Čtení z ICQ/QIP klienta   zodpovězená otázka

C#, VB.NET, Offtopic, I/O operace

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně čtení textu z klientu jako je ICQ a QIP. Jde z jejich "šeptátka" nějak číst posledni správu a popřípadě do něj i psát?(pomocí programu samozřejmě) Možná se to jeví jako absolutní zbytečnos a asi to tak i bude ale chtěl bych to zkusit jen nevim jak na to. (Doufám že toto tema zde jiš není, hledal jsem ale nic nenašel.)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Čtení přímo z klienta by nejspíše znamenalo nutnost hledat příslušnou API funkci. Ale pokud se jená o ICQ dá se to "obejít". Pokud máte ICQ6 a uživatel má povolené ukládání historie, veškerá komunikace se ukládá do Accessové databáze, takže "odchytávat" komunikaci (a to i historicky) je víc než jednoduché. U starších verzí icq se komunikace ukládala myslím do xml souboru. Jak to je u jiných komunikátorů netušim. Nevím zda Vám tato rada k něčemu bude, jen mě napadlo že by to v krajním případě šlo řešit i takto i když to asi není zdaleka nejelegantnější řešení. A hlavně pokud uživatel nebude mít povolené ukládání historie máte smůlu.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, ale přehlédl jsem že chcete do klienta i zapisovat. Pak tedy je moje úvaha nepoužitelná:)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano na historii jsem taky pomýšlel problem je v tom že chci číst pouze přicházející správu a myslím že zjištovat co v ní přibylo a co program napsal by bylo zbytečně komplikované, vubec by mi nevadilo řešit to třeba vlasnim klientem který by toto měl vyřešené, to by byla hračka. Ovšem napsat vlastního klienta je pro mne nad hranici možností nikdy jsem se s tim nesetkal a nevm jak na to každopádně děkuji za návrh a zkusím to. Poud někdo nepřijde s jiným řešením.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Každá zpráva se ukládá jako nový záznam. Takže pokud by se jednalo o accessovou databázi stačí dát do podmínky SQL dotazu že chcete zobrazit příchozí zprávu s nejvyšším ID (nebo časem já teď z hlavy nevim jaká je strukturá tabulky) a máte zobrazenou poslední zprávu:) Ale je to pouze krajní možnost. Zkuste něco vygooglit možná najdete potřebné api funkce nebo nějáké jiné řešení. Napsat si vlastní klienta nebude jen tak. Jedno z úskalí by bylo že i kdyby jste uměl programovat sebelépe, musel by jste znát strukturu protokolu který ICQ používá k přenosu dat. Společnost která provozuje ICQ ho čas od času mění právě proto, aby se zamezilo používání neoficiálních klientů. A určitě budou mít i nějáké další zabezpečení.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak s tou historii jsem netušil, použivám QIP a ten to ukládá jako jeden souvislej dokument tušim ale podrobně jsem to neskoumal. Co se tyka API, do te moc naděje nevkládám ale děkuji za rady.Každopádně se podivam na tu historii blíže.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dost pochybuji, že bude řešení snadné. Máte následující možnosti:

- vlastní klient - velmi obtížné, na netu sice jsou nějaké zdrojáky, ale nikdo nezaručí, že budou správně fungovat, většinou jsou 100leté

- čtení historie - nejjednodušší pro zpracování příchozích zpráv, ale nepůjde odesílat

- plugin do klienta - QIP je pluginovatelný a někde na ruském webu jsem viděl i odkazy na nějaké SDK (sada pro vývojáře s dokumentací a příklady), musel byste si napsat mapper (ovšem v Delphi)

- bylo tu řečené použití API, nevím jaké, ale nezdá se mi to řešení proveditelné - pokud vím, tak ICQ ani QIP žádné pořádné nemají nebo se pletu?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Našel jsem tohle: http://icq-sharp.sourceforge.net/ Snad Vám to pomůže, netuším, jak je to staré a jestli je to pořád funkční...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Toho jsem se obával. Zkusím tedy jinou (možná schudnější) cestu a to: Bylo by možné (myslím že se to tu řešilo) předělat projekt "Kreslící tabule" na mobil? Symbian na Nokii N70. Přesněji myslím tuto tabuli uprait pouze na posilani a přijímani textu. Zde vidim zase problem v přepsání pro mobil, myslim že .NET podporuje pouze win mobile že? Omlouvám se je to trošku Off topic.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Pro Symbian opravdu asi ne... Na .NET Micro FW by to asi nebyl problém, ale na Symbian to nepůjde.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Na symbian by vám 100% fungovala jen Java... Pokud jí umíte, můžete si napsat klienta do mobilu, který by komunikoval s .NETovým počítačovým... Co se ještě týká ICQ, slyšel jsem, že nová verze 6.5 disponuje open eXtraz (otevřenými pluginy) a možná má i nějaké SDK...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Tvrdit o Javě v mobilu, že bude fungovat 100% je přinejmenším odvážné tvrzení. Mobilní Java nikde nefunguje 100%, každý mobil si implementuje vlastní podmnožinu funkcí.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback