PHP>>C++   zodpovězená otázka

Offtopic

Zdar mám takový dotaz.Slyšel jsem, že PHP je podobné jazyku C/C++.

Pak jsem slyšel různá doporučení, že když se chce někdo učit PHP a umí C/C++ tak je to dobré, že je to takový rychlý přechod. Myslíte si, že by to šlo z PHP na C++?Já totiž dělám aj PHP už delší dobu a chvilkama aj VB.NET, tak já se prostě ptám jestli má cenu učit se C když umím PHP, nebo jestli bych se spíš měl pořádně poučit ten VB???

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Záleží, co chcete programovat. Pokud chcete programovat webové stránky, zůstaňte u PHP. Pokud chcete psát hry a programy, můžete zkusit VB.NET. Nevím, jestli C a C++ budou jazyky pro vás, to jsou až jazyky pro lidi, kteří mají zkušenosti. Ne, že byste nebyl schopen se je naučit, ale dá vám to zbytečně moc práce s nejistými výsledky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je sice pravda, ze syntakticky PHP vychazi z C/C++, nicmene styl programovani je naprosto odlisny, nebot se jedna o 2 naprosto odliste technologie. PHP je jen skriptovaci engine, postrada silne typovani, atd., programator se nemusi starat o vetsinu veci, za coz samozrejmne plati dan v podobe mensiho vykonu. C++ je v tomto naprosto opacne - programator se musi starat skoro o vsechno, nicmene kod je tim rychlejsi a flexibilnejsi. Nicmene pokud se nechcete programovanim zabyvat profesionalne, doporucil bych vam spise nektery z .NET jazyku (at uz VB.NET nebo C#, ktery take syntakticky vychazi z C). I v techto jazycich je styl programovani odlisny od PHP, nicmene programator se napr. nemusi starat o pamet a nektere systemove zdroje (stejne jako v PHPku).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

"pokud se nechcete programovanim zabyvat profesionalne, doporucil bych vam spise nektery z .NET jazyku" - tím doufám nechcete tvrdit, že jazyky jako Visual Basic .NET nebo C# nejsou profesionální?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback