Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>

null hodnota v textbox a ulozenie do sql

Zdravim. Mam textove pole id_firmy_f, kt. je prepojene cez bindingsource na typovany dataset. V SQL tabulke ma toto pole povolene hodnotu null a je typu INT. Potrebujem vlozit do tohto pola hodnotu null cez textove pole formulara. najprv nulujem pole: Ulozenie do databazy: ...

ADO.NET

2 odpovědí

22.04.2023 23:40

gBqsPxAZ

Praktické zkušenosti s vývojem webových aplikací hostovaných mimo IIS

Ahoj, Dnes je již technicky možné pomoci OWIN, Nancy nebo například FubuMVC nebo pouze WebAPI+Knockout JS udělat v .NETu webovou aplikaci, která by nepotřebovala IIS a byla by hostovaná pouze jako vlastní NT Service. Máte někdo již nějaké praktické zkušenosti s tím jaký Framework zvolit a jak...

ASP.NET/IIS, HTTP/HTML

3 odpovědí

20.03.2014 11:23

Tomáš Holan

Dataset alebo iba sqlclient?

Zdravim. Prechadzam z MS Access databazy, kde rokmi vznikla pomerne rozsiahla databaza z cca 100 tabulkami, s radovo niekolko 100 tis. zaznamov. Jasne pomale, padave ... Zacal som to prepisovat do vb.net + MS SQL a potrebujem pomoct s rozhodnutim: Aky sposob plnenia dat do formularov zvo...

ADO.NET

11 odpovědí

18.03.2014 21:01

Tomáš Holan

Entity Framework a interface

Zdravím... Při programování wpf aplikace jsem narazil na problém...Zjednoduším ho... Chtěl bych takovouto strukturu databáze: Mám nějakou krabici, ve které jsou různé tvary (krychle, koule, kužel, trajhran...) Každý tvar dědí z rozhraní.... Jak řeknu té v databázi té krabici, že může být ...

Entity Framework, WPF

3 odpovědí

18.03.2014 20:53

Tomáš Holan

Windows Phone - má smysl se učit programovat?

Zdravím. Jak vidíte budoucnost týkající se microsoftí mobilní platformy? Má smysl se to učit, nechat se někde zaměstnat? Snažit se prorazit v tomto odvětví? Teoreticky je to progresivní platforma, ale reálná čísla?

Windows Phone

37 odpovědí

18.03.2014 19:17

Michal Plško

EF code first a existujici tabulka

Dobry den, Resim jeden drobnejsi problem s EF code first. Mam vytvorenou databazi s existujicimi tabulkami. Do ni chci pridat nove tabulky z dalsiho noveho projektu. V projektu pouzivam EF code first. Nicmene v projektu take potrebuju pouzit asi 1 nebo 2 tabulky, ktere jiz existuji v databazi....

Entity Framework

0 odpovědí

18.03.2014 8:34

Ondřej Brožek

WPF ScrollViewer

Zdravim. Zmena offsetu u ScrollVieweru o 1 zodpovedana hodnote 1 px? Mam takyto problem. Mam velky canvas s objektami, ktory scrollujem. Na pozadi mam bitmapu, kde vykreslene objekty posuvama tak, ze zmenim poziciu a prekreslim ich. Problem je, ze ked zmenim poziciu objektov na bitmape o zmenu of...

WPF

2 odpovědí

17.03.2014 16:19

anonym

WPF layout - výkon

Zdravím všechny WPF odborníky! Mám WPF aplikaci, která vykresluje data pomocí WriteableBitmapEx. Hodnot, ze kterých je graf vykreslován je poměrně hodně (několik jednotek tisíc) a proto je kladen velký důraz na výkon. Samotné kreslení do bitmapy je svižné, což je výborné. Všiml jsem si ale, že p...

WPF

0 odpovědí

17.03.2014 9:33

anonym

Linq lambda

zdravim, rad by som poziadal o pomoc. Mam tabulku z ktorej potrebujem spravit vystup a neviem ako, viete mi niekto pomoct? Tabulka: Vystup co viem spravit je pre stlpec A,B,C a E: potrebujem ale dosiahnuit este aj pre stlpec D: Vieste mi niekto poradit ako? Dakujem za navr...

C#, LINQ

2 odpovědí

14.03.2014 13:23

Zoltan Gutleber

Chybová hláška

Dobrý den, používám ve VB toto: SeznamBS.RemoveAt(0) SeznamTA.Update(Me.DataDS) Toto však skončí chybovou hláškou: Metoda Update vyžaduje při předání kolekce DataRow s odstraněnými řádky platnou událost DeleteCommand. Nemůžete někdo poradit jak to udělat, aby se pomocí BindingSource a ...

VB.NET, Databáze

20 odpovědí

14.03.2014 11:46

Martin Mikulík

Kruhový graf

Snad naposled prosím o pomoc. Nemohu přijít na to jak správně zanést data do kruhového grafu. S XY grafem bych si snad poradil, ale kruhový nemůžu dát dohromady. Modelová situace: 1) Graf zásob na skladě 200ks = 100% = 360° 2) &#39;Ukrojím&#39; 1. prodej 50ks = 25% = 45°, z původního bodu 1 zb...

VB.NET

1 odpovědí

14.03.2014 8:50

Martin Mikulík

Problém řazení kategorii SQL

Mám prosbu ohledne razeni a vypsaní menu s kategoriemi a podkategoriemi. Jedná se mi o výpis z DB do TreeView formou: -MENU1 -Submenu1 -S-Submenu1 -S-Submenu2 -Submenu2 -MEnu2 V tabulce mam sloupce s daty: ID | Nadpis | ID_Submenu ---------------------------- 10101|...

VB.NET, ASP.NET MVC, SQL, Databáze

2 odpovědí

13.03.2014 14:29

anonym

TCP Provider, error 0

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Mám ve VB udělaný prográmek, který se připojuje k SQL. Pokud jej pustím z jakéhokoliv počítače / uživatele, tak je vše v pořádku, ale jeden jediný počítač / uživatel se prostě nepřipojí a program - připojení mi hodí chybu : &quot;A network-related o...

Databáze

3 odpovědí

13.03.2014 14:12

Michal Štěpánek

Data dvou databází do jednoho gridu

Zdravím vespolek při pátečním poledni všechny zdejší profesionály. Prosím o radu s pro mě neřešitelným oříškem. Mám dvě databáze. Ke každé mám nachystán conectionstring v podobě: Tyto následně připojuji a plním datagrid asi takto: Umím spojit data dvou tabulek jedné databáze. Ale jak to pro...

VB.NET, Databáze

5 odpovědí

09.03.2014 11:36

Radek Tesař

XNA- Problem pohybu s rotaci

Dobrý den mám problém program mi vzdy padne pri pokusu zmacknuti talacitka pochybu. Problém je někde v Player Update kdyz se pokousim o pohyb. Zde prikladam Tridy: Sprite, Game1, PlayerGame1Sprite Player

C#, XNA

2 odpovědí

07.03.2014 20:22

anonym

WPF validace

Mam TextBox nabindovaný na DataTable, na TextBoxu mam vlastní validaci. Když text edituji validace bez problémů funguje. Problém mam, že po načtení se validace na načtená data neprovede. Netušíte někdo jak to vyřešit? Předem děkuji za jakoukoli radu.

C#, WPF

4 odpovědí

06.03.2014 12:02

Jan Brejník

MICROSOFT WEBPAGES OAUTH LIBRARY pro framevork 4.0?

Dobrý den, nedaří se mi zprovoznit OAUTH píše mi to v NUGET PACKAGES, že požadovaný balík není pro Framework 4.0 k dispozici, bohužel hostingová firma 4.5 nepodporuje je nějaké řešení jak toto obejít? S prací s nuget balíčkama nejsem moc zběhlý :)

VB.NET, ASP.NET WebForms

1 odpovědí

05.03.2014 11:18

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Generace Textur nahodne a atd..

Dobrý den mám jaksi problém. Začánám v XNA ale nechápu ho pořádně a nevím jak vygenerovat v okne třeba 4 nebo 20 obrazcu(textur) nahodne v okne. Chci se naucit tento jazyk a osobne ho jaksi opravdu moc nechapu. Vubec nevim jak na to :( . Programovani me bavi ale nevim jak toto udelat. Takte vubec...

C#, XNA

2 odpovědí

05.03.2014 8:25

anonym

DataGridview jeho vymazani - VB.Net 2010

Zdravim. Da se nejak programove zrusit propojeni mrizky s daty a zrusit jeji nastavenia pak do ni nacist nova data? Pro ilustraci. Mam databazi se sloupci A,B,C,D,E. Prvnim SQL nacte A,C,E a to se mi zobrazi v datagridView. Pak ale potrebuji zpracovat druhy SQL ktery ma zobrazit B,C,D,E, ale v mr...

VB.NET, Databáze

7 odpovědí

03.03.2014 6:29

anonym

OT: CMS pro ASP.NET/MS SQL (free)

Zdravím ve spolek, můžete mi prosím doporučit, nejlépe z vlastní zkušenosti, nějaké CMS běžící na NET technologii a nejlépe i na MSSQL? Nějak nemám dostatek referencí. Koukal jsem např. zde http://abundantcode.com/15-best-asp-net-based-content-management-systemscms/, ale dostatečný obrázek jsem...

ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, ASP.NET/IIS, .NET

0 odpovědí

28.02.2014 15:12

Ladislav Filip

<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se