Backtracking   zodpovězená otázka

Architektura

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nechystáte nějaký článek o backtrackingu. Jestli se ptáte proč o tom psát, není to z důvodu že bych nevěděl co to backtracking je, ale spíše proto, že je to v některých případech jedinný použitelný způsob, jak něco řešit.

Myslím si, že článek by ocenili i lidé, kteří o backtrackingu neví nic. Pomocí backtrackingu se totiž dají řešit velmi zajímavé úlohy, jako například jezdec na šachovnici. Konkrétně tedy nalezení kombinace, jak se má jezdec na šachovnici pohybovat, aby navštívil všechna pole a přitom se neocitl vícekrát než jednou na některém poli. Díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Problém backtrackingu je v tom, že zkoušení všech možností je naprosto nejhloupější řešení, které může trvat velmi dlouho. Úlohy, které se umí vyřešit lépe než backtrackingem, se tak také řeší, a úlohy, u kterých to neumíme, ty většinou neřešíme vůbec, protože by to bylo strašně pomalé a nedožili bychom se výsledku. Úlohy, které se nedají řešit lépe než backtrackingem a kde těch možností není tolik, jsou v drtivé většině případů uměle vykonstruované a tudíž prakticky k ničemu (např. již zmiňovaný kůň na šachovnici atd.). Jako cvičení si to ovšem můžete zkusit napsat.

Nemyslím si, že backtracking je téma, o kterém bych mohl psát v nejbližší době článek. Není totiž moc o čem psát, pokud to opravdu nemají být jen matfyzácké hříčky, ke kterým bych se, přestože jsem též matfyzák, nerad uchyloval.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Aplikaci s tím koněm jsem si již napsal, neboť na této aplikaci jsem se backtracking naučil. Ale souhlasím s Vámi, zatím jsem během programování aplikací, které bych k něčemu potřeboval, backtracking nepoužil. Je to takový způsob "pokus omyl", který opravdu není efektivní. Takže díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback