Shrnutí vývoje blogu

Jan Holan       03.01.2012             9301 zobrazení

Máme za sebou rok od vzniku tohoto blogu, dovolte mi malou rekapitulaci toho co se tu událo.

Celkem zde doposud máme okolo 70-ti vývojářských článků a to hlavně v oblastí Silverlight, kde jsou řešeny buď některé konkrétní problémy nebo jsou uvedeny pomocné třídy a controly nebo dokonce i kompletní spustitelné příklady (součástí jednoho článku je např. uvedena Silverlight aplikace přímo live).

Dále jsou zde články, které se věnují například přímo popisu zajímavostí jazyka C#, jak lépe programovat (Code Quality), řešení některých problémů v .NET a nebo v neposlední řadě uvádějí některou kompletní obecnou třídu, která pak je většinou v článku rovnou i k dispozici ke stažení. Také jsme se na blogu dotkli některých vedlejších témat jako je vytváření doplňků do Visual Studia (a náš doplněk TFSSCExplorerExtension), technologie WiX , dále TFS , Source Control a MSBuild nebo podepisování PDF dokumentů.

Moc jsme se na blogu nevěnovali technologii ASP.NET, což může být dáno tím, že jsme v minulém roce pro zákazníky v podstatě žádný úplně nový webový systém v ASP.NET nedělali (jen jsme udržovali / rozšiřovali několik stávajících, nebo jsme zákazníky přemluvili na technologii Silverlight). Druhým důvodem je to, že vše se stihnou prostě nedá. Co se týče webů samotných, tak jsme dělali některé weby v systému Dotnetnuke, pro který jsme zde uvedli úpravu modulu na SEO Url nebo upravovali BlogEngine.NET, na kterém je vystaven tento blog.

A tím se dostávám k tomu, abych Vám popsal jak se vyvíjí tento web po technické stránce. Blog jsme nasadili na BlogEngine.NET verzi 2.0 beta, poté upgradovali na plnou verzi 2.0 a později na stávající verzi 2.5. Mezitím jsme průběžně provedli některé změny na webu (nebo i v engine samotném), tak aby nám web více vyhovoval naším potřebám. Články jsme rozšířili o tlačítka na sdílení a Facebook like tlačítko. Na hlavní stránku jsme přidali Widget na NetworkedBlogs a Facebook IMP stránku, kde se články také objevují. Pak jsme nějaký čas bojovali se spamy v komentářích, které se ale nakonec povedlo na 100% odstranit. A také jsme v engine změnili URL Rewriting tak, aby URL webu neobsahovali příponu .aspx.

Na blogu je také zavedená složka pro Downloady, její používání jsme nedávno pomoci handleru rozšířili o počítadlo stažení a výsledky zobrazujeme v panelu Nejvíce stahované soubory. Aby si bylo možné kód uváděných C# tříd  přímo na webu prohlédnout ještě před jejich vlastním stažením, zavedli jsme stránku Source, která umožňuje automaticky .cs soubor zobrazit pomoci zabudovaného SyntaxHighlighteru, který se na blogu používá. Tím jsme mohli v pozdějších článcích uvádět např. pouze důležité částí kódů ale přitom je v článku umožněno nechat kompletní třídu zobrazit pomoci odkazu.

Do budoucna se zde určitě objeví něco o technologii WCF, autentizaci a security obecně, a dále připravuji články týkající se tlustých klientů (WPF / WinForms).

Závěrem ještě připomínám, že pokud budete mít k blogu, jednotlivým článkům, kódům nebo samplům některé doplnění, postřehy nebo nejasnosti, neváhejte a ozvěte se v komentářích. Zpětná vazba je rozhodně vítána, nejen komentáři, ale i hodnocením nebo Like tlačítkem.

 

hodnocení článku

0       Hodnotit mohou jen registrované uživatelé.

 

Nový příspěvek

 

                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.

Nyní zakládáte pod článkem nové diskusní vlákno.
Pokud chcete reagovat na jiný příspěvek, klikněte na tlačítko "Odpovědět" u některého diskusního příspěvku.

Nyní odpovídáte na příspěvek pod článkem. Nebo chcete raději založit nové vlákno?

 

  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback