Přechod na dotNet - argumentace   otázka

C#, WPF

Ahoj,

jsem si vědom, že se už na podobné otázky odpovídalo, přesto žádám o pomoc.

Nedaří se mi přesvědčit vedení, abychom v rámci nových projektů i "přepisu" přešli na doNet. V našem případě by se jednalo o desktop s databází pouze pro Windows. Navrhoval jsem WPF a MS SQL Server (zatím postačí i VS Express i MSSQL express). Bohužel vedení preferuje open source v podobě Pythonu a Postgre. Mohl by sem někdo zkušenější, prosím, (i přes takto obecný dotaz) vypsat další konkrétní argumentaci na prosazení dotNet-u příp. SQL severu, kterou by použil.

Moje argumentace strukturovaně:

PRISM (modularita atp.)

Ribbon

Typová bezpečnost

WPF - directX

Spolupráce s MSSQL serverem - EF - code first

Visual studio a další vývojové nástroje

Management studio

Protiargumenty

Opensource

Duck-typing

Komunita

Nestabilita MS technologií (ano i toto)

atd...

Mě se osobně na Python z dotNetu přecházet vůbec nechce, tak prosím o pomoc.

Díky moc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zdárec,

já ti nevim... v dnešní době "Cloud" moderny psát aplikaci jako "desktop". Nebylo by lepší použít Asp.NET, js, ... a prostě použít prohlížeč ? Bude to více multiplatformní... aby ti pak Wokna nevyměnily za např. Linux ...

Jinak pro .NET můžeš použít spoustu nástrojů ZDARMA, širokou komunitu okolo, nevím, kde vidíš tu nestabilitu MS technologií, to mi trochu víc přibliž, mě teda připadá stabilní (pokud padá nějaká app pak to většinou není chyba OS ... ale toho, co to bastlil).

PS: .NET je OpenSource taky :) ... můžeš si připsat co chceš.

https://github.com/Microsoft/referenceso...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je to poměrně jednoduché.. Pokud je pro firmu dulezity, aby to bylo zcela multiplatformní a funkční, tak .NET prozatím ne,..

Pokud to pro ně není důležité a spokojí se s Windows platformou a s věcmi s tím spojenými (licence, ceny atp.), tak není na prosto o čem. Na Zemi (možná někdě ve vesmíru) v současné době není dospělejší a rozumnější jazyk, než je C#, zároveň je celý foudantion na extrémně dobré úrovni.

Ať mi vedení zavolá ;-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky za odpovědi i na poměrně hloupou otázku.

Ty protiargumenty, které jsem uváděl jsou ze strany vedení. Ohledně nestability argumentují ze zkušenosti z robustním excelem narvaným VBA kódem nebo co tam všechno bylo, prostě hovadiny.

Poběží to na Windows. Výměna za linux nehrozí.

Šel bych určitě do ASP.NET MVC, ale v tomhle případě se využivají ruzné čtečky atp.., jejichž výstupy tahat po serveru by byla v tomto případě hloupost + aplikace poběží na "pojízdných noteboocích" s možným výpadkem wifi, proto ten desktop a možná i local db. Prostě by mě čekala zase dřina s DataTemplate, ControlTemplate atp., ale byl bych za to rád.

Opravdu těžce se argumentuje v debatě s lidmy, kteří o dotNetu neví prakticky nic a vše sází na opensource typu Python. Nedaří se mi tak najít zásadní/obecnou výhodu na kterou by slyšeli.

No nic. Díky moc za odpovědi

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takže nestabilita je ve VBA + Excel ... a posuzují podle toho celý okolní ekosystém.

No tak v tom případě bych ani nikdy nic nechtěl zařízení s čímkoli kolem čeho jen prošel google ... měl jsem totiž telefon s androidem a ten šíleně blbnul, co na tom, že to nemusela být jejich chyba :)

Vysvěli jim, co můžeš naprogramovat s C# ... Web, Desktop, Embeded (Win CE) - např. čtečky co používají dopravci, aplikace pro telefony a to jak WP, tak i Android a iOS... Vše jeden jazyk.

Zkus třeba i jako argument komfort při programování ve VS. Pokud ti aplikace půjde lépe a rychleji ve VS, pak bude vývoj i LEVNĚJŠÍ, než když proserfuješ půl dne hledáním fičur v pythonu na googlu.

Další argument můžeš mít trochu drsnější a vyjít z počtu programátorů ve firmě, kteří chtějí programovat v pythonu a kteří v C#, a zatlačit.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback