Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 > >>

update datasource po zmene SQL

Zdravim. Vytvoril som data model sql databazy na MS SQL, cez wizard v vb.net. Ked pridavam polia alebo tabulky v sql databaze a urobim znova configure datasource tak ukaze nepridane tabulky alebo polia a mozem ich pridat. Ak urobim iba zmenu v existujucom poli v sql , napr. zmenim datovy typ...

ADO.NET

0 odpovědí

23.04.2023 1:46

gBqsPxAZ

crystal report alebo Microsoft report

Zdravim. Potrebujem sa rozhodnut medzi Crystal Report a Microsoft reportom v VB 2012. Potrebujem robit reporty z sql databazy, podreporty ... Z formulara potrebujem predat reportu sadu dat, kt. bude obsahovat jednu pripadne viacero tabuliek a data zobrazit v reporte. Plne mi vyhovoval repor...

VB.NET, ADO.NET

1 odpovědí

23.04.2023 1:17

gBqsPxAZ

update datasetu

Zdravim. Mam formular, kt. ma pripojene polia cez typovany dataset. Ulozenie dat vykonavam takto: Ulozenie prebehne bez problemov. Ale ak text v niektorom poli dlhsie ako je v databaze, tak vyhlasi chybu, to je tiez ok. Ale ak znova skusim ulozenie tak uz hlasenie nie je a formula...

ADO.NET

0 odpovědí

22.04.2023 23:12

gBqsPxAZ

iText XMLParser - problém s češtinou

Dobrý den, Chtěl bych Vás požádat o radu. Používám knihovnu iText ke generování PDF souborů z html kódu. Kód je vytvořen v ovládacím prvku CKEditor a poslán do funkce. Vše funguje až na češtinu -&gt; č,ř,ň atd. Neřešil už někdo Vás prosím tento problém? Děkuji Funkce na export:

C#, ASP.NET WebForms, .NET

4 odpovědí

16.12.2017 17:20

anonym

ASP.NET Hostingy

Dobrý den, Sháním se po .NET hostingu, na kterém bych mohl hostovat jednoduché webové stránky(většinou na redakčním systému Ubraco, nebo Orchard) a svoje vlastní .net aplikace(MVC5 a Webformy), které zatím mají jen rámec dema nebo vývojový(protože ho brzy překročí, tak se sháním po hostingu.) ...

Azure

5 odpovědí

15.04.2014 20:42

Jan Holan

Combobox a vytvoření zdroje dat pro datasource, DisplayMember a ValueMember v C#

Mám databázi a tam tabulku ve které do jednoho sloupce ukládám hodnoty (&quot;P&quot;, nebo &quot;V&quot;) Ve WinForm mám vytvořený formulář kde mám pro toto pole vytvořený Combobox. Potřebuji tento combobox nastavit tak, aby se při rozevření zobrazoval výběr mezi dvěma možnostmi a to: &quot;Př...

C#, WinForms

7 odpovědí

14.04.2014 14:26

Tomáš Holan

Náhodné generování dat pro databázi (seed v EF)

zdravím. Používám Entity framework, codefirst přístup. Když chci věci pořádně otestovat vyžaduje to celkem úsilí vymyslet nějaká data v seed metodě.. Existuje nějaké zjednodušení? Abych nemusel psát spoustu objektů, nějaké v cyklech a podobně... Nebo jak to řešíte vy?

Entity Framework, Databáze

1 odpovědí

08.04.2014 6:31

anonym

pole

Zdravím, potřeboval bych pomoci. mam pole řekněme o X znacích, dále tabulku - datagridview o Y sloupcích, těch je víc než X je nějaká možnost to pole naplnit do řádku datagriviewu a jakoby ho nakopírovat za sebe?

VB.NET, WinForms

4 odpovědí

04.04.2014 15:37

anonym

čtení databáze jinak

Zdravím, jsem samouk to na začátek a tvořím si pro sebe aplikaci na které bych se naučil a pochopil funkci služeb a čtení z db. Mám vytvořenou a spuštěnou službu, díky článku tady na webu, která mi po intervalu zapíše do db udaje a vytvářím aplikaci která mi ty udaje z db načte do datagriview. ...

VB.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí

02.04.2014 22:13

Tomáš Holan

Obfuscating

Dobry den, mozete mi poradit ako ochranim co najlepsie svoj kod cez nejake free riesenia? Mam Visual Studio 2013 s Dotfuscator Community Edition. Dotfuscator Community Edition tato verzia nepodporuje MsBuild ani command prompt. Hladam riesenie ktore mi project podpisany pfx suborom upravy p...

C#

1 odpovědí

01.04.2014 15:05

Ondřej Linhart

EF, Code First, vazba Many - Many

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně EF Code First a vazby Many-Many na SQL Compact databázi. S touto technologií teprve začínám, a tak možná dělám nějakou začátečnickou chybu. Vytvořil jsem si model př.: po vytvoření příslušné instance DbContext se vytvoří tabulky v databázi, včetně čís...

Entity Framework

10 odpovědí

01.04.2014 13:58

Michal Plško

ASP.NET MVC EF metoda SaveChanges() duplicitne zapise data do DB

Zdravim. Mam takyto problem s entity frameworkom: Mam jednoduchy formular, kde mam iba jeden input typu textarea. Do toho mozno pisat tagy, ktore su separovane s ciarkou. Po kliknuti na submit tieto tagy rozlozim do pola, a chcem ich zapisat do databazy. TaggerRepository spravuje tagy...

C#, ASP.NET MVC, Entity Framework, ASP.NET/IIS, Databáze

2 odpovědí

01.04.2014 7:56

anonym

Podminka If - else

Zdravim, nejsem programator, takze se omlouvam za neumetelsky jazyk. Potrebuji napsat jednoduchou podminku, jenze nevim jak dal. Fungovat to ma tak, ze zjisti zda nejaky xls soubor existuje pokud ano, dale zjistuje, zda je jen pro cteni.... Pokud soubor neexistuje, pokracuje dal ve vykonavani...

VB.NET

5 odpovědí

31.03.2014 17:50

Ondřej Linhart

IoC/DI hlouběji ve WPF aplikaci

Dobrý den. Na jedné z přednášek o Inversion of Control/Dependency Injection jsem slyšel, že resolvování by mělo proběhnout pouze na jednom místě na začátku aplikace. Dejme tomu, že mám nějaký Shell, ze kterého můžu zavolat DialogA a z DialogA můžu zavolat SubDialogA. S ohledem na MVVM pattern di...

C#, WPF

2 odpovědí

29.03.2014 21:01

Ondřej Linhart

DataSet export do access databazy

Dobry den, potreboval by som pomoc ako najrychlejsie ulozit DataTable z DataSet do MS access databazy(accdb). Ulozit potrebujem data aj struktury tabulky! Mam tabulku v accdb() ktoru nacitam do DataSet po namapovani stlpcov. Nepoznam vopred stukturu a typ slpcov. Nacitavam ju takto: D...

C#

3 odpovědí

25.03.2014 12:47

anonym

MENU SUBMENU PATH MS SQL

Dobrý den mám dotaz. Tvořím menu ve stylu: http://62.77.84.254:8080/admin/testfilepath.aspx Ale potřebuji toto menu načítat z SQL, čehož jsem dosáhl za pomocí: (ale je celé rozbalené) a moje otázka tedy zní jak z tohoto SELECTU mam vypsat pouze kategorie a podkategorii na kterou kliknu...

VB.NET, ASP.NET WebForms, SQL, Databáze

6 odpovědí

25.03.2014 7:16

Vojtěch Dobýval

zjištění lokálního NT uživatele a lokálního jména PC v aplikaci běžící na IIS serveru

DObrý den, mám aplikaci, která by dokázala fungovat mnohem lépe, kdyby znala NT jméno uživatele a počítač, ze kterého ten uživatel ASP.NET aplikaci spouští.Vím, že se tomuto tématu věnovaly některé jiné články, prošel jsem jich opravdu hodně, ale bohužel mi doporučované postupy neustále vrací ...

ASP.NET/IIS

7 odpovědí

20.03.2014 14:06

Jaroslav Čáp

Speciální znak azbuky

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak v C# udělat to, že když uživatel napíše písmeno &#39;í&#39;, na výstupu (TextBox) se objeví &#39;&#1080; + ´&#39; (&#1080;́ s čárkou nad - z důvodu přízvuku). Je to vůbec možné? Předem děkuji za rady

C#

2 odpovědí

20.03.2014 11:27

Michal Štěpánek

EnumerableReader

Dobry den, nemate niekto doimplementovane metody Peek, MoveNext, Current k triede EnumerableReader v tejto stranky pod URL: dakujem

C#

1 odpovědí

19.03.2014 16:41

Tomáš Holan

query v tableadapteri, nie vsetky vyberove podmienky

Zdravim. Mam formular s jednym datagridview do ktoreho nacitavam vysledok query, kt. je &quot;zadrotovany&quot; v tableadapteri v xsd. Takto vyzera query v tableadapteri - Firmy_hlavnaTableAdapter: V formulari ladujem data do tabulky firmy_hlavna datasetu - ISPREDataset: Vsetko j...

ADO.NET

7 odpovědí

19.03.2014 16:32

Jan Holan

<< < 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se