Diskuse - jen pro registrované?   připomínka

Offtopic

Už to tady bylo, ale zase bych to nakousl: Povolit příspěvky do diskuse pouze registrovaným. Co říkáte? Když si procházím poslední diskuse, od registrovaných uživatelů chodí smysluplné příspěvky, zatímco od neregistrovaných žádosti na vypracování domácích úkolů ;-)

Podle mě ten rozdíl je už natolik markantní, že pokud se s tím něco neudělá, ti opravdoví odborníci půjdou brzy diskutovat jinam a tady se bude stále dokola řešit "jak napsat dotaz co mi nacucá data ze svou tabulek" a "co musím udělat, aby mi chodil program ve VB.NET na cílovém počítači"?

Názor ostatních?

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Asi to má něco do sebe.Nadruhou stranu , ne každý se chce registrovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Souhlasím, taky bych s tím něco udělal, v posledních 2-3 dotazech jsem odpovídal neregistrovanému uživateli a on nebyl schopen odpověděd. Neříkám, že moje odpovědi vždycky pomůžou, ale stačí aspoň něco napsat. To mně zároveň odrazuje odpovídat neregistrovanym uživatelům. Myslim si, že se zaregistrovat třeba i pod nějakou přezdívkou trvá cca 5 min. a pokud bych potřeboval poradit rád tento čas do registrace investuji.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Ano, také bych byl pro povinnou registraci. Je to otázka pár minut a nic to nestojí. Myslím si, že pro toho kdo chce přispívat do tohoto fóra nebude registrace překážkou. Navíc by mohlo být méně oněch příspěvků typu "potřebuju udělat domácí úkol tak se snažte" popř. různých spamů (administrátoři by měli méně práce s mazáním nevhodných příspěvků).

A také souhlasím s tím, že neregistrovaní uživatelé většinou neodpovídají. Já se také snažím poradit pokud to je možné (v rámci mých skromných možností), ale pak také očekávám nějákou reakci. Nejde mi ani tak o nějáké poděkování jako o to, že mě zajímá zda můj příspěvek byl užitečný nebo ne. A je to také dobré vodítko pro ostatní, protože pokud bude někdo v budoucnu něco hledat a na fóru najde můj návrh řešení které je potvrzeno tazatelem že funguje, bude vědět že to je správná cesta (nebo alespoň nasměrování).

A ještě poslední věc které jsem si všimnul a která mi trošku vadí. Občas se objeví dotaz, dlouho nikdo neodpovídá a pak tazatel napíše něco ve smyslu: Vyřešeno. Nic víc...

Bylo by dobré se s ostatními podělit o toto řešení (alespoň zhruba), protože za měsíc může někdo řešit stejný problém a bude se zbytečně ptát na to samé, protože v předchozích příspěvcích řešení nenajde.

No tak jsem se trochu rozepsal a teď zpátky do práce:)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Takže admini, co provedete? Podle mě povinost registrací před položením dotazu úroveň webu zvýší, a jak se zdá většina ostatních je taky pro.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Není špatný nápad, ale vzhledem k tomu jak jednoduché je se zaregistrovat, tak to stejně nezabrání náplavě těch dementních příspěvků.

Řešením by bylo například přidávat nové dotazy do fronty a tyto by se objevily až po schválení moderátory, jenže to zase vyžaduje zvýšené úsilí moderátorů, na což nemusí mít čas.

Nebo po dosažení určité záporné úrovně dotazu by se příspěvek automaticky přesunul někam do koše.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

To je dobrý nápad, ale jak jste řekl bylo by to náročné časově pro moderátory a taky by se docela prodloužila doba od zadání příspěvku tazatelem po jeho zodpovězení. Což by byla škoda, protože některé dotazy je možné vyřídit bleskově ku spokojenosti tazatele.

S tím automatickým smazáním bych byl opatrný. Mohlo by se stát, že se tu zaregistruje pár dobráků a tímto způsobem by mohli celkem pohodlně posílat smysluplné a přínosné dotazy do věčných lovišť.

A ano, máte pravdu. Registrace je sice jednoduchá, ale je to alespoň nějáké zdržení mezi nápadnem zaplnit nějáké fórum hromadou splašků a jeho provedením.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To máte pravdu, registrace je na pár chvil, ale divil byste se, jak dokáže některé lidi odradit. Je něco jiného opsat captchu a hned něco někam plácnout naproti registraci kde se musí vyplnit (novému uživateli) předem neznámý počet údajů a také mail, který dost lidí jen tak někam nepíše. Já osobně se k tomuto návrhu připojuji, když ne v současné verzi Webu, tak aspoň v té postavené na Redwoodu. Weby s povinnou registrací mají zpravidla zvýšenou úroveň dotazů, kterou si zaslouží i tento web.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Dle mého názoru, pokud nějaké individuum opravdu chce jak se říká prudit, tak se klidně zaregistruje. Zbavit se hloupých příspěvků není sice nemožné, ale jak je zde psáno, stálo by to spoustu úsilí, na které jistě není čas.

Bohužel se nedá nic dělat, mezi námi žijí lidé, kterým slušné vychování nic neříká a my s tím asi bohužel nic neuděláme.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zatím je v našich časových možnostech diskuse moderovat. Pokud ale naleznete "hloupý" příspěvek, tak využijte tlačítko "Oznámit SPAM".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback