Blog Null Reference Exception - červen 2012    

Tipy pro UI desktop aplikací - Folder Picker Dialog

Pokud potřebujete v .NET vyvolat dialog pro výběr adresáře ve Windows desktopových (těžkých) aplikacích tak to samozřejmě můžete udělat přímo zabudovanými prostředky .NET Frameworku. Ale bude to ten správný standardní Windows dialog?

zobrazit článek

Indexed property

C# 4.0 umožňuje při používání COM API (pomoci COM interop) použít stejné syntaxe jako je u indexéru i pro tzv. indexed property. Viz například takovýto programový přístup k buňkám MS Excel sheetu:

zobrazit článek

OpenID

Mezi výčtem webových technologii pro autentizaci nám nesmí chybět technologie OpenID. Koukneme se jak se tato technologie používá, a představíme si .NET knihovnu DotNetOpenAuth, pomoci které budeme OpenID volat v příkladové ASP.NET aplikaci.

zobrazit článek

Setkání vývojářský WUG Praha: červen až srpen

Pražská pobočka WUGu si pro Vás v následujících měsících připravila tyto vývojářské akce: Jak na IoC/DI kontejnery v .NETu, Optimalizace výkonu webových aplikací a .NET Micro Framework a .NET Gadgeteer.

zobrazit článek

IsolatedStorageSettings

Isolated storage je uložiště určené pro ukládání perzistentních dat (nejčastěji například konfigurace) s platností pro aplikaci a počítač případně aplikaci a Windows uživatele. V .NET Frameworku implementace Isolated storage zahrnuje dvojici tříd IsolatedStorageFile a IsolatedStorageFileStream. Kromě desktopu je Isolated storage implementován i v Silverlight a případně na platformě Windows Phone (a Windows Metro), kde navíc obsahuje i třídu IsolatedStorageSettings. Protože třída IsolatedStorageSettings může být ale využitelná i ve WPF/Windows Forms, překládám zde její implementaci určenou pro tyto typy aplikací.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback