Co uvidíte na Update, Corestartu a .NET Core Summer Event?

Tomáš Herceg       22.05.2019       .NET       8119 zobrazení

V poslední době se mě několik lidí ptalo, kdy již bude otevřená registrace na Update Conference Prague 2019. Termín konference je letos 14. a 15. listopadu 2019 a akce se bude konat opět v kongresovém hotelu Clarion ve Vysočanech.

Zatím ještě probíhá tzv. call for papers, tedy sbírání návrhů na přednášky od speakerů.

Máme již potvrzeno několik jmen – v listopadu na Update vystoupí například Konrad Kokosa, autor známé knížky Pro .NET Memory Management, anebo například Jared Parsons, Sergiy Kuryata a Mei-Chin Tsai, kteří pracují v .NET týmu v Redmondu a zabývají se různými věcmi týkající se .NET runtime a výkonnosti.

Registrace bude spuštěna začátkem června, sledujte náš Twitter nebo Facebook, ať ji nepropásnete. Dokud nebude vystaven program, budete mít možnost zakoupit vstupenky za zvýhodněnou early bird cenu.

Update Conference Prague 2019



Ještě než přijde velký Update, můžete se těšit na dvě menší akce, které se budou konat v pražském Microsoftu:

Obě akce budou zaměřené výhradně na .NET Core a budete mít příležitost popovídat si se zajímavými speakery z .NET týmu.

Corestart 3.0

Corestart je již třetí pokračování úspěšné akce, kterou vymyslel Michal Altair Valášek u příležitosti uvedení .NET Core. Třetí ročník značí, že si budeme povídat o .NET Core 3.0, který sice ještě není ve finální verzi, nicméně na Buildu oznámili, že se jí dočkáme po prázdninách.

Hlavním lákadlem této konference jsou dvě osobnosti z Redmondu. Olia Gavrysh a Daniel Jacobson, kteří se točí kolem podpory desktopových aplikací v .NET Core vám ve svých přednáškách ukážou, jak do WinForms a WPF aplikací postavených na .NET Core přidat některé z novinek ve Windows 10, například integraci s notifikačním centrem, a dále jak využívat MSIX balíčky a nastavit DevOps pipeline pro desktopové aplikace, což vám umožní snadno distribuovat testovací i produkční verze uživatelům. Během konference si s nimi samozřejmě budete moci popovídat a zeptat se jich na cokoliv, co vás napadne.

První den zahájím já takovým kratším shrnutím toho, co bylo oznámeno na Buildu a co nás .NET vývojáře čeká v budoucnu.

Jirka Činčura vás seznámí s novinkami, které najdete v jazyce C# 8 a v Entity Frameworku Core 3.0.

Mirek Holec bude povídat o tom, jak z REST API v ASP.NET Core generovat přívětivou a přehlednou dokumentaci.

O tom, jaký rozdíl je mezi server-side a client-side Blazorem, vám popovídá Robert Haken. Uvidíte, jak obě verze této technologie fungují a na co se můžete na poli webového vývoje připravit.

Pokud počasí dovolí, bude první den završen grilováním a příjemným posezením na střeše budovy Microsoftu. Pokud ne, budeme muset do nějaké přilehlé restaurace.

Druhý den konference vykopne Štěpán Bechynský se svou přednáškou o provozování .NET Core na malých zařízeních. Uvidíte spoustu zajímavých technických hraček a Štepán vám ukáže, jak je přes novou podporu GPIO ovládat.

Po obědě bude následovat Tomáš Jecha, který vám ukáže zkušenosti z praxe při používání .NET Core s javascriptovými frameworky Angular a React.

Vystřídá ho Altair s přednáškou o ASP.NET Identity Core a tom, jak ji používat správně.

Tomáš Jecha naváže s představením novinky, kterou v .NET Core najdete, a sice podporou technologie gRPC, která nachází uplatnění především v microservices aplikacích a je efektivnější než REST.

Celou konferenci zakončí Altair s přednáškou o novinkách v kryptografii v .NET Core.

Během konference samozřejmě budete mít možnost popovídat si s námi u DotVVM stánku


.NET Core Summer Event

Tato akce byl takový trochu spontánní nápad Karla Zikmunda, který již léta pracuje v .NET týmu v Redmondu, každé léto se jezdí podívat zpět do Česka a při té příležitosti si na pár místech zapřednáší. Stejně jako v předchozích letech se mu podařilo domluvit přednášky i od několika svých kolegů, kteří rovněž pracují v různých týmech v Microsoftu, aby se podělili o své zkušenosti a popovídali o tom, na čem pracují.

Marek Šafář, který pracuje v týmu Xamarinu, se rozpovídá o Web Assembly a o podpoře C# ve webových prohlížečích.

Karel Zikmund se podělí o zajímavé historky z .NET týmu – uslyšíte o tom, jak se občas najdou bugy i v kódu, který víc než 10 let fungoval bez problémů, a jak takové věci ladit, opravovat a backportovat do starších verzí .NETu.

Radka Janeková z RedHatu ukáže, jak .NET Core funguje na Linuxu a popovídá trochu o tom, jak “synergie” mezi Microsoftem a RedHatem funguje.

Tomáš Weinfurt ukáže různé tipy a triky s .NET Core na Mac OS a Linuxu – uvidíte, na jaké potíže a rozdíly můžete narazit, jak aplikace na těchto platformách ladit a podobně.

Tomáš Rylek bude mluvit o low level věcech týkajících se AOT kompilace v CoreCLR, která by mohla .NET aplikace značně zrychlit, a dále třeba o single-executable módu, kde je vše zabaleno v jednom spustitelném souboru.

Jan Vorlíček popovídá o jedné z funkcionalit, kterou .NET nikdy pořádně neuměl a teď snad už konečně umět bude – uvolnit z paměti knihovny, které jste někdy v minulosti načetli a které již nepotřebujete.

Vítek Karas popovídá o tom, proč v .NET Core nejsou aplikační domény a jak si bez nich poradit.

No a celou konferenci uzavře opět Karel Zikmund se svou přednáškou o tom, jak funguje async a await a jak jej používat správně. Podobných přednášek už v minulosti bylo na různých akcích několik, ale vždy bývají velmi oblíbené, protože se jedná o něco, co používáme každý den. Nicméně určitě se můžeme těšit na to, že Karel tomu dodá různé historky ze své praxe, takže i když přesně víte, k čemu slouží TaskCompletionSource, určitě se nebudete nudit.


Na akci se můžete registrovat též na webu Corestartu. Původně jsme ji chtěli koncipovat jako večerní komunitní akci, která by byla zdarma, ale obsahu bylo tolik, že by to bylo strašně dlouhé. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli udělat to jako plnohodnotnou celodenní akci, kde bude občerstvení. No a večer půjdeme se speakery na večeři do nějaké hospody, takže je budete moci vyzpovídat u piva a dobrého jídla.

 

hodnocení článku

0       Hodnotit mohou jen registrované uživatelé.

 

Nový příspěvek

 

Příspěvky zaslané pod tento článek se neobjeví hned, ale až po schválení administrátorem.

                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.

Nyní zakládáte pod článkem nové diskusní vlákno.
Pokud chcete reagovat na jiný příspěvek, klikněte na tlačítko "Odpovědět" u některého diskusního příspěvku.

Nyní odpovídáte na příspěvek pod článkem. Nebo chcete raději založit nové vlákno?

 

  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

Příspěvky zaslané pod tento článek se neobjeví hned, ale až po schválení administrátorem.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback