Nové téma
Dobrý den, začal jsem s VB asi před 14 dny a řeším pro mne zapeklitý problém. Mam kód, který mi vypíše data co příjmu po RS232 v textboxu. To funguje precizně ale mam problem že potřebuji i data porovnavat se select case a to nemůžu dát dohromady. Myslíte že byste mě mohli navést na správ...
VB.NET, I/O operace
gBqsPxAZ
V DGV mám dáta a potrebujem ich uložiť a následne vložiť zrejme najlepšie pomocou DataTable. Ďakujem za kód.
VB.NET, WinForms, Databáze
anonym
Dobrý den, Pro zobrazení uživatelských dat využívám DataGridView, který obsahuje sloupec s ComboBoxem. Jako Datasource (přímo nebo pomocí BindingSource) chci využít DataTable, kde bude jeden ze sloupců obsahovat informaci o tom, který item má být v ComboBox označen (SelectedIndex). Rád b...
VB.NET
Hellis
Zdravím, po chvíli laborování se obracím na zkušenější kolegy s následujícím problémem (podotýkám,že ve WCF jsem začátečník): 1.Vytvořil jsem jednoduchou WCF services,která pouze zavolá stored proceduru v DB,běžící na stejném serveru,kde je WCF služba hostována 2.Službu jsem nasadil na IIS ...
WPF, WCF/WS
Prosím poraďte, mám příkaz ve VB.NET, kde pracuji s Excelem: blok = xlWorkSheet.range("a2:k999") všechno fznguje jak má. Jenže bych potřeboval definovat oblast Range dynamicky, podle aktuálního stavu počtu řádků. Když zadám: blok = xlWorkSheet.range(cells(1, 2), cells(pocet_radk...
VB.NET, Office
Dušan Sedláček
Zdravím, hledám už hodnou chvílí a zatím se mi nedaří co potřebuji. Chci ve VB2008 spustit pomocí Process.start program, který do konzole vypisuje aktuální stav své operace a já bych potřeboval průběžně číst obsah té konzole ale zároveň počkat v mém programu až se process dokončí. Dokázal by mě...
Ondřej Linhart
Zdravím, mám aplikaci, přes kterou se připojuji do databáze, používám Express verzi, chtěl bych ale aplikaci publikovat a nainstalovat na jiný počítač, chci se zeptat, jakým způsobem se řeší, když nechci na tom jiném počítači instalovat i SQL Server, nebo jakým způsobem se to řeší standardně? In...
C#, Databáze
Dobrý den, je možné aby objekt odstranil sám sebe z kolekce? Dejme tomu že mám v aplikaci třídy ClassZakaznici a ClassKontakty. Tyto třídy reprezentují data v databázi a každý zákazník může mít neomezený počet kontaktů (vazbu 1:N). - Třída ClassZakaznici načte základní data o zákazníkovi a ...
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, pomohli by jste mi prosím udělat v vb.net a pomocí json program který stáhne všechny obrázky ze stránky zde http://test.razv.net/ a když na stránce změní datum přidání "file_timestamp" tak se obrázky přepíšou. Předem děkuji za vaší pomoc.
Radovan Zvolský
Dobry den, napsal jsem pro kamarada aplikaci, ktera snima pixely na plose a podle toho pak rozsvecuje kontrolky pomoci LPT portu Problem je v tom, ze kdyz hraje hru ve fullscreenu, po urcite dobe (pokazde jina) mi moje aplikace zamrza a neposila tak informace na port LPT Pokud by nekdo v...
VB6/VBA
Dobrý den, potřeboval bych radu. Před delší dobou jsem se účastnil prezentace ohledně visual studia. Jedno z témat byla i ukázka formulářové aplikace, která byla spouštěna v IE. Teď by se mi to moc hodilo, protože se obávám tvorby přímo webové aplikace, a tohle by mi pomohlo. Už je to dost dlo...
Co je druhý a třetí parametr u aktualizační anonymní metody? MSDN dokumentace je v některých místech jako např. tady neskutečně odfláknutá a na stejný dotaz, který byl položen před třemi roky tam dosud nikdo nebyl schopen odpovědět. Předpokládám, že jedno z toho je původní hodnota a to druhé no...
Zdravím. Narazil jsem na problém a nevím si s ním rady. Mám strukturu (struc), a unvitř proměnné. Dále mám pole těchto stuktur, se kterým pracuji. Když jsem ale do struktury přidal další strukturu, nebude přístupná v poli (protože je statická). Nevíte někdo jak to obejít? Rád bych zkrátka...
C#
Zdravím, potřebuju v xml uložit adresářovou strukturu a mám problém ověřit, jestli element <slozka jmeno="jmeno_složky"> existuje, když nachází ve složce se stejným jménem. Konkrétně dejme tomu, že mám adresář Data/Dokumenty/Dokumenty a ověřuji, jestli je v xml odpovídajcí eleme...
VB.NET, XML
Nazdar chlapi, nerozumím jedné věci, mám program ve kterém při ukončení chci, aby uložil data, takže mám událost: a proceduru ve které ukládám data do souboru Problém je v tom, když změním proměnnou pocetnastroju na 256, tak se mi většinou databáze uloží jen po nástroj 140, ani nedopíše řádek....
VB.NET, WinForms
Přesto, že si připadám nadprůměrně inteligentní a rád čelím mnoha výzvám. Potom co nemohu přijít na to jak si dát obrázek do profilu, začínám nad sebou vážně pochybovat :-) Možná jsem něco přehlédl, v "upravit profil" jsem nic nenašel i když kliknu na obrázek siluety osoby, nebo se ...
Offtopic
Ahoj, prosím o radu zkušenějších v čem děláte technickou dokumentaci ke kódu. Rozhodl jsem se dát si svoje zdrojáky do pořádku a chtěl bych je vybavit technickou dokumentací. Můžete mi poradit nějaký osvědčený software (ať už jako samostatný program nebo addon do Visual Studia)? Jediným mým pož...
Které z vykreslovacích jader je nejlepší? Gecko nebo WebKit?
Ondřej Šrytr
Zdravím včechny sql nadšence narazil jsem na malej problém a nemůžu nikde najít řešení. Mám proceduru ve které skládám select s mým formátováním ve stringu. Nakonec ho spustím přes: V pořádku vyhodí výsledek tabulku 3 sloupce 3 řádky (mohou být i jiné) Potřeboval bych ale nějak tu tabul...
SQL
Dobrý den, v Accessu (Office 2003, 2010) na Win 7 (jak 32 tak i 64 bitová verze) se snažím zaregistrovat ActiveX prvek Microsoft List View Control(SP4)příkazem regsvr. Bohužel s tímto prvkem neumí Acces pracovat a hlásí, že "Došlo k problémům při přístupuk vlastnosti nebo metodě objektu OLE...
Vladimír Hans
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít