Jak dopadla soutěž?   zodpovězená otázka

Offtopic

Zdravím vás, jenom tak "aby řeč nestála" jsem se již delší dobu chtěl zeptat, s jakou odezvou se setkala před koncem roku vyhlášená soutěž? Delší dobu již je ticho tichoučko kolem ní - měli jste nějakou odezvu? Budou alespoň nějaké výstupy a výtvory kolegů ke shlédnutí? Nebo si nikdo (stejně jako, přiznám se, já) nakonec do tak komplexně pojmutého klání netroufl své výtvory zaslat?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Soutěž dopadla tak, že se jí nikdo nezúčastnil. Kdyby kdokoliv napsal jen trochu slušnější článek, jak napsal pexeso, nebo něco podobně triviálního, mohl vyhrát zajímavé ceny.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Srdečne Vás oboch zdravím a prajem príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.

Viktor s tou otázkou si ma predbehol asi tak o deň. Mrzí ma, že súťaž dopadla tak ako dopadla, ale celkom to chápem. My pasívni radšej čítame, ako píšeme, a preto si vieme oceniť prácu tých aktívnych.

Včera som tak narýchlo prebehol všetky články ktoré sú tu a naozaj su perfektné. Všetky. Oplatí sa ich prečítať ešte raz ( vďaka pán Jecha). Stači sa pozrieť na návštevosť.

Myslím si, že nápad so súťažou nebol zlý a podľa možnosti ho v budúcnosti určite bude treba zopakovať. Veď väčšina z nás iba začína (ja už asi dva roky).

Na tomto webe ma zaráža iba jedná vec. Ak niekto napíše otázku a potom napíše aha už som na to prišiel a nič viac. Myslím si, že ostatných by to zaujímalo, ako to vyriešil. Podľa mňa to už nie je pasívny člen, ale konzument.

Veľa dobrého.

Ľuboš.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je to škoda. Ale osobně bych to neviděl až tak moc černě jako Luboš, že by hlavní příčina byla v tom, že se všichni raději "vezeme". Myslím, že občasné aktivity některých pisatelů ve fóru svědčí spíše o opaku.

Samozřejmě nemohu hovořit za ostatní a již vůbec se necítím býti natolik samolibým, že bych si dovolil zobecňovat své zkušenosti a své pocity, proto mohu hovořit pouze za sebe.

Důvodem mé neúčasti bylo hlavně vědomí, že bych považoval za celkem groteskní jakýkoliv svůj pokus o seriózní "odborný článek" v oblasti programování, ve které jsem pouhopouhým začátečníkem. Já totiž vidím hlavní podstatu "umění programovat" ne v aplikaci nějaké, byť sebesložitější metody, ale v chápání souvislostí - a ty mi u mnohých, pro jiné třeba triviálních prvků jazka, stále ještě unikají.

Ne, nejsem přehnaně skromný, vím, že mnohým (ještě větším začátečníkům) sem tam nějakou tu drobnost již poradit zvládám, leč toto jest na hony vzdáleno něčemu, co by svou komplexností a erudovaností mohlo bez nějaké velké ostudy obstát.

A pokud se mne týká, doba, kdy bych si mohl dovolit napsat "článek" jest ještě hodně vzdálená. A pokud je cítění ostatních "začátečníků" podobné, možná by spíše stálo za úvahu oprášit debaty, které se tady už kdysi vedly, jestli by nebylo zajímavé začít tuto bariéru bourat z trošičku jiné strany. Nesnažit se z nás hned vydolovat nějaké "spoluučitele", ale pokusit se trochu více podpořit komunitu, získat alespoň nějaké "spolutvůrce". Mám na mysli kdysi již navrhovanou sekci pro předvádění nějakých ucelenějších kódů a diskutování nad nimi.

Takový protipól Diskusního fóra.

Diskusní fórum je určeno i svými pravidly pro hledání řešení problémů spíše na té abstraktnější úrovni - tzn. nepsat žádná celá řešení nějakých úloh, ale spíše vysvětlovat cesty a možnosti, jak k řešení dojít, nebo kde ho hledat.

Pro učení je, samozřejmě, tento koncept mnohem přínosnější, než když Vám někdo napíše konkrétní blok kódu a Vy jej pak jenom tupě opíšete.

V určité fázi by však nebylo nezajímavé ani podívat se na logickou strukturu celkového řešení některých úloh, jak to řeší ostatní, případně mít možnost s nimi o tom diskutovat. Toto ale není úloha vhodná do fóra. K tomu by bylo dobré založit nějaký oddíl, kde bychom mohli vystavit nějaká svá "dílka" jednak proto, že by řešení daného problému mohjlo být zajímavé i pro ostatní, ale hlavně abychom mohli nad tou danou konkrétní úlohou vést s ostatními diskusi, případně "společnými" silami celé řešení optimalozovat a vylepšovat (opět opakuji, ne proto, aby mi ostatní vyřešili můj problém, ale abych se sám naučil, jak na nějaký konkrétní problém nazírají jiní).

Nějaká podobná rubrika tady sice je v podobě Snippetů, ale ta je jednak určena pro konečná "hodnotná" řešení (nebylo by vhodné to zaplácat pojednáním, "jak řešit Pexeso"), a hlavně chybí možnost diskuse či hodnocení jednotlivých příspěvků.

No a nevím, jak jiní, ale já bych klidně do takového úložiště věnoval i ten "systém", kvůli kterému jsem se vlastně hlavně vrhnul opět po letech do programování, který se snažím vyvinout tady pro své aktivity v místě (samozřejmě, pokud se mi jej podaří dotlačit do nějakého trochu funkčnějšího a stabilnějšího stádia) - neb nevyvíjím komerčně, tak proč bych se s druhými nepodělil - možná by se to mohlo někomu hodit (ale to jsem opravdu již hodně předběhl realitu).

No koukám, že jsem se zase nějak zakecal. Omlouvám se Vám!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

S týmto sa nedá inak, iba ,takmer ako vždy, s Viktorom súhlasiť.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je celkem dost velký paradox, myslím, že všichni, kdo účast zvažovali nakonec od svého záměru upustili, protože usoudili, že se soutěže zúčastní i lidé, kterým nebudou schopni konkurovat (to jsem si tedy myslel i já). A když se teď dovídám, že se nikdo nepřihlásil, dost mě to zaráží, nicméně přístě se již přihlásím bez ohledu na konkurenci, jak se říká: "Za pokus nic nedáš."

A dík Viktorovi za tento dotaz, také mi to už vrtalo hlavou.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Trošku mě mrzí, že se nikdo nezúčastnil. Ale když nikdo ty Visual Studia nechce :).

Ale chybu vidím i z velké části na své straně. Podmínky soutěže byly možné moc tvrdé a dost lidí to odradilo... Vlastně všechny :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Doufám, že na nás za to nezanevřete! :-) My už budeme hodní!!!!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback