Šířka panelu s kódem   zodpovězená otázka

Visual Studio

Nešla by zvětšit šířka panelu s kódem? Mám LCD monitor 15", rozlišení 1024x768 (snad nejsem sám) a má-li kód delší řádky a má více řádků, že mám nedostupný posuvník na spodním okraji, tak se kód nedá normálně číst. Nebo kdyby byla jiná možnost vodorovného posunu kódu než jenom posuvníkem na spodním okraji.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No, teoreticky je možné stisknout kolečko myši a posunout doprava nebo doleva. Ale neříkám, že to je nejšťastnější řešení.

Jinak Toolbox má nahoře malou ikonku špendlíčku - pokud na něj klinete, bude se panel automaticky skrývat a ukáže se jen, kdž zajedete úplně na kraj. Stejně tak i okno vlastností můžete zúžit, abyste měl prostoru co nejvíc.

Předpokládám, že víte, že můžete dlouhý řádek rozdělit pomocí sekvence mezera podtržítko.

Nicméně nejlepší řešení je pořídit si větší monitor. Nejsou zase tak drahé a na programování je to lepší.

Já osobně mám notebook s širokoúhlým displejem s rozlišením 1920x1200 a nemůžu si stěžovat - dlouhé řádky mi problémy nedělají. Je pravda, že toto rozlišení je ale už dosti extrémní. I 1280x1024 na 17palcovém monitoru je rozhodně lepší než 1024x768.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím, zda si rozumíme. Psal jsem o panelu s ukázkovými kódy na zdejším webu, proto také do "Připomínky k webu". Vaše odpověď je asi myšlena k vývojovému prostředí, ne? Tam problém nemám, využívám co radíte a 15" je dostačující. Kdyby zde šlo alespoň ono "teoreticky je možné stisknout kolečko myši a posunout doprava nebo doleva" prakticky, ale nejde - zkusil jsem to dřív, než jsem napsal. Rozšíření panelu (<div ?>) zde by snad možné bylo, volného místa kolem se mi zdá dost. I zde je možné řádky s podržítkem lámat, ale koho s větším monitorem to napadne - musel by to dělat program (za 15" jsem dal před lety skoro 20 tis., je kvalitní, nemá chybu - musí to se mnou vydržet :-).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, vůbec jsem si nevšimnul, že jsme v sekci Připomínky k webu, myslel jsem, že se ptáte na vývojové prostředí.

Je pravda, že kódu se sem moc nevejde, připravujeme nový layout webu, který se roztáhne na šířku monitoru. Zdrojové kódy Visual Basicu na webu jsou obecně problém - jiné jazyky mohou odřídkovat jak chtějí a funguje to, ale Visual Basic musí vkládat mezera podtržítko, což si prohlížeč sám neudělá.

S tím kolečkem myši mi posun kódu funguje, záleží asi na prohlížeči. Jinak ještě jednou se omlouvám, že jsem odpovídal na něco jiného.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback