Nové téma
Zdravím, mám dotaz: obecně: jakým kódem lze změnit vlastnosti sloupce nebo řádku v GridView na základě nějaké podmínky. konkrétně: chci změnit barvu písma pokud se po načtení z DB ve sloupci objeví datum větší než je datum aktuální. Díky za radu. B.
ASP.NET WebForms
Bořivoj Bartoš
Zdravím, prosím o radu při převodu řetězce na typ DateTime v tomto kódu: po spuštění tohoto kódu se objeví hláška: Řetězec nebyl rozpoznán jako platný typ DateTime. Do buňky Cells(5) se načítá datum z DB, které je ve formátu DATETIME. V nápovědě jsem vyčetl něco o parsování, ale s tím si nevím ...
Tomáš Holan
Pěkné předvelkopáteční odpoledne všem, pokouším se v události DrawItem listboxu zvýraznit položku pod kurzorem myši. Snažím se neuspěšně zachytit stav, kdy je DrawItemState.HotLight. Nezkoušel někdo? Vlastně postrádám události ItemMouseHover a ItemMouseLeave,kde by se překreslila položka pod m...
VB.NET, WinForms
anonym
Ako vytvoriť aplikáciu bežiacu na pozadí, ktorá by pri stlačení určitej kombinácie klavies zobrazila nejakú správu v Message.Show? Ďakujem.
C#
Lubos Blader
Dobrý deň. Dá sa, prosím, vytvoriť jeden stream zo zložky (folder) a jej obsahu a potom z toho streamu vytvoriť novú zložku s obsahom tej predošlej? Ak áno, poraďte mi, prosím ako.
Dobry den, Chtel bych se zeptat zda-li by mela repository vracet DTO nebo spis IEnumerable ? Snazim se webovou aplikaci kterou mam v MVC rozdelit do nasledujich vrstev: Core = sdilena pro vsechny Data = EF, DO, Repository Service = BL Web = Presentacni vrstva Dekuji
C#, ASP.NET MVC
Ahoj, mohl by někdo postnout nebo dát odkaz na nějaký příklad implementace CQRS s DI. Na webu je jich několik, ale pokaždé jinak. Máte někdo něco odzkoušeného? Díky.
Pěkný poslední únorový den všem, v souborech je uložen náhled, *.png . Obrázek je na bílém pozadí a dost často je na velkém plátně docela malý obrázek, který potřebuji nějak najít a vyříznout. Teoreticky snad chápu, prakticky tápu , zřejmě se prochází řádky a sloupce shora, zdola, zleva a ...
VB.NET
Jakým způsobem lze ve Windows 10 změnit oprávnění ke službě (service). Potřeboval bych dát právo na službu běžnému uživateli, který není členem skupiny Administrators. Děkuji. Petr
WinForms
Jan Holan
Ahoj, chtěl bych se zeptat na doporučení ohledně pojmenovávání metod unit testů. Třeba ty vygenerované na Controllery/Views moc nepoví, co se vlastně testuje. Je nějaké obecné doporučení, jak v tomto případě testovací metody pojmenovávat? Našel jsem např. toto, ale jelikož jsem úplný začátečn...
ASP.NET MVC
Zdravím, potřeboval bych pomoct - zdali je vůbec možné v excelu nastavit MAKRO na uložení souboru v síti: Příklad: Mám na servru nahraný excel soubor který po úpravě člověk makrem uloží k sobě na Cčko, problém je v tom že nevím jak nastavit makro aby mohl kdokoliv s doménovým účtem toto mak...
Office
Ahoj, v rámci školního projektu (C#,ASP.NET,EF) jsem se rozhodli místo GITu zkusit VSTS. Nějaqk nám to funguje, i když postupně teprve objevujeme možnosti - hlavně využití těch podpůrných věcí kolem agile. Pak mne napadlo zkusit zprovoznit nějaké CI (stačí zatím unit testy + report na mail), to ...
ASP.NET MVC, Entity Framework, Visual Studio, Azure, TFS
Zdravím. Chcel by som vytvoriť aplikáciu, ktorá v ListView bude zobrazovať aktuálne otvorené priečinky (Folders). Nakopne ma niekto, prosím?
Ahoj, mám takový, možná divný dotaz. Kdy je vhodnější zkompilovat kod do exe a kdy do dll? Máme aplikaci, která volá různá rozšíření, např. odešle dokument do datové schránky, provede nějaký export atd. Všechna tato rozšíření jsou samostatné jednoduché exe aplikace. Všechny exe jsou digitálně...
C#, VB.NET, WinForms
Michal Štěpánek
Dobry den, Delam aplikaci v MVC. Chtel bych se zeptat jeslti pouziva nekdo automapper a pagelist. Jedna se mi to ze PageList umi pracovat asi jedine s IEnumerable a IQueryable. Nejde mi pouzit: Ma stim nekdo nejakej zkusenosti ? Diky
Zdravím velevážené fórum, osměluji se zeptat na .Net způsob získání ikon pro soubory a složky. Pro soubory : Potom ukládat do image listu s klíčem podle file extension pro opakované volání. A když se jedná o cestu k adresáři? Jak získat ikonu? Našel jsem nějaká řešení, ale jak se dopíd...
Dobrý den, měl bych dotaz týkající se propojení mojí VB.NET aplikace a sql databáze. Moje myšlenka je taková, že několik uživatelů v rámci stejné sítě, bude mít nainstalovanou mojí aplikaci a bude pracovat s daty v sql databázi. Tu databázi bych chtěl mít u sebe na PC. A můj dotaz tedy zní: ...
VB.NET, SQL, Databáze
Prosím o pomoc Nainstaloval jsme si na Raspberry PI Windows IOT, všechny vytvořené aplikace mi zatím fungují jen sem se dostal do problemu s komunikaci pres UDP. Kod který pouzivam bohuzel nefunguje visual stio mi ho neprelozi... Nemate nekdo prosim nejaky napad jak toto resit? Popripade me j...
C#, VB.NET
Mám prosbu nedávno jsme zde řešil problám s UDP na WINDOWS IOT, nic méně rady mně moc pomohly ale zasekl jsme se zase asi na uplné blbosti. Dal jsme dokupy terstovací kód viz níže. problém je vtom že jakmile dojde k provedení "i = server.Receive(bytes)" aplikace se kousne. Můžiu popro...
Vojtěch Dobýval
Dobrý den, Vytvořil jsem ve VS2015 ve WebForms projekt, přidal WebForm1.aspx, nakonfiguroval IIS, spustil ve VS, vše OK. Při zavolání WebForm1.aspx z jiného prohlížeče se vygeneruje událost Page_Load. Mám ale zařízení které odesílá HTTP GET. GET ale událost Page_Load nevyvolá. Ve VS vidím v Ev...
Miroslav Hostaša
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít