Mapa oblasti ve C# a WPF   otázka

Offtopic

Caute!

Som z FIT VUT Brno a riesim svoju bakalarku pomocou VS2008 a .NET FW3.5. Doteraz som s Visualom vobec nerobil a mal by som par otazok. Musim naprogramovat mapu, ktora pomocou X a Y suradnic vykresli oblasti. Predstavte si to tak, ze mam jeden obrazok v pozadi, co je vlastne mapa. Na to musim nakreslit body a podla vdialenosti musim spravit hranicu, z coho budem mat vysledok ohranicenu oblast. Problem je v tom, ze ta mapa musi veziet ZOOM a ked kliknes do toho, tak musi ti vypisat aktualnu suradnicu. Keby ste mali napad pomocou jakych element VB by ste to spravili, prosim napiste. Pripadne kontakt: [email protected] alebo ICQ:119885204

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zdá se mi divné, že když studujete na VŠ, tak po vás chtějí zpracovat úkol v prostředí, ve kterém jste nikdy nedělal. Ale to je jedno.

Pokud je mapa jeden velký obrázek, tak nezbývá než jej celý načíst do paměti a pak v události Paint formuláře jej vykreslit (resp. jeho část). Pak již jen načtete všechny body a propojíte je přímkami, to už snad zvládnete.

Pokud jste C# nikdy neviděl, pak si najděte nějaký tutoriál nejlépe v angličtině. Na tomto serveru máme jen VB.NET, o C# o ničem podobném nevím.

Ale rozhodně nečekejte, že vám napíšeme článek s hotovým programem a vy jej pak použijete jako svoji bakalářskou práci. Jinak si neumím vysvětlit zařazení tohoto příspěvku do sekce "Náměty na články a seriály".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já bych na toto použil ne GDI+ ale WPF, protože udělat v něm funkčnost typu Zoom je pomocí transformace záležitost na dva řádky. Kromě toho WPF pracuje v tzv. Retained režimu což znamená, že není třeba scénu překreslovat při zakrytí sebemenší části jako je to u GDI+.

Lze samozřejmě psát jak v C# tak ve VB.NET.

Jinak přímo na úvodní stránce tohoto webu v sekci Jinde píší je téma Map LINQ: Create Dynamic Maps with Visual Basic 9.0 and WPF a tím se můžete inspirovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

jj, diky Ondrej! Pomohol si mi.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback