Pripojit Dll do Exe   otázka

C#, VB.NET, Visual Studio, Offtopic

Dobry Den

Mam jeden problem pri kompilacii programu : pouziva kniznicu dll a chcel by som aby mal program iba jeden subor da sa to niako vyriesit ? mam aj zdrojovy kod suboru a je to na glow efekt tlacidiel a dalo by sa ten kod dat niako do exe ? ak ano do coho do modulu ? do triedy ?

najlepsie by bolo asi niako importovat dll do exe nedalo by sa to napriklad zbalit do resources a odtial pouzit ? alebo ze by program pri spusteni skopiroval tu dll do zlozky kde sa nachadza a nastavil jej atributy skryti , systemovy a pri ukonceni by sa zmazal.. ale tam je problem ze program sa nespusti bez tej kniznice :( takze ju asi nemoze nacitat z resources ani vytvorit :( da sa to niako rozumne spravit ?

Za odpoved predom dakujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Není žádný důvod cpát komponentu třetí strany do vlastního projektu. Pokud je k tomu nějaký podstatný důvod, tak jediná použitelná cesta je vložit zdrojové kódy komponenty přímo do vašeho projektu (do odděleného Namespace).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dakujem za odpoved , a kde je oddeleny namespace ? teda rozumiem co je namespace ,ale asi ako to ma vyzerat ? viete mi to naznacit v kratko kode ? ak nie staci powedat a uploadnem celel zdrojove kody :) .. ide o terminal a client na vzdialenu spravu system a vsetko tam funguje len by som tak chcel doladit vizor . (zahrna funckie na cokolvek si spomeniete : vzdialene cmd , plocha ,s creenshoty ,keylloger , mazanie presuvanie suborov blokovanie spravcu uloh a okpu inych prikazov... a preto by som bol racej keby ste mi to ukzali na kratkom kode :) )

Predom Dakujem za odpoved.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud nevíte jak sloučit dva projekty do jednoho a oddělit je Namespacem, vraťte se k základům Visual Studia.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

hm to uz niako prehanate :\ len som sa nedostal k takemu problemu , ale co sa tyka Visual Basicu 2008 viem toho dost , ale ked ste taky , ze wam je lahsie napisat vratte sa k zaciatkom VS namiesto o tri vety dlhsieho navodu ako nato tak dobre.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Ono by to jednak nebylo o tři věty delší a jednak to je základní věc kterou je ve Visual Studiu potřeba znát ještě než se vůbec začne v čemkoliv programovat. Takže dost toho skutečně nevíte (pokud jste tedy předtím nepsal programy v Poznámkovém bloku a překládal překladačem z příkazové řádky).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nebojte sa viem co je to namespace teda ak som vas pochopil su to dve triedy napriklad v jednej forme a tu druhu mozno lahko spustit cez nove vlakno (Thread) a je to myslim dobre aj na to , ze ked prve vlakno zamrzne druhe stale bezi :) .. ale to ajtak nevyriesi problem lebo ta dll kniznica je potrebna este pred tim ako sa sputi program :\ ak sa da nieco take vlozit do oddeleneho namespace bolo to by to fajn , ale ak nie tak nieje to az take strasne lebo ide o vizor aplikacie a nemam problem spravit screenshty tych efektov a pridat ich ako resources iked si myslim ze tahanie obrazkov z resources nieje moc dobre na vykon a bere to asi viac pamäti ako ked je to vykreslene pomocov 2D.. skusim to niako vyriesit a potom sem prilepim kod a aj link na tu kniznicu (je naozaj perfektna lebo vytvory glow efekt ako u tlacitok na windows7 a vista). A vo Visual Basicu som zacal u 2008 verzie (robim v nom priblizne rok a väcsinov sa venujem programovaniu aplikacii , ktore komunikuju na dialku teda vzdialene plochy a vsetko spojene so sietov ako posielanie mailov anonymne atd.)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Vaše definice Namespace mě skutečně pobavila. Nevíte ani naprosté základy. To potom nemá cenu vám cokoliv vysvětlovat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

nebolo to celkom o namespace , ale o tom ako by som to riesil.... neco by som vam povedal , ale racej sa toho zdrzim aby som vam nezvysil vase ego , ktore si tu na mne brusite.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Pan Linhart si nebrousí ego jen na vás, ale na všech, nevšímejte si toho, to je úplně normální. Zde jsou ty tři věty:

Namespace, neboli jmenný prostor, se používá k rozdělování tříd, rozhraní, struktur a podobně do logických celků. V .NET Frameworku máme třeba System.Drawing pro kreslící funkce, System.Net pro síťování atd.

Stačí příslušnou třídu ohraničit řádky Namespace MujNamespace a End Namespace, a máte ji v daném jmenném prostoru.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak s tím musím nesouhlasit. Nemám potřebu brousit si ego, od toho máme všelijaké hulány a podobné chudáky. Já jen reaguji na fakt, že tazatel nemá ani základní znalosti dané problematiky a nemá cenu se tedy pouštět do složitějších diskusí. Když se někdo prsí 11 745 řádky kódu, keyloggerem, vzdálenou plochou, atd. a přitom neví co je to Namespace, neví jak fungují obyčejné metody, překládá IP adresu na uživatelské jméno a podobně, nemá cenu přece dále diskutovat dokud si nenastuduje úplné základy, protože jinak bude následovat další zbytečná hromada dotazů v nových příspěvcích (což už se ostatně děje).

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

je pravda ze neviem dostatocne zaklady ,ale je to preto ze sa venujem aj hromade inych veci ako len programovaniu a zacal som od stredu celeho visual basic teda preskocil som zaklady ako namepsace, for each , for i atd. .. a len sa to snazim dobehnut.

PS: ked sa niekto bavi na tom ze sa snazim porozumiet vasim radam o rozdeleni kodu do namespace tak to sveci o tom kto ste , lepsie by bolo pridat link alebo pri vasom pripade radsej ani neodpovedat a ja rad pockam na niekoho kto mi to vysvetli bez zosmiesnenia.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

To znám. Taky jsem tak začínal. Nejdříve jsem napsal asi za týden svůj AutoCad (tedy o trochu lepší), pak nějaké ty ptákovinky s přepočtem videa a For I nebo nedej bože For Each jsem k tomu opravdu nepotřeboval.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

jste zdatný programátor, spoustu lidem pomůžete ale proč proboha rejete do nezkušených nebo začátečníků. Vykašlete se na to. Nikdo vám to nebere jste machr, borec, ale to vám nedává právo dost pohrdat ostatními. Už několikrát jsem upozorňoval na to že tenhle web je zabetonovanej pro začátečníky. Někteří si pochvalují tzv. úroveň bez "plepsu" ale ty si většinou poradí i jinak. Začátečník ve většině případů asi začne hledat jinde. A to je škoda.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

:) Dakujem za vysvetlenie, hned som tomu lepsie pochopil.

Dakujem s pozdravom K.Moser

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

ILMerge ?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback