Vytváření nového textfile dokumentu   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Dobrý den,

Dělám aplikaci, která ukládá data do nějákého textfile dokumentu a poté je zas načítá. Když si aplikaci vytvořím pro normální použití(.exe) a spustím ji třeba na ploše, tak se mi tam vytvoří nový dokument textfile do kterého ta aplikace dál ukládá data. Chtěl jsem se zeptat jak udělat, aby se tam ten nový textfile soubor nevytvářel ale zůstal součástí aplikace - tedy skrytý pouze pro účely této aplikace.

Děkuji moc za radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To úplně tak nelze.. musí to někam uložit a to bude vždy nějakým způsobem soubor.. až už to bude normální soubor, registr, nebo databáze...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Opravdu není jiná možnost? (např.audio jde nahrát do resources, a tak mě napadlo, jestli by to nešlo i s textfile)Docela hodně to ubírá na kvalitě aplikace, když se vám najednou zobrazí nový textfile, když ho tam vůbec nechcete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak předně ten textový soubor se přece nemusí vytvářet vel složce aplikace. Může se vytvářet například v Dokumentech, nebo ve složce pro dočasné soubory. A potom - musí ten textový soubor přežít ukončení aplikacve? Protože pokud nemusí, tak lze pochopitelně ty informace ukládat do paměti.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Obsah textového souboru(tedy to co se tam zatím v mé aplikaci ukládá) by rozhodně přežít měl...problém je že s UKLÁDÁNÍM ať už to je cokoliv nemám žádné zkušenosti.....

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak odborně se to jmenuje perzistence a je mnoho způsobů, jak to udělat. Například textový soubor, ini soubor, registr, databáze, cloud a mnoho jiných. Je třeba si to alespoň trochu nastudovat, příkladů na toto je spousta.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

A co je pointou toho, aby se nevytvořil nový soubor? Samozřejmě, můžete tam mít jakýkoliv soubor a ten vaší aplikací aktualizovat.. Nebo tam třeba můžete mít binární soubor a pomocí něj si implementovat "filesystem", takhle to řeší hodně aplikací.. Mají 1 binární soubor a ten obsahuje soubory aplikace a sama aplikace si to z něj tahá.. takhle je dělané například GW2.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback