzorku, se podobny vypocet spustil vzdy po opusteni pole vzorek u kazdeho chemickeho prvku. Ale nevim jestli je dobre toto pocitat na serveru nebo pouzit nejaky klientsky script. Asi script. Ovsem s realizaci takoveho scriptu jsem uplne v koncich.

Pokud by se spocteny vysledek nachazel v mezich Min a Max, tak by bylo vse OK, pokud ne, pole s vysledkem by se zabarvilo cervene ...napriklad, aby bylo videt, ze vysledek je mimo mez.

Zaroven bych chtel kontrolovat, zda byly spocteny vsechny vysledky, ve vsech polich, kde existuji minimalni a maximalni meze. A pokud by byly vsechny zadany a vsechny v mezich, aby se zaskrtnul checkbox VyhovujeLab (vyhovuje laboratori) umisteny v horni casti FormView. Pokud by nektery zadany vysledek nebyl v mezich (oznacen cervene) nebo nebyl vubec vypocten, tak by se checkbox nezaskrtnul.

A samozrejme potom takto pripraveny "zaznam" ulozit do databaze do tabulky tblHmotaNamer.Podobnou logiku prace bych uplatnil i pri update zaznamu. Ovsem ulozeni zaznamu neni uz problem. Problem, pro me, je naprogramovat takovy klientsky script.

Dekuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nemyslím si, že je na to potřeba javascript. Toto si můžete vložit do události kliknutí na tlačítko a zpracovat to na serveru...

Mrkněte se na ty videotutoriály, tam je téměř vše...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No nevím, všude se píše, že je dobré až žádoucí používat výpočty, formátování a některé validace na klientovi aby se nezatěžovala příliš síť.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jestliže chcete výsledky ukládat do DB, je mnohem jednodušší a řekl bych i účelnější používat na to komponenty ASP.NET než javascript...

Nehledě k tomu, že ne každý má javascript povolený a tím pádem by to pak nepočítalo nic...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback