Připomínka   připomínka

Offtopic

Předem se omlouvám, že tento příspěvěk není zařazen tam kde by měl zařazen být. Dávám ho sem z důvodů aby nezůstal zapadlí někde v pozadí. Někteří již tento příspěvek možná četli v jednom topicu, kde jsem tak reagoval na odpovědi zkušenějších uživatelů jednomu tazateli.

Delší dobu již sleduji forum na těchto stránkách a musím konstatovat jednu věc. stránky jako takové jsou udělané dobře z toho pohledu, že se zde dá načerpat sousptu cených rad neje pro začátečníky.

Ale jakmile se potřebujete jakožto začátečník na něco zeptat, tak to raději nedělejte. Arogance, povýšenost zde je na velmi vysoké úrovni. Přál bych programátorům, kteří zde místo rad spíše uražejí a ponižují ty kteří potřebují poradit, se dostalo stejných odpovědí v situacích ve kterých také budou něco řešit a nebudou si vědět rady. Pravdou je že je zde spoustu dotazů od lidí, kteří řeší na jejich síli zatím složité věci. Z mého pohledu by stačilo říci, hele asi na to zatím nemáš. Místo toho jsou zde příspěvky tipu: "táhni debile, odkud jsem lezou" a tak podobně. Forum na takovýchto stránkách by mělo sloužit těm, kteří se snaží učit, chtějí něco vytvořit, atd. Zamislete se nad sebou vy, kteří těm začátečníkům místo pomoci spíše nadáváte. Osobně řeším také určité věci ve svém projektu na kterém se učím a hledám rady kde se dá, ale zde se raději již nedotazuji. Pokud vám tak vadí, že se zde lidí ptají a prosí o radu, v častých případech začátečníci, označte se jako uzavřená skupine a na úvodní stránce rovnou napiště. Začátečníkům neradíme!

Opravdu mě forum na těchto stránkách velice zklamalo, z pohledu ochoty pomoci začátečníkům.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

S Vaším názorem nemohu plně souhlasit. Myslím si, že odpověď na danou otázku ovlivňují dvě věci.

1) Forma, jakou se tazatel zeptá. Pokud tedy někdo napíše, že potřebuje od někoho napsat kód, který dělá tohle a tohle, pak nemá důvod se divit, že se mu nedostane vlídná odpověď. Pokud ale dotaz zformuluje slušně a zároveň dobře vysvětlí problém, většinou mu zde někdo poradí.

2) Typ dotazu. Je jasné, že pokud se jedná o dotaz, na který lze najít odpověď na Googlu během pár minut, pak je spíš tazatel lenoch, který chce, aby jeho problémy řešili ostatní čili opět není důvod k nějaké vstřícné odpovědi.

Jinak z Vašeho příspěvku se mi zdá, že dost narážíte na p. Linharta - pokud ano, pak s Vámi mohu souhlasit v tom, že někdy je jeho odpověď dost "peprná". Nicméně pokud se dobře podíváte, většinou je u to u typů dotazů, které jsem uvedl výše. Dále si pak můžete všimnout, že p. Linhart už zde dobře poradil mnoha lidem.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

O žádných příspěvcích typu "táhni debile, odkud sem lezou" nevím. Ani jeden z adminů nemůže sledovat vše, co se na fóru děje, o toho je tlačítko pro hlášení spamu nebo nevhodných komentářů. Pokud by se zde takový příspěvek objevil, tak bych ho smazal.

Problémem jsou spíš příspěvky pana Linharta, který občas označí metody začátečníků za pitomé či idiotské a rád používá slovo humus. Nedávno tu proběhla anketa, kde se komunita měla vyjádřit k tomu, jestli zde pana Linharta chceme, nebo ne. Výsledkem bylo, že zde může zůstat, protože na spoustu příspěvků odpovídá správně a k věci.

Shrnul bych to takto:

- Pokud je dotaz začátečníka rozumně napsán a je z něj vidět, že tazatel uděla vše pro vyřešení vlastními silami (hledání na Googlu, přečtení článků pro začátečníky a diskusního fóra), vždy se mu dostane odpovědi a problémy zde nejsou.

- Pokud se někdo zeptá stylem "potřeboval bich jak schovat na deset vteřin okno programu když mám na něm tlačítko a pak aby se zase oběvilo", dostane se mu typicky toho, co zasluhuje. Dotaz je nesrozumitelný a odpověď se na něj dá najít v článcích - vlastnost Visible, metody Show a Hide okna a komponenta Timer je zde popsána na několika místech - stačilo by hledat a používat hlavu.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Nevím, zda-li anketa "jestli chceme pana Linharta nebo ne" byl zrovna dobrý nápad.

Mě osobně několikrát pomohl najít řešení.

Je škoda, že ostatní zdatnější programátoři místo toho aby napsali správné řešení, tak napíšou " Nauč se programovat ..."Prosím všechny pokud nechcete dotyčnému poradit, tak do fóra vůbec nepište.

Jinak souhlasím s tím, že některé dotazy ve fóru jsou fakt docela hloupé. Některé jsou jen špatně formulované.

Lepší je sem vždy vložit část kódu ve kterém nastal problém

( pro lepší představu ostatních programátorů ).

Stránky VBNET jsou ukázkou toho, jak by stránky pro výuku měly fungovat.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

"Nevím, zda-li anketa 'jestli chceme pana Linharta nebo ne' byl zrovna dobrý nápad. Mě osobně několikrát pomohl najít řešení."

Proto se ta anketa dělala, abychom to zjistili.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Souhlasím pokud nechcete poradit raději nepište.

Všichni nemají takové možnosti sedět jen u PC a bušit do .NETu

(Jsou i lidi co mají rodiny a nemají prostě čas ani peníze na řádnou výuku)

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

http://vbnet.cz/ForumThread.aspx?id=5938

to jen k tématu těch debilů :D

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Bohužel máte pravdu, odpovědi bývají často vůči začátečníkům zbytečně arogantní. Mě osobně to také vadí a snažíme se promazávat ty příspěvky, které překročili určitou mez.

Nicméně na druhou stranu nutno podotknout, že kdyby si dotazy po sobě tazatelé alespoň jednou přečetli a dali k dispozici důležité informace, hned by polovina arogantních odpovědí zmizelo. Nemluvím tu o drobných překlepech, ale o větách, které nedávají smysl, nemají háčky a čárky a je v každém druhém slově chyba. Když si tazatel nedá práci s napsáním dotazu, proč by si měl někdo jiný dát práci s odpovídáním?

Jak už tu bylo napsáno, pokud Vás odpověď uráží, označte ji jako SPAM, popřípadě snižte její hodnocení a my se o ní postaráme. A naopak, pokud někoho dotaz rozčílí "svou hloupostí", neodpovídejte na něj. Zkuste překousnout nutkání dát dotyčnému najevo, co si myslíte (na to jsou experti na diskusích typu idnes.cz, zive.cz atp.) a raději mu nepovýšeně poraďte nebo nereagujte vůbec.

Já osobně si myslím, že úroveň diskusí je tu relativně dobrá. Bohužel existuje několik jedinců, kteří to kazí a odrazují nově příchozí i stálé přispěvatele. A to je škoda.

Nicméně, děkujeme za podnět a doufám, že se nám podaří úroveň diskusí zlepšit.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback