Nové téma
Docela neobvykle tema, treba to nekoho tady bude zajimat: https://www.geekcore.cz/events/6019 Pamatuju si jeste Phalanger, ted se to ocividne predelalo tak, aby vsechno bylo postavene na platforme Roslyn.
C#, ASP.NET MVC, .NET, Kompilátor
gBqsPxAZ
Ahoj všichni, lze nějak udělat, aby dialogové okno nezmizelo po zmáčknutí klávesy Enter?
VB.NET
anonym
Dobrý den, Vytvořil jsem ve VS2015 ve WebForms projekt, přidal WebForm1.aspx, nakonfiguroval IIS, spustil ve VS, vše OK. Při zavolání WebForm1.aspx z jiného prohlížeče se vygeneruje událost Page_Load. Mám ale zařízení které odesílá HTTP GET. GET ale událost Page_Load nevyvolá. Ve VS vidím v Ev...
ASP.NET WebForms
Miroslav Hostaša
Ahoj, učím se pracovat s fluent API a narazil jsem na problém s vazebními tabulkami. Řekněme, že mám model Employee a model Company. Nyní bych rád vytvořil vazební tbaulku např: EmployeeInCompany, kde jeda Company může mít M Employee. Jak toto napsat navigačními propertami a nastavit za pomoci...
C#, Entity Framework
Tomáš Holan
Jaký control používáte pro zobrazení stromové struktury ? U TreeView bych potřeboval možnost přidat sloupce s kolekcí subitems. U ListView mi chybí fukčnost nodes, groups jsou pouze v jedné úrovni, stejné je to s DataGridView, kde opět chybí fukčnost nodes. Existuje něco hotového (zdarma)...
VB.NET, WinForms
Jan Holan
Zdravím, tvořím databázi ve Visual Studiu pro moji ASP .NET aplikaci a potřeboval bych poradit jak a kde nastavit, aby se do databáze ukládaly české znaky (diakritika)? Databázi tvořím tak, že si nejprve vytvořím Database Project, který po zbuildování připojím k ASP .NET aplikaci. Do databáze s...
Databáze
Pavel
Ahojte, prvy krat pouzivam Autmapper v nadeji, ze mi ulahci pracu, ale narazil som na zvlastnu chybu, ktorej sice rozumiem, ale neviem co s nou. Mam class a a pri pokuse namapovat jednu do druhej dostanem error: Missing type map configuration or unsupported mapping. Mapping typ...
C#, ASP.NET MVC
Dobrý den, rádi bychom vám představili nový webhosting www.winhosting.cz zaměřený na ASP.NET. Naše přednosti jsou: - podpora ASP.NET 3.5/4.6/Core + PHP - certifikáty Let's Encrypt - publikování pomocí WebDeploy - přehledná a pohodlná administrace - snadná instalace oblíbených redak...
ASP.NET/IIS
winHosting.cz
Dobry den do databazy vpisujem a prepisujem niejake kody ktore su v hex sustave a robim to cez textbox riadok kde by som potrboval aby som mohol zadat iba znaky 0-9, a-f, A-F, backspace, enter, ctrl+c a ctrl+v. Moj problem je v tom ze ak nezadam tie riadky kodu kde je pouzite ctrl+c a ctrl+v vse...
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat 1) jestli někdo náhodou nevíte, jak můžu vepisovat text pomocí mého programu do nějákého textového pole(googlu, vyhledávání v počítači atd...) 2) jak můžu zapnout pomocí mého programu funkce počítače(wifi,bluetooth atd.) Děkuji předem za jakoukoliv odpověď J.H.
Máte tip na reportovací nástroj pro winformy? DB používám sqllie, ale ideální by bylo, kdyby se dokázal napojit na DTO. Dále požaduji abych ho mohl bezplatně šířit z mojí aplikací. Děkuji Laďa
WinForms
Zdravím, tvořím ve VB.NET takovou aplikaci. V podstatě se jedná o datalogger, kde vždy příjmu cca 30 integerů, připojím k tomu datum a pořadové číslo a přes ListView.SubItems.add() přidám do tabulky - je to tedy cca 30 sloupců dat. Jde mi o to, jak tyto data v rámci aplikace ukládat? Hlavně k...
macop
Neporadil by mi někdo, jak vykreslit graf ve VB.NET? Jsem schopen nastavit si graf (momentálně řeším sloupcový), ale nevím jak za běhu aplikace změnit jeho hodnoty.
Dobrý den, neporadil by někdo s ověřením IČO a získání adresy z aresu ve VB.Net(VS2010)?
Ahojte, pokusim sa popisat problem s ktorym sa uz nejaky cas trapim. Vyvijam aplikaciu (v ramci nejakeho samostudia) ktora by raz mala byt e-shopom. Aktualne pouzivam MVC 5 a EF 6, ale EF 6 chcem nahradit Dapperom. Koncept maleho ORM ma zaujal viac ako EF, navyse je vykonnejsi. V zasade to asi...
C#
Marian Benčat
Máme záznam v DB: Datum: 27.10.2016 čas: 2:30 Je to den a čas kdy se mění letní čas na standardní. Ve 3:00 se posouvají hodiny zpět o 60 minut. Jak to mám převést na UTC? -1 nebo -2? V DB bohužel není položka typu bool "LetniCas"
Zdravím mám funguje to, ale vo Warnings mi stále zobrazuje "Possible unintended reference comparison; to get a value comparison, cast the left hand side to type 'string'" Skúšal som aj ale tá hláška tam stále je. Poradíte mi niekto, prosím?
Lubos Blader
Ahoj, nemáte někdo funkční příklad na připojení k tabulkám Google z VB.Net ? ... Příkladů pro VB.Net je pomálu a většinou pro starší verze Google API, kde stačil jen mail a heslo, nyní bude potřeba autorizace pomocí Oauth a v google api console vytvořit pro aplikaci Id a ApiKey pro přihláš...
Ahojte Aký je príkaz na otvorenie excel súboru ako read only. Proste kliknem na button a otvory sa mi požadovaný súbor ako read only. ďakujem
Zdravím, kde najdu čas startu PC? Je na to nějaká systémová proměnná? Potřebuji ji dostat do excelovského vzorečku.
Office
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít