FTP na WM6   zodpovězená otázka

VB.NET, I/O operace, Compact Framework

Ahoj,

mám následující kód, který pod windows funguje (kód pouze stáhne 1 soubor z ftp). Potřeboval bych ho převést na windows mobile, a nějak se mi zatím nedaří.

Dim remoteUri As String = "ftp://user:[email protected]/"
Dim fileName As String = "test.txt"
Dim myStringWebResource As String = Nothing
Dim myWebClient As New WebClient()
myStringWebResource = remoteUri + fileName
myWebClient.DownloadFile(myStringWebResource, fileName)

díky Přemek

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Kód není třeba převádět. Ničím se ve wm6 neliší. Pouze spousta knihoven není na mobilních zařízeních dostupná.

Pokud se vám jej nepodaří zkompilovat (Smart Device Project), tak nejspíše třída WebClient není v compact frameworku k dispozici nebo může být malinko odlišná její metoda DownloadFile().

Zkuste trošku více zpecifikovat, co znamená, že se vám kód nedaří převést na wm.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Přesně jak píšete, knihovna system.net je sice dostupná jak na windows, tak na wm, ale její třída WebClient ne. Takže potřebuju najít náhradu.

děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Není tam ani System.Net.FtpWebRequest? Pracujete s Compact Frameworkem 3.5?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano pracuju s CF 3.5

FtpWebRequest jsem tam taky nenašel, je tam pouze HTPWebRequest, a u něj nevim jak použít, a zda by vůbec fungoval.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

HttpWebRequest na FTP nebude. .NET Compact Framework evidentně FTP neumí, musíte si ho buď napsat sám, což není právě složité, nicméně nedělal bych to. Knihovně OpenNetCf by ho měla umět, ale nikdy jsem ji nepoužíval, takže nevím, v jakém je stavu, jestli funguje a jestli tam to FTP vůbec je. Ale mrkněte na ni.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Diky za pomoc,

knihovnu jsem si stáhnul a testuju to, zatím moc úspěchů nemám, ale vypadá to, že to bude správná cesta.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

ještě jednou díky, už jsem nad tím vyzrál. Musel jsem si sice dát rychlokurz C, jelikož jsem našel příklady jen v něm, ale už to šlape.

Díky

Přemek

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback