Blog Null Reference Exception - květen 2013    

Vydávání certifikátů na Windows platformě

Pro vydávání certifikátů ve vaší organizaci s Microsoft Certification Authority (CA) máme několik způsobů. Nejlepší z nich je použití přímo konzoli certifikátu a její funkci pro request nového certifikátu, kde (tuším od Windows Vista) je k tomu hodně pěkně udělané "klikátko", které dnes již nahradilo starší webové rozhraní certifikační authority. Projdeme si cely postup.

zobrazit článek

LINQ: Operátor Sum a hodnoty null

LINQ operátor Sum (přesněji jeho varianty pro LINQ to objects, v LINQ to Entities je to jinak) je navržen tak, že výsledkem operace Sum pro prázdnou sekvenci je hodnota nula a pro nullable datový typ (například int?) jsou hodnoty null ve vstupní sekvenci ignorovány.

zobrazit článek

Zobrazování watermarku v Silverlight

Pokud se v Silverlight koukneme na kontrol TextBox, zjistíme, že již obsahuje vlastnost Watermark, ta je však bohužel implementována takto: throw new NotImplementedException(); Pojďme to udělat lépe.

zobrazit článek

Trace v .NET jednoduše

Pro ladění a řešení problémů v běžící aplikaci může mnohdy pomoci tracing mechanizmus tj. logování informaci z aktuálně prováděného kódu (real-time). .NET platforma obsahuje pro tracing podporu. Ta je umístěna v namespace System.Diagnostics, kde jsou kromě třídy Trace k dispozici i další třídy jako TraceListener, TraceSwitch, TraceFilter. K tomu abychom odhalili případný problém v naší aplikaci nám ale mnohdy postačí velmi jednoduchá implementace trace mechanizmu, kterou si zde ukážeme.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback