WCF vs WS   zodpovězená otázka

WPF, WCF/WS, Databáze

Zdravím všechny,

začínám se pouštět do projektů týkající se technologie WPF.Aktuálně píši modul do jedné již hotové aplikace a řeším jak nejlépe navrhnout jednotný přístup do DB. Uživatelů může být až několik stovek a psát/vytvářet DBContext v každé session aplikace mi nepřijde vhodné. Myslel jsem,že bych využil WS(WebServices) jako jsem to dělal v minulosti u WinForm,nicméně jsem při hledání hintů našel dost odkazů na WCF. Proto bych se chtěl zeptat více zkušených kolegů zda by mi doporučili jakou cestou se vydat - zda WCF,WS či úplně jinou?

předem díky..

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já bych použil WCF. Je to univerzální komunikační rozhraní. Mimo jiné dokáže komunikovat i právě pomocí WS. Má ale svoje pro i proti. Proti je komplexnost, obtížnější učení. Pro je univerzálnost a rozšiřitelnost. Osobně při komunikaci .NET vs .NET používám WCF téměř na všechno (malé i velké projekty).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Půjde o jednoduchý one-way databinding,kdy se budou do DB vkládat údaje s několika parametry. Přístup jednoho uživatele nebude častý,řekněme několikrát během 8-mi hod. pracovní doby. Nicméně uživatelů paralelně pracujících s aplikací může být až několik desítek.

Nějaké základy WCF služeb jsem již studoval a myslím,že takto jednoduchý požadavek se mi snad povede splnit. Máte nějaká doporučení či hinty,o které byste se podělil?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Začal bych nějakými samply, které najdete na internetu. Pokud narazíte na konkrétní problém, tak se ptejte. Ta technologie je poměrně komplexní, takže pokud budete něco nastavovat, budete zřejmě ze začátku déle pátrat. Ale nemyslím, že by existovaly nějaké zásadní problémy.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback